Sunday, July 19, 2015

Sa tead, et sa oled liiga kaua Norras olnud kui...


...sa ärkad pühapäeva hommikul üles ja leiad, et pole mitte midagi toredamat kui teha üks jalutuskäik looduses. Ja mitte niisama jalutuskäik. Vabatahtlikult võtad sa ette jalutuskäigu suusahüppemäele ning turnid mäest üles. 936 astet! Üles. Ja alla. 
Jp, just nii minuga täna juhtus. Ma süüdistan Liliani ja Antonit, kes mulle eile nii palju positiivset energiat süstisid, et mul olid hommikul energia ülejäägid, ma pidin järele proovima kaua mina sinna ronin. Kodust üles mäkke ja tagasi koju - 1,5 tundi koos väikeste pausidega. Kilomeetreid ei tule sel jalutuskäigul rohkem kui neli-viis, kuid mingi hetk sai ikka jaks otsa. Siis kui ma ähkides puhkides olin jõudnud 500. astmele ja palusin ühel mehel endast foto teha, et ikka näidata, et ma olen päriselt ka seal käinud ja pomisesin talle, et ma ei tea, miks me seda ometi teeme. Tema vastas, et tema teab. "Näitamise pärast," lisas ta. Ja tal oli ju õigus. 
Aga ma ütlen teile, see ronimine on seda väärt. Esiteks vaade. Aga palju olulisem vaatest on see tunne kui sa kergelt värisevate jalgadega mäest alla tuled.


 
 


//You know you have been in Norway for too long when you on a Sunday morning wake up and get the urge to take a trip in the nature. Even when you have had quite a lot of wine last evening. But you just cannot help yourself and feel that you have to climp up the 936 steps to Ski Jump Tower. 
That's exactly what happened to me today. I blame it on Lilian and Anton, because the evening with them gave me so much positive energy that I just couldn't stay at home. And I had to find out how long does it take. I was sure I was going to use more than 5-6 hours, but it  only took 1,5 from home and back. 
"Why do we do this?" I asked a man (who took a photo of me, so that I could show you that I actually did it). "I know," he asnwered. "Presentation!" And he was right. But it is totally worth it. First the view and then the feeling of accomplishment. My legs are shivering still, but I am happy. Satisfied with myself.


No comments:

Post a Comment