Friday, July 18, 2014

No mina enam ei tea, mis suhe mul selle Tallinkiga on



Norra-Rootsi reis oli ülivahva, aga ka väsitav. Nagu pikk autosõit ikka. Ja veel beebiga. Kui Ida muidu on ikka väga hea laps olnud ja pikkade sõitude ajal vaid paar korda häält teinud, siis öösiti on ta väike põrguline. Nüüd kui ta igemest ka esimene hammas välja punnitab, on ööd olnud eriti vähese unega. Noh ja siis jõuame me jälle sadamasse. Minu suurim sõber Tallinki laev ootab sadamas. Me saame oma kajutipiletid.
Ja kui suur on tõenäosus, et me saame täpselt sama kajuti kui minnes? Selle sama prügikonteineri kõrval asuva kajuti, kus kriiksuv "aiavärav" ja pudelikolin öö otsa magada ei lase.
Ma võtsin kuulda lugejate soovitusi ja kõndisin informatsiooni. Palvega kajut ümber vahetada. Mis te arvate, kas see õnnestus? "Te pole esimesed, kes kajutit vahetada soovivad," vastati meile. "Me ei saa midagi lubada, aga tulge proovige pooleteise tunni pärast, me siis vaatame," ütlesid nad ükskõikselt. 
Loomulikult ei hakanud me pooleteise tunni pärast tagasi tulema. Tõenäosus, et meil kajut ära oleks vahetatud, oli niikuinii nullilähedane. Ja teades minu vedamist Tallinkiga, oleks teine kajut niikuinii ööklubi kõrval olnud. 
Täiesti uskumatu, kuidas minul veab. Ma lubaks pühalikult, et ei sõida enam kunagi ühegi Tallinki laevaga, aga mis mul üle jääb...
"Joo end purju," pakkus emme, "siis ehk ei kuule seda kolinat."
"Jah, seda ma teen," vastasin mina, "et siis peale magamata ööd homme täiesti laip olla." Homme on mul juba vaja Diibi moepühapäevade asju organiseerida.

               

                

                

Stockholm aga on hoolimata kohutavast laevasõidukogemusest külastamist väärt. Alati! Minu arvates üks kaunemaid linnasid Euroopas. Kodune, lähedal, suursugune, romantiline. Imeline linn. 

10 comments:

  1. Kui sa ostsid edasi- ja tagasipileti koos ja laev oli sama (ehk siis mitte nii, et Tallinkiga sinna ja Vikingiga tagasi vms), siis on tõenäosus saada sama kajut umbes 95%. Alati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. % Ma olen Rootsi vahet mustmiljon korda sõitnud ja julgen 95% kindlusega väita, et pole kunagi sama kajutit saanud.
      Minu jaoks tegi olukorra eriti kummaliseks see, et ei tulnud me sama laevaga tagasi

      Delete
  2. Ära sõida suure laevaga Tallinnast, Kasuta järgmine kord Paldiski-Kappelskär liini. Seal pole ööklubi, kajutid kõik dekil, söök hinna sees jne. Enamik sõitjatest küll rekkajuhid aga väsinud mehed lähevad vara magama ja öö on laevas vaikne (oled sõitnud ja kogenud).

    ReplyDelete
    Replies
    1. +1
      Ja selle liini laevad sõidavad pea 5-6 tundi kiiremini ka.

      Delete
  3. Ükskõik, mis laevaga ma ei sõidaks, iga kord mõtlen omaette: "Selle laevaga ma enam kunagi ei sõida!"

    Ja kui piletihindu vaatad, siis mõtled, et mille eest maksad???

    www.minajamuud.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igasse blogisse, kuhu ma vaatan ja kommentaare loen, olete Teie ja reklaamite oma blogi, kas see natuke liiga pealetükkiv ei ole? No see, et Te lausa eraldi oma blogi aadressi kirjutate või linke oma blogisse jagate... Mitte, et see minu asi oleks, aga silma jäi.

      Delete
  4. ALATI vahetavad ümber, kui ütled, et lärmakas ja rõve on. tuleb endale kindlaks jääda ja ikka tagasi minna, kui soovitatakse tagasi tulla. elus pole juhtunud, et poleks uut kajutit antud. ja kui nad oleksid keeldunud (sest me sattusime nt karaokebaari kohale ja püha juudas, kui jube see oli), siis ma oleks öelnud, et ma võin oma ärkvel ja nutva lapsega sealsamas infoleti kõrval ka hängida kui nad seda eelistavad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pean tunnistama, et prügikonteineri kõrval oli ka paras piin olla, aga noormees infoletis ütles juba alguses, et see kajut on tegelikult väga hea asukohaga, nii et mul tekkis hirm, milline see kajut võiks olla, mille me vahetusena saaksime. Ühesõnaga...eks ma elan need vastikud laevad ka tulevikus üle kuigi tahtmine oleks neid laevu iga hinna eest vältida:D Siis kui ma puhata tahan;) Kui ma peaksin pidutseda tahtma, võib-olla ma siis mõtleks teisiti. Sest mulle tundub et need ongi ühed parajad läbulaevad. Ega seal midagi asjalikku ju teha ei pakuta. Või pakutakse?
      Ma alati imestan kui mannetud need show'd ja pakkumised on, kuidagi ajale jalgu jäänud...Ahh, alati on võimalik, et ma olen lihtsalt liiga pirtsakas:)

      Delete
  5. Aru ma ei saa miks inimesed kajastavad oma blogides elu mida nad tegelikult ei ela....Või siis osaliselt elavad ja see teine osa on juurde mõeldud...Et lugejatel oleks mida lugeda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah? Ootan huviga täpsustusi sellise huvitava väite kohta:)

      Delete