Monday, August 10, 2015

Nädalavahetuse seks


Internetis hakkasid nädalavahetusel ringlema pildid Weekend festivalil seksivatest noortest või seksima fotoshopitud noortest, vahet pole. On üks põhjus, miks ma väga selliseid suuri festivale ei armasta. Need kipuvad kuidagi läbuks minema. Ja vahet ei ole, kas see on Kloogaranna fest või Öölaulupidu - osa meist lihtsalt ei oska kuidagi normaalselt alkoholi tarbida ja peavad iga hinna eest jooma nii nagu järgmine päev kaoks alkohol kogu maailmast ära, igasugu veider kehaline kontakt käib sinna asja juurde. Ma olen liiga vana selliseks jamaks. Kuigi ma iseenesest ei ütle midagi selliste ürituste kohta. Kui muusika ikka meeldib, siis elamuse pärast tasub end kohale vedada küll. Üks aasta me näiteks nautisime Klooga rannas Rock Hotelli. Aga mitte mingit moraalijüngrit ei tahtnud ma siin mängima tulla. 
Ma tahtsin selle sekspildiga kaasnevatest kommentaaridest rääkida. Jätame selle osa ka vahele, et tänapäeval ei julgegi enam midagi teha, sest kohe on keegi kusagil põõsas telefoniga filmimas ja pildistamas ning järgmisel hetkel on see juba Facebooki kõigile vaatamiseks üles riputatud. Jätame vahele ka selle osa, et kohe nii põnev oli, et pidi kõrval seisma ja pildistama. Üsna perversne. 


Niisiis. Seksisid kaks inimest. Poiss ja tüdruk. Ja millised on kommentaarid? Poisi kohta võis lugeda selliseid kommentaare nagu  "oi, milline täkk" ja "high five" ja "mis sa teed kui kirg peale tuleb" ehk siis positiivseid ja tunnustavaid kommentaare. Tüdruku kohta võis aga lugeda "loodan, et isa tunneb nüüd tütre üle uhkust", "valmis hoor" ja "sellised need noored naised ongi" ehk siis vägagi inetud, solvavad ja halvustavad kommentaarid. Nagu öeldud. Seksisid kaks inimest. Aga miks on nii, et samal ajal kui tundub, et tüdruk oleks justkui kuriteo sooritanud ja tuleks igal juhul amoraalse käitumise eest vastutusele võtta, siis poisile tuleks medal kaela riputada, et ta nii julgelt ja nii avalikus kohas häbenemata seksis? 




5 comments:

  1. Eks kommentaarid muidugi ütle palju just kommenteerija kohta, aga ei tahaks olla ei selle tütre ega ka selle poja ema ausalt öeldes :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh jumal jaa, ei tahaks minagi, et minu laps üks neist "kangelastest" oleks

      Delete
  2. I hear you sister, nii ongi - naistele ei tohi seks meeldida, mehed aga peavad kõike sugutama, mõlemil on rasked ja pahad soorollid. Nõmedad kommenteerijad. Ma usun, et selliseid nalju on juba ammu-ammu tehtud, aga tõesti, nüüd saab ju kõike kohe salaja ja pildistada.

    Sama keiss oli ju USA-s ühe tüdrukuga, keda filmiti, kui ta oma kahe sõbraga kusagil kõrvaltänaval vahekorras oli. Korraga. Ja siis riputati üles, tunti ära ja siis tuli selline slutshamingu rahe, et lase olla. Et selline lits. Aga tüdruk võttis kätte ja omas asja ära. Tegi juutuubi video ja ütles, et jah, mulle meeldib seks, mis siis? Et muidugi oleks võinud kohta valida, aga ka filmija oleks pidanud ära tabama, et pole tema asi. Ma ütleks, et... äge.

    https://www.youtube.com/watch?v=ucxyi1MS7DE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mõtlen samuti, et no mis seal nüüd siis nii esmakordset oli, et sellest oli vaja kohe Elu24 uudis teha, see näitab mu meelest üsna selgelt "ajakirjanduse" taset. Ja huvitav, et keegi neist pildistajatest ja uudistetegijatest ja kommenteerijatest ei mõtle selle peale, kuidas see võib neid inimesi mõjutada. Näiteks kui ei ole tegemist tugevate närvidega inimestega, kel kommentaaridest suva?

      Delete
    2. Kui ei kannata kommentaare, siis tuleb mujal seksida, et kommentaare ei saaks. Kui mina oma kallimaga avalikus kohas peaksin seksima, siis pean ka kommentaaridega hakkama saama. Simple as that.

      Delete