Friday, July 25, 2014

Kuidas ma Valgest Klaarist telefoni ei ostnud

Te ju mäletate, et mõnda aega tagasi kukutasin ma oma telefoni kildudeks ja nutsin krokodillipisaraid, et nüüd on elu läbi, sest vähe sellest, et ma ei saa helistada, ei saa ma ka iga sekund Instagramis ja Facebookis käia ja see on katastroof. 
Niisiis tormasin ma järgmisel hommikul kohe Valgesse Klaari telefoni ostma, sest ma kujutasin ette, et esinduspood on see, kus on kõige parem ja kiirem teenindus. Ma pean tunnistama, et ma olin tsips....ma ei teagi mis sõna ma otsin....rahmeldav? kiirustav?, sest ma olin parklast poodi jooksnud ja tahtsin kiiresti uut telefoni, sest kuna telefon oli katki, ei olnud ma ka autot parkima saanud panna, sularaha mul ka polnud ja trahvi ma saada ei tahtnud. Nii tahtsin ma lihtsat uut telefoni. 
Eriti kui selgus, et vana parandamine maksab pea sama palju kui uue ostmine ja et vana telefoni eest, kui ma selle neile jätaksin, saaksin ma 50 eurot. Tundus mõttetu ja nii ma tegin oma suu lahti ja palusin osta uut 4S-i. 
Müüjad kergitasid kulmu ja vaatasid mind nagu oleks nad mõelnud isver jälle üks maakas, kas ta ei tea, et sügisel tuleb iPhone 6 välja, aga tema küsib ikka veel 4S-i. Rott!


Loomulikult selgus, et nii vana mudelit neil enam polnud. Olgu, mõtlesin ma, mis mul siis muud üle jääb kui 5S osta. Telefon on mu elu, ma ei oska ilma ja ma tahtsin tingimata iPhone'i. Mulle lihtsalt meeldivad Apple´i tooted, muud loogilist põhjendust mul polegi. 
Ma ütlesin, et ega muud kui et ma helistan siis mehele ja palun tal raha tuua. Avastasin siis, et appike, aga ma ei saa ju helistada. Müüja köhatas. Ma seisin kohmetult keset poodi ja ei teadnud, mida teha. Ma ise muidugi mõtlen, et kui keegi tahaks Diibis teha 500-eurost ostu, aga see jääks telefonikõne taha, siis ma pakuks sellele inimesele helistamiseks oma telefoni. Minu jaoks on 500 eurot väga suur summa. Selles poes ilmselt ei olnud. 
Ma mõtlesin veel hetke ja ütlesin, et olgu, ma siis lähen püüan mehe kuidagi linna pealt üles leida ja tulen rahaga tagasi. 

                        

Müüja vaatas mind uuesti ja mõtles ilmselt, et aaaaw, kullake, ära kujuta ette, et sul on mees olemas, veel vähem mees, kes sulle raha võiks tuua. 
Kui ma poest välja hakkasin jooksma, hüüdis müüja mulle järele: "Oodake!" Ma lootsin, et nad leidsid ühe tolmukihiga kaetud nõmeda 4S-i, mille nad armuliselt mulle müüvad, kuid ei, müüja lisas: "Ma vaatan järele, kas meil üldse on 5S-i praegu olemas poes." Klõpsas paar korda hiirega ja vastas siis: "Nope! Pole!"


Ma nii väga tahaks, et ma oleks tänaseks päevaks soetanud juba enne turule tulekut iPhone 6, et ma saaksin minna tagasi ja "Pretty Woman'it teha", aga no ei ole ma nii mõjuvõimas. Kuigi ma teinekord unes näen et olen.


Vähe sellest, ma elan ikka veel oma kildudeks kukkunud telefoniga, sest ma avastasin, et kui hästi tahta, on võimalik pihta saada "vasta" nupule ja isegi viimasele helistajale tagasi helistada. Kuigi te ei kujuta ette kui närvesööv see on. Põhjus, miks mul ikka veel uut telefoni ei ole, on väga lihtne. Minulikult ei ole ma suutnud otsustada. Ühtpidi tundub totter oma telefoni parandada, kui uus samasugune maksab sama palju. Teistpidi tundub totakas osta "nii vana" mudel, kui kohe on välja tulemas uus. Kas oodata ära uus või osta eelviimane mudel. Ohh, need esimese Eesti pseudoprobleemid:D


*Ennetan sõbralikke kommentaare ja ütlen, et ei, see pole selline postitus, kus ma loodan, et kellelgi minust kahju hakkab ja mulle Smartpostiga telefoni saadab. Ilmselt lähen ma uuel nädalal siiski poodi ja ühe või teise variandi kasuks otsustan. 



17 comments:

  1. Need on ikka esimese maailma pseudoprobleemid. Minu kevadel ostetud telefon ei ole üldse mingi kõige uuem mudel, aga kui ta välja tuli, oli ta üks esimesi omataolisi, veekindel ja muud jutud sinna juurde. Ja on tõesti super telefon, aga mina olen ka juba 10 aastat Sony telefone eelistanud. Proovisin vahepeal aastakese Samsungit, aga see kõngeski aastaga, enam ma nii lolli viga ei tee. Apple'i toodete fenomen on mulle jällegi täielik müsteerium, aga kõigile oma, eksole. Poe teenindajate suhtumine sinu kirjelduse järgi on eriti imelik, vähemalt seda, mis mudelid pakkuda oleks, peaks ikka kliendile ütlema. Veider-veider.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, eks tõesti igaühele oma. Mulle näiteks varem meeldisid HTC-d, aga siis ostsin "nüüd juba vanaks läinud" 4S-i ja nii ta läkski:)

      Delete
  2. just ostsin euronicsist, klickist saad kah vanemaid mudeleid.

    ReplyDelete
  3. Ma arvan ka, et osta mujalt. Kasvõi sealt, kus sul kõneleping tehtud on (Elion, tele2?). Neil enamjaolt on koha peal ikka olemas ja Valge Klaar ongi minu arust natuke imelik esinduskauplus. Kui ma kunagi peaks näiteks imekombel endale mõnda õunakest tahtma, ostaks ma selle ükskõik kust mujalt kui sealt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tele2 ja Elion ei müü iPhone. EMT müüb. Vaata Euronicsist ja digiboomist ka, Eveliis.

      Delete
    2. Digiboomist polnud kuulnudki, vaatan järgi

      Delete
    3. Elisa müüb ka, aga neil on iPhoned leti all, ehk sa pead ise küsima, nad ei tohi reklaamida neid.

      Delete
    4. Tele2 sama lugu, müüvad, kui küsida

      Delete
  4. Osta Klickist nt. Seal on olemas nii 4S kui 5S

    ReplyDelete
  5. No laeva peal wifi jamab aga soovitan ka Klicki. 4s on 345 ja 5s 629. On erinevaid värve valida ka.

    ReplyDelete
  6. Ma vaatasin, et EMT pakkus hea hinnaga nii 4S kui 5C-d

    ReplyDelete
  7. Soomes on need Õuna esindused äärmiselt toredad seevastu.

    Mul oli aga sarnane juhus Samsungiga. Soetasin endale jaanuaris Samsung S4mini ja see kukkus aprillis katki. Läksin siis suurimasse tehnika poodi uut ostma. Öeldi, et pole. Kehitasin siis õlgu ja ütlesin, et võtame siis suure S4. Pidi kindlasti olema valge :D. Öeldi, et on vaid must ja hakati peale määrima seda kõige uuemat mudelit hoopis.
    Mina aga tahtsin oma väikest valget mini. Läksime siis pead norgus Sonera (Eestis EMT ) esindusse, kus leiti viimane valge S4mini mudel. Tehti veel soodustust ka. Ilmselgelt viisin ma koheselt ka liitumislepingu sinna üle :).

    Vaatasime mehega hiljaaegu just saadet Apple toodetest, mis moodi nad tehaksegi võimalikult kalliks. Näiteks on kõik varuosad ja mutrikesed sellised, mida kuskilt peale Apple esinduse ei saa. St. et kui Nokia vms saab kuskil paranduses või osi ostes ise odavalt ära parandada, siis Apple toodete remont läheb alati esindusse ja hirmkalliks. Just nagu Sa ütlesid, et saab juba uue. Kõik on kaval taktika :). Mina ka õuna fenomenist aru ei saa, aga igaühele oma :).

    ReplyDelete
  8. Mul oli ka mingi aeg see kiiks, et tundus kuidagi eluliselt oluline uusimat mudelit kaasas kanda. Samsung S4 soetasin eelmine aasta juba siis see ametlikult vel Ghanas müügiski polnud. Aga hakkasin kiiresti taga igatsema HTC kasutajamugavust ja taskusee mahtuvust, ning neid S4 uuenduslike app-e (korraga kahes suunas pildistamine ja viibete ning silmade abil telefoni juhtimine) kasutasin vaid paar korda eputamiseks. Nüüd lükkasin tagasi abikaasa pakkumise mulle s5 soetada ja ostsin hoopis juba üle aasta turul olnud Nokia, mida ei peeta isegi päris nutitelefoniks. Aga mina olen sellise tagasi-liikumisega igati rahul. Telefon on eelkõige ikkagi helistamiseks - mina saan oma Asha 310ga kõik tarviliku tehtud -surfan netis, suhtlen whatsappi vahendusel, kasutan kahte simi, ning ei ehmata ennast poolsurnuks kui mu 1.5 aastane poeg järjepidevalt maha kukutab, niiet jupid taga või sellega klaas vastu betooni põrandat proovib lihvida. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõik, kes mind tunnevad, teavad, et minu jaoks on telefon just eelkõige kõigeks muuks kui helistamine:D

      Delete
  9. On kahju, et Valget Klaari peetakse Eestis Apple'i esinduskaupluseks. Apple'i esinduspood on siiski IM Arvutid ja sealt on mõttekas endale ka Apple'i tooteid soetada. Küll aga ei müü tõenäoliselt ka IM Arvutid enam 4S'i, vaid pigem ikka ainult neid uuemaid mudeleid. Aga 4S'i saab tõesti igalt poolt mujalt - Euronics, teenusepakkujad jms :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näed, hea teada, sain targemaks:) ja ma pigem muidugi võtan juba 5S-i... Eks ma uuel nädalal hakkan otsima

      Delete
  10. Ma vist ainuke, keda need iphoned absoluutselt ei huvita :D ma ei tea, mis telefon mul isegi on praegu, mingi valge samsung vist :D

    www.minajamuud.fi

    Miks see iphone muidu hea on?

    ReplyDelete