Tuesday, August 11, 2015

Siis kui kraavipervel mängivast veehaldjast Tjorven Kids sirgus

Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama natukene kaugemalt. Endast. Kõik, kes mind natuke rohkem tunnevad, teavad, et ma olen alati armastanud kirjutada, ilmselt on blogipidamine ka sellest hobist teistelegi aimu andnud. Igatahes teadsin ma terve oma elu, nii kaua kui ma mäletan, et ma lähen suureks saades Tartu Ülikooli ja minust saab ajakirjanik. Kui Postimehes hakkas ilmuma noortelisa „Jess”, siis lõin minagi seal ajakirjanikuna kaasa. See oli üks kihvt projekt, selliseid projekte võiks ka tänapäeval olla, see arendas silmaringi (ja võitles ka lampjalgsuse vastu, peaksin ma nüüd veel lisama, eks?).
Kui see päev siis kätte jõudis, et oma paberid ülikooli ajakirjandusse sisse viia, lõin ma põnnama. Ma otsustasin hoopis skandinavistika kasuks ja nii sai minust hoopis norra keele filoloog.
Kirjutada armastan ma aga ikkagi ja lähim, mis ma ajakirjaniku ametile olen saanud, ongi blogimine. Üsna mage võrdlus ma tean.  Aeg-ajalt õnnestub mul siiski natuke rohkem ajakirjanikku mängida. Näiteks sel nädalal õnnestus mul intervjueerida sellist tegusat naist nagu Ruth, kes seisab uue lasteriiete brändi – Tjorven Kids – taga. Siin on väikene killuke  vestluset temaga: 

Tjorven sai alguse tegelikult juba aastaid tagasi, kui ma veel väike põlvepikkune tüdruk olin. Lahkusin toast ühes hommikupäikesega ja saabusin tuppa hämaras. Päevad möödusid puude otsas ronides ja kraavipervedel veehaldjat mängides. Vihmaussidega varesepoegi söötes ja põõsastes onni ehitades. Ühel hetkel, kogu lapseliku lustiga maailma avastades ja pidevalt looduserüppes viibides, hakkasid mu vanemad mind hüüdma- Tjorveniks. Kas selleks põhjuseks võis olla mu päikeseline loomus või miski muu, seda ei mäleta enam asjaosalisedki, igatahes saatis see nimi mind aastaid!


Edasi loe Tjorvenist juba Pere ja Kodu lastemoeblogist: https://perejakodu.ee/blogi-2/eveliisi_lastemoe_blogi/







No comments:

Post a Comment