Monday, August 3, 2015

Kristiina Ojuland ja "neegervärd"


Ma ei ole poliitikaga kõige suurem sõber, ses mõttes, et minu arvamused ja nägemused on tihti üsna naiivsed ning ega ma sel teemal seetõttu väga (rõhk sõnal "väga") tihti sõna ei võta. Pagulaste teemal olen ma ka oma arvamuse juba välja öelnud ja arvasin, et ega rohkem sel teemal enam ka räägi, kuid täna sattus mulle Facebookis ette Kristiina Ojulandi postitus, kus ta kutsub üles koostama reeturite nimekirja. Üleskutse ise on siis järgmine:

REETURITE NIMEKIRI
SEOSES SOOVIMATUTE IMMIGRATIDEGA-EESTIMAALASED! Hakkame koos kaardistama nimeliselt inimesi, kes on juba alustanud Eestimaa mahamüümist moslemitele ja neegritele.
Minu andmetel on pagulasate vastuvõtmiseks teinud MTÜ- d
suurettevõtja KOIT UUS- Haapsalu mees ( IRL- ga seotud)
ja
võrukas ja endine Lääne maavaenam INNAR MÄESALU , Reformierakonnaga seotud)
LISAGE SIIA OMA INFO JA TEEME ÜHISE NIMEKIRJA EESTIMAA MAHAMÜÜJATEST !
Iga immigrandi eestmaksab EL ühekordset toetust 6000 eurot.
Selline üleskutse pani mind kukalt kratsima ja ma kohe ei saa vait olla, sest ma hakkasin mõtlema, et kas tegu on liba-Ojulandiga või on meil Ojulandi-nimelisi poliitikuid mitu? Ma olen Ojulandist suhteliselt hästi arvanud (ning pole tegelikult kunagi aru saanud, miks tema  Gucci kotid ja Chanel kostüümid kõigile alati jalgu jäid), kuid nüüd... Mis juhtus? Selline viha ja vaenu külvamine? Ja-jaa, ma olen juba lugenud neid uudiseid, kus räägitakse, et toetame niimoodi rahvusvahelist inimkaubandust ja kuritegelikke jõuke, sest õiged kannatajad (naised, lapsed ja vanurid) virelevad kohapeal ja kõik, kes Euroopasse põgenevad, on pätid ja smuugeldajad ja maffia ja nii edasi ja nii edasi, aga jätame selle korraks kõrvale ning vaatame hoopis suhtumist. Minu teada on Eesti Vabariigis seadusega vägivallale ja diskrimineerimisele õhutamine seadusega keelatud ja karistatav ning seepärast panebki mind kulmu kortsutama kui üks (endine tipp)poliitik niimoodi sotsiaalmeedias inimesi üksteise vastu üles ässitab.
Kusagilt jäi mulle silma kommentaar, kus keegi kirjutas midagi sellist, et kas me siis ka oleme nii sallivad kui "neegervärdi vemmal on meist läbi käinud ja majale on tuli otsa pandud". Tule taevas appi, tahaks ma ainult hüüda. Me ei peaks kartma pagulasi, vaid inimesi, kes teisi "neegervärdideks" nimetavad ja end nii vulgaarselt väljendavad. Ja üldsegi nagu ma ka varem olen öelnud, siis mul on tunne, et kõige suurem hirm on meil välismaalastest naistepeksjate ja vägistajate ees, sest Eesti mees ei ole ju mitte kunagi naise vastu vägivalda kasutanud (sellepärast need naiste turvakodud meil seni tühjana seisavadki*).
Ma üldse ei ütlegi, et inimestel ei ole õigus  tunda muret selle üle, kas kriminaalsuse tõus ei kasva (võttes arvesse Põhjamaade kogemust) jne, kuid sellised sõnavõtud on nii lapsikud, et isegi minusugune poliitikakauge inimene saab aru, et kui millegi vastu olla, siis tuleks põhjust ka selgitada. Kristiina Ojulandilt oleks küll väheke konstruktiivsemat sõnavõttu oodanud, ausalt. Või on see mingi tobe poliitiline mäng, et enda toetajaskonda koguda ning me lihtsalt oleme nii rumalad, et ei saa sellest aru?  Sellisel juhul on see  ikka eriti piinlik, mitte et minu arvamus selles mängus üldse kedagi kotiks või muudaks, aga no tõesti selliste nimekirjade koostamine ületab juba igasugused piirid. 
Mõtlen praegu, kas (võõral maal elava eestlasena) peaksin ka end sinna nimekirja paluma lisada? 

4 comments:

  1. Huvitav, miks peaaegu iga sinu postituse juures peab olema ka pilt sinust endast? :D
    Natuke naljakaks kisub...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tõesti naljakas, ma olen kuidagi nii aru saanud, et kui on minu blogi, siis panen endast pilte, aga muidugi jääb ka alati võimalus, et ma olen asjadest valesti aru saanud.
      (ja mõelda vaid kui rumal minust arvata, et mõtlik pilt võis antud teemasse sobida. Palun nii väga vabandust, et sind ärritasin, järgmine kord olen targem ja lisan võõra inimese pildi)

      Delete
    2. Ma ei ärritunud üldse, ausõna. Naljakad asjad ei ärrita reeglina. :)
      Võid ju olla irooniline või sarkastiline või mida iganes... Hei, see on ju sinu blogi! Muidugi võid! Ja ka see ei ärrita mind absoluutselt.

      Ma pole mitte kunagi arvanud, et oma blogisse peab kellegi teise pilte panema vms...
      Ma lihtsalt panin tähele seda, et sinu lisatud pildid on kuidagi teemavälised tihti. Arutled mingil teemal ja siis järsku täiesti suvaline pilt endast või lapsest postituse juures.
      Muidugi lisavad kõik blogisse pilte ka endast, aga lihtsalt teatud postituste juures on need loogilised (näiteks outfitid, reisipildid, meigipostitused, mingid ürituse pildid või kui kirjutad teemal, mis kuidagigi haakub pildiga), aga teatud postituste juures jälle mitte. Üsna imelik on ikka lugeda pagulastest ja siis lambist vaadata pilti sinust mererannas.
      Ah, tegelikult on suva... :) Lihtsalt hakkas silma ja kommenteerisin.

      Delete
    3. Ja näed, mina jälle ei näe sugugi, et see lambist pilt on. Viimane lause mu postituses on "Mõtlen praegu, kas (võõral maal elava eestlasena) peaksin ka end sinna nimekirja paluma lisada? ", pilt on minust, kus ma mõtlen ja olen võõral maal. Lisaks sellele tulevad pagulased suuresti paatidega üle mere. Kus mina olen? Mererannas? Millest ma mõtlen? Kuidas põgenesid minu sugulased sõja ajal Rootsi... Ühesõnaga...
      Aga nii tore ju et mu blogi sulle nalja teeb, see on ju vaid suur pluss, sest teadagi on nali terviseks. Tore et sa ikka jälle siia tagasi tuled. Pilte siis vaatama ma eeldan

      Delete