Sunday, July 6, 2014

Nüüd on moes rääkida, et laulupeod ei ole enam moes


Mõnikord on nii, et pildid räägivad rohkem kui tuhat sõna. Nii ma mõtlesingi, et mis mul sest laulupeost ikka rääkida, et pildid annavad emotsioonid palju toredamini edasi, aga siis leidsin ma kavast Lennart Meri kõne XXIII laulupeolt, 1999.aastal. See mõte on jagamist väärt.

"Nüüd on moes rääkida, et laulupeod ei ole enam moes. Aitäh teile kõigile, et te oma siinolekuga selle lolli jutu olete ümber lükanud. Tuhat korda südamest aitäh! Laulupeod ei ole kunagi moes olnud, sest laulupidu ei ole moeasi. Laulupidu on südameasi. Nagu eesti keel ja meel, nagu armastus. Moed tulevad ja lähevad, aga rahvas ja riik jääb. Laulud on olnud meie relvad ja laulupeod meie võidud." 


Enne rongkäiku käisime me Diibis uut menüüd proovimas. Taimetoitlaste kõhud võivad nüüd ka mõnus nurru lüüa. Punase läätse karri viis keele alla ja näeb välja nagu tilluke meistriteos taldrikul.

Ja siis ei olnudki muud kui "paraaaadile!" Ida pidas supertublilt vastu. Tallinnast  Tartuni. Chorus Menticumini.


"Elagu vanaema Ülle!" hüüdsime me. Aga vanaema ei kuulnud. Või ei tahtnud kuulda. Sest ega ta nüüd päris vanaema moodi välja ei näinud, pigem nagu noor tütarlaps. Sealt tagalt natuke paistab. Ma pildistasin huupi. Jube raske oli teda politseivormis ära tunda. Aga ega see polegi nii oluline. Põhiline on emotsioon!

Moodsad inimesed ei jäta ka wefie't tegemata. 

Ida ja Rasmus. Nagu Astrid Lindgreni raamatust välja astunud. Pruut ja peigmees? 

Rongkäigu lõppedes jalutasime me uuesti Diipi. Uut magustoitu, hellitava hüüdnimega Mille Ville, katsetama. Ma ei pea vist ütlema, et see viis keele alla. Kui toitu saab armuda, siis mina olen armunud!

 Oli väsitav, aga ilus päev. Koju jõudsin mina kell üks. Ida ja Marek juba magasid. Ma ei pea vist ütlema, et Ida ärkas nagu kellavärk, kell 5:45. Ma olin magada saanud kolm ja pool tundi. Aga ma ei kurda. Enam;) 
"Koit" oli seda väärt!

                                 
                                        Britt Ida Loviisa on teiseks päevaks valmis. Järgmiseks laulupeoks on mul ka rahvariided olemas. Ma luban!

4 comments:

  1. Hei, hei nägin sind Idaga just telerist. Kadri Liigiga intervjuu vahele näitas rahvast ja kohe olitegi kaadris. Olin just sedas postitust lugenud ja kohe hakkas Ida peokostüüm silma. Sinul oli lisandunud rätik. Uskumatu missugune kokkusattumus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehh, nii naljakas! Aidi tegi Idale ühe toreda kostüümi:)

      Delete
  2. Ma juba tükk aega istun Diipis ja ootan teid Idaga... Tahaks millat juba mekkida!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nägime kukeseenekastme pilti, palu kaks päevakat meile hoida. Hakkame ka kohe liikuma!

      Delete