Friday, July 17, 2015

Minu kümme lemmikut. Ei, ei ole piinlik. (Kui siis natukene.)


Ma hakkasin õhtul filmi vaatama. No kohe kuidagi ei läinud peale valitud film. Üldiselt on nii, et ma ikkagi viisakalt vaatan kõik filmid, mille vaatamist ma alustanud olen, lõpuni, et siis pärast kiruda, et deem, kaks tundi totaalset ajaraiskamist. Ma otsustasin oma aega asjalikult sisustada. Ehk siis tööd teha. Enne oli ikka vaja väike Facebooki tiir teha. Big mistake! Note to myself: enne töö, pärast lõbu.
Ühesõnaga seal nägin ma vestlust, kus üks ema (minu sõbranna) andis oma tütrele ülesandeks panna kokku kümme lemmiklaulu läbi aja. Mõtlesin siis ka mina, et täna ju ikka reede ja mingi meelelahutus tuleb endale leida. Ja töö pole ju jänes, mis eest ära jookseb.

Kunagi kui tädi Helju mind oma lemmiklauludega "ahistas" - esimese hooga tuleb mulle meelde Puuriida-laul ja Mustamäe valss - mõtlesin ma, et huvitav, kas mina ka kunagi kui ma olen 70-aastane kuulan MustaQ-d. Ehk siis oma lemmikuid. Ma küll ei kujuta ette, kuidas ma 70-aastaselt lapselapse ees "ma lakun nibu, su väikest nibu" laulan, aga no jumal seda teab. Praegu 34-aastasena pani Capain Hollywood Projecti "More And More" kaasa õõtsutama küll (mis sellest, et tabelisse ei mahtunud), asi see siis 70-aastaselt nibudest laulda on

Siin mu lemmikud siis on. Jah, täitsa ausalt. Ei, ei ole piinlik. Ma olen aastal 1981. sündinud.

1. Jason Donovan "Any Dream Will Do".  Jah, kui te küsite, mis on minu lemmiklaul, siis tõepoolest see ta on. See on mulle lapsepõlvest kuidagi nii pealuu sisse kinni jäänud, et ma isegi vaid laulu kuuldes suutsin terve video endale silme ette kujutada. Siis  ei olnud ju võimalik you tube'ist videot vaadata kui vaid tahtmine tuli, see oli ikka aruharv juhus kui ma seda nägin ja võib-olla siis sellepärast. Kõlab nagu ma oleks sündinud aastal 1881.



2. Mike And The Mechanics  "Over My Shoulder". Ma usun, et paljus on minu muusikamaitses "süüdi" mu onu. Ta oli (on?) selline väikest viisi melomaan. Aga ma olen talle tänulik nende vihjete eest. Mike And The Mechanics on üks minu suurtest lemmikutest.



3. Lana Del Rey " Video Games". Tõmbasin julmalt maha Emilia "Big Big World", Meredith Brooks "Bitch" ning Alainis Morissette "Ironic", mille vahel ma muidu kaalusin. Lana Del Rey on lihtsalt üle prahi!



4.    Undercover "Baker Street". Jällegi süüdistan onu. Kuigi tegelikult seekord pigem onunaist. Ma mäletan, et tema kuulas seda lugu. Või oli see onunaise õde?



5. Nirvana "Smells Like A Teen Spirit". Ma ausalt isegi ei tea, miks see lugu mulle varateismelisena meeldima hakkas. Ma ei kuulanud absoluutselt midagi sellist muidu. Jason Donovan! Aga see lugu mulle meeldis ja meeldib siiani. Hiljem kui ma rohkem pubekas olin, tundus Kurt Cobain nii sexy. Selline teistmoodi ja äge. Tenniste ja lohvaka kampsuniga. 



6. Sparks "When Do I Get To Sing My Way". See lugu meeldis isegi mu emale nii väga, et ta käskis mul sõnad häälduse järgi välja kirjutada, et saaks kaasa laulda. Ja me lõõritasime seda kaasa laulda!




7. Robbie Williams "Angels". No aga see on ju lihtsalt nii ilus. Ilus nutulaul. Ja te kujutate siis ette, et lauluväljaku kontserdil ma ei kuulnud seda. Ma olin padurase ja ma lihtsalt ei suutnud enam olla. Kohuvalt kurb!



8. Metallica "Nothing Else Matters". Mul oli paar head sõpra, sealhulgas Camilla, kes fännasid hullupööra Metallicat. Ma hoidsin peast kinni kui nad oma Metallica jutte rääkima hakkasid. See laul oli mu meelest ainus, mis kriitikat kannatas. Ilus ballaad. Ja ilus on see laul tõesti. Lihtne ja võib-olla naiivne, aga see ehk ongi selle laulu võlu. 



9. Metallica "Whisky In The Jar". Jp, veel üks Metallica lugu. Kui ma seda kuulsin, mõtlesin ma vau! aga neil oli õigus, Metallica ongi hea. Sellest ajast meeldib mulle Metallica. 



10.  Shakira "Waka Waka" . Alguses tahtsin kümnendaks panna New Kids On The Block "Tonight", sest no see ikka oli hitt, aga siis mul oleks süümekas,et miks East17 "Thunder" välja jäi ja nii ta läks. "Waka Wakaga" seostub mul üks pidu - ma isegi julgen öelda, et see oli mu elu kõige ägedam, sürreaalsem, kummalisem, meeldejäävam pidu. Ma usun, et need, kes seal peol olid, nõustuvad minuga. 



4
     

6 comments:

  1. Aitäh meeldiva muusikalise vahepala eest, leidsin ka palju enda lemmik lugusid su nimekirjast, tõmbas kohe suunurgad muigvele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise kohe uppusin you tube'i ja panin peas kokku veelgi rohkem muigama panevad topid (90-aastate diskost kuni saksa räpini).
      Mõnikord on sellised muusikalised vahepalad vahvad, onju:)

      Delete
    2. Muidugi on, ise näed poleks selle pealegi tulnud. Küll on tore, et meil on nüüd youtube. Kas sa ka kunagi kassettidele muusikat raadiost lindistasid - hea nali praegu :D

      Delete
    3. Ja kuidas veel! Märt Rannamäe Show ja Tartu Raadio Soovika ajal ei tohtinud keegi mu toale läheneda ka, sest see oleks olnud ju katastroof kui keset lemmiklaulu lindistamist oleks peale jäänud "Liisu, tule sööma!" vms. Õnneks mu ema ja õde võtsid kiiruga õppust, et muusikalindistamise aeg on PÜHA:)

      Delete
  2. Ma olen küll 4 aastat varem sündinud, aga süda läks nende lugude peale minulgi soojaks. Jason Donovan! Siiani aeg-ajalt lasen ta lugusid YouTube'ist. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei olnud Donovani ikka väga pikalt kuulanud/kuulnud. Eile kuulasin seda lugu kolm korda:)

      Delete