Sunday, July 6, 2014

Kui inemine taht laulda, sis laulgu, laulgu nigut lõokõnõ, tõnekõrd omlausa illos kullõlda kui väegä pikält ei laula



Laulupeolistele anti kaasa igasugu soovitusi. Mõned saadeti teele memme musiga, teised võrukeelsete manitsussõnadega. Toredad mõtted. Tore keel.

Päälinna tuled lõivad vist juba pää sassi vai  mis ???
Ja seesinane kandev pääteema teil sääl om täüsamoraal – kui inemine taht laulda, sis laulgu, laulgu nigut lõokõnõ, tõnekõrd om lausa illos kullõlda kui väegä pikält ei laula, kasvai kotongi, ku tüüd är ei unehtata  ja raha ei nakata igä kauni kunsti iist küsümä, midä kodosainuvahel tettü om ja edesi tetäs, kasvai lauluga, kui muidu ei saa.
Sa kujuta ette täüsamoraali: Sa putu minno uma higitse põsõga nii et nakas illos ja vallus – no tulõ taivas appi, kas toda ei saa sis koton tetä, vähambält tiiat, kellega ja kuis oll illos ja kuna vallus.
Aga noh, kui päälinnan nakatas pito pandma, egas tuu naljalt enne paari nädälät lõpe, kui karmani tühä ja täüskomplekt õnnõtusi kaalan. Ära sa sääl uulitsa päält midägi krahma ega suhu topi, mine tiiä, ei ole iks kodokraam.  Politseist hoia hinnäst kaugõlõ ku viinahais küllen om, tüllü är norigu aga kui väega vaja,viruta edimädsena ja sis õkva kipõstõ kaugõmbalõ mõrvapaigast. Är sa sääl igät mesijuttu ka usu, mida mõni pinipöörirohtu söönu sulle kõrva sosistada püüd (kasvõi mõni koorijuht või muidukunstitegeläne)....teedäki .  Kui sa sääl punõtisõ vai muu nahahaigusõ saat, vai viil miägi hullembat, näütä hinnäst kasvai  paigalisõlõ loomatohtrilõ, ku väega kallis ei lähä, ütle, et laulupeolinõ olõt, küll ta saa aru.  Päälinna värk,  koton ei mõista  ma ehk  sedä är rohitseda, mis sul  päälinnast üten sai.

                      

                      

                       

                      

                     

                             
                                   Suur aitäh, Aidi, Ida imelise kostüümi eest!

10 comments:

  1. Kõigest sain 100% aru. Nii hea ikka, oma kodu keelt lugeda :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore keel, selline hea tuju tuleb kohe:)

      Delete
  2. Jäid kontserdi ülekandes koos Britt Idaga päris jupiks ajaks kaadrisse, kena oli vaadata ilusaid inimesi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näed sa, mis kõik juhtuda võib kui kena laps on;)

      Delete
    2. Et meie teooria blondidest juustest ja rukkilillepärjast ei olnud päris tõene. Lapsed ka ruulivad. :)

      Delete
    3. Jp, lapsed unustasime me täitsa ära.

      Delete
  3. Oh, kuidas tahaks oma lapsepõlves nii palju kuuldud keelt jälle kuulda! Aitäh selle emotsiooni eest, mis hinge puges sinu kirjutist lugedes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on hea meel, kui rõõmu sain valmistada:) mu meelest on see kohe selline imevahva keel, kohe tahaks isegi osata rohkem

      Delete
  4. Tore, et sain oma teisele modellihakatisele teisest kanga poolest valmistatud seelikuga rõõmu valmistada! ;) [või vähemalt emmele:)]
    Ma imetlen teie vastupidavust- kuum ilm, meeletud rahvamasid ja väike laps ei ole parim kombinatsioon! Meie pidime lapse tõttu raske südamega varem lahkuma:(

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ega ei olnud lihtne kombinatsioon tõesti, aga Ida oli tõesti tubli. Ma hoidsin hinge kinni, et kas saame "Ta lendas mesipuu poole" ära kuulata, sest Ida oli juba väga viimasele piirile viidud, kuid vastu pidas. Peale seda lahkusime jooksujalu ja laps vajus autos magama nagu kott:)

      Delete