Monday, June 9, 2014

Meeste maailm on mõnikord nii lihtne



See ei ole enam miski uudis, et Ida on väga aktiivne laps. Püsib paigal vaid loetud minutid ja peab aina turnima, soovitavalt ikka mõne terava kapi- või lauanurga juures. Eile kui me Tartust koju tulime, tegeles Marek mõnda aega Idaga, sest ma olin nii väsinud. Ma ei teagi, miks ma väsinud olin, aga Tartust Tallinna sõites tundsin ma kaks korda, et silmad jäid seisma ja järgmine hetk oleks ma magama jäänud. Esimene kord tegime me peatus. Järva-Jaanis. Sest loomulikult oli mul vaja koju sõita mingit muud teed. Vahelduseks. Ma ei kannata ühte ja sama teed liiga tihti käia/sõita.
Teine kord kui tundsin väsimust olime me kodust viie kilomeetri kaugusel. Ma ei tahtnud enam peatuda, kuigi ma tean, et oleks pidanud. Ma hakkasin hoopis kõva häälega laulma. Et end ärkvel hoida. 
Aga rääkida tahtsin ma hoopis selles, et Marek tegeles Idaga. Mängis ja jooksis tal järel ja ühesõnaga kogu see trall, mis Ida meile siin korraldab:)
Ühel hetkel tüdines Marek ära. "Kuule, vaata sina ka nüüd natuke tema järele, ma enam ei jaksa," ütles ta. 
"Tegelt ka?"küsisin mina. Ma olin just lõpetanud söögitegemise ja oleksin tahtnud niisama istuda. Aga mis seal ikka, mees oli väsinud, ta tuli välja vahetada.
Mõni aeg hiljem hakkas Marek jälle Idaga mängima. Mina vaatasin telekat. Üritasin vaadata. Seda katkestas kogu aeg Ida kilkamine ja Mareki hüüded:"Emme, vaata! Emme, vaata!" No muidugi ma jätsin teleka vaatamise pooleli ja vaatasin Idat ja Marekit. Eks nad mõlemad on ju vahvad ja toredad vaadata, aga mõnikord ma eelistaks telekat vaadata.
"Ah, nii hea, täna öösel mina magan ja sina tegeled Idaga," viskasin ma nalja.
"Nähh, miks sa pead mind sundima. Las ma tegelen temaga siis kui ma ise tahan,"vastas Marek.
Ma ei öelnud midagi. Mõtlesin vaid, et küll meeste maailm on mõnikord lihtne. Tegelen lapsega siis kui ise tahan. Tõe huvides ma siiski ütlen, et Marek on väga hea isa ja tegeleb lapsega siiski päris palju, vaid tema väljaütlemised on teinekord kummalised. Kasvõi, kui ta vaatab telekat, aga mina tahan duši alla/wc-sse/spagette kurnama minna, siis ta võib öelda:"Oota, las ma vaatan selle saate lõpuni!" Siis ma tahaks talle mõnikord tuhvliga virutada.
Või kui ma ütlen, et olen väsinud ja magamata, siis vastab ta, et tema ju ka. Jah, tegelikult on tal muidugi òigus. Sest öösiti tegeleb Marek ka lapsega, aga mõnikord tahaks ma, et vaid mina oleks väsinud. Võiksin olla väsinud. Ja et sellele ei järgneks tihti lauset, et Diip ka väsitab. Just nagu ma ei teaks. Ja justnagu kodune elu Idaga oleks iga päev vaid pandakarudega mängimine ja karusselil sõit.
Kui ma hommikuti Idaga kell viis ülesse tulen, küsib Marek tihti, kas ta tohib veel pool tunnikest magada. Vòi lihtsalt pikali olla. Muidugi, vastan ma alati. Ja eks ma Ida järgmise une saan kah ise veidike jälle magada. Või siis laseb Marek mul magada ja tegeleb ise Idaga. Aga mõnikord tahaks mina ka hommikul kell viis veel voodisse jääda. Kas just magama, kasvõi lihtsalt lebama. Lakke vaatama. Mitte Idaga ringi trallitama hakkama. 

Nii ma istungi kell viis jälle ülierksa Idaga üleval ja halan oma väsimustest blogis*. Et need õiged emad, kes kunagi ei väsi, saaksid mind hurjutada, et veidrad naised need tänapäeva naised, endal vaid üks laps ja väsinud:) Eks selle nimi karma on. Mina ju sarjan teisi emasid.   

                                 

*Et keegi ei arvaks, et pooluimane ema blogimise ajal lapsel silma peal ei hoia ja vaene laps saab kõik teravad nurgad sel ajal üles leida, siis nii hull see asi ka pole. Reisivoodi on üks tänuväärne asi. See hoiab Idat päris hästi paigal:) Mulle tundub, et ta on end isegi magama sättimas...





6 comments:

  1. Oi kui tuttav tunne on kell 5 pool 6 hommikuti oma silmateraga ärgata,erinevusega,et minu härra enam ei uuri ka,et kas võib veel tunnike magada:-) Kuulen ümberringi emadelt kuidas nende lapsed 9-10 nimagavad. Oi kadedus tahab siis jalust niita. Aga edu ja ilmselt kasvades saad pool tunnikest ikka lisaks kuna minu suuremad(5 ja 3 aastane) magavad juba 6ni:-):-):-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama siin, kadedus tahab maha murda kui kuulen magamise jutte:D
      Aga peaksingi kuhugi suure risti tegema ja paluma, et see poleks juhus, sest Ida müttaski end uuesti magama. Isegi ei jonninud. Ja magas kaheksani!!!!

      Delete
  2. Ma vist oleks ka väga väsinud, kui laps kell viis üles tuleks. See oleks ju nii vara. Ma ei taha selle peale isegi mõelda. Ühel hommikul Liise ärkas 6.20, ma isegi suutsin ka voodist üles tulla ja putru keetma minna. Aga selle eest läksin temaga koos magama kell 9.00 ja põõnasime kella 12.00. Au ja kiitus inimestele, kes tõesti suudavad nii vara üles tulla. Ma kohe pole nii hommiku inimene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma põõnaks ka vähemalt üheksani, aga no mis sa teed kui siin üks varajane ärkaja majas on. Mitte ei saa teda omapäi õue lasta:D

      Delete
  3. Kuidas autosõit Idale meeldib? Ja kuidas ta sul seal vaikselt püsib kui te kahekesi (?) nii pikka maad sõidate ja keegi teda lõbustada ei saa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Autosõit läheb enam-vähem. See on vist ainuke asi, mida ma planeerin Ida uneaja järgi. Üldjuhul söödan kõhu täis ja ta jääb magama ning magab suurema osa ajast. Mõnikord on halvemad päevad ja on natuke kisa ka, siis teeme väikese pausi kui kuidagi kisa vaibuda ei taha:)
      Üldse olen vaadanud, et nüüd ta vist on turvahälli jaoks liiga suur tüdruk juba enda arvates, et seal on igav. Kuigi mässab oma kingade ja mänguasjadega ja laliseb rõõmsalt, aga ta vist eelistaks juba rohkem aknast välja näha. Hakkangi turvatooli valima lähiajal, et sõidud jälle libedamini läheks.

      Delete