Friday, February 21, 2014

Roosamanna üledoos ja maitsev Lõuna-Eesti

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4724469/?claim=jspr4yvdzsp">Follow my blog with Bloglovin</a>
 Täna tegime titemammadega uue kohtumise, kogu tänase päeva halbade uudiste juures kulus üks doos vadistavate, krigisevate ja ilastavate beebidega ära, nad on ainukesed, kelles ei ole (veel) grammigi kurjust, nende silmades, olgu need siis kas naeratavad või korraks pisarates, on vaid puhas siirus. See kulus ära. 
(Muude halbade uudiste juures lugesin ma tänasest Äripäevast ka Diibi arvustust, mis oli 98% negatiivne, muidugi tegi see nukraks. Kriitika olevat edasiviiv jõud, aga minu arvates oli see juba õel. Või olen ma nii hellaks muudetud?)
Igatahes tulid Anary ja Dagne oma preilidega külla ja pooleteiseks tunniks olid mu muremõtted kadunud. Ja miks ka ei oleks pidanud. Kõigepealt tõi Anary kaasa kotitäie omatehtud pähklivõiküpsiseid, mida ma siiani oma üüratutes puusades tunnen ja siis tuli Dagne roosamanna üledoosiga. Ahhh, kus mul on hea meel, et mul on tütar. Muidu jääks ma kogu sellest roosast maasikavahust ilma. No vaadake vaid! Mu pärast öelge muretult nagu Dagne, et no paned youtube'i sisse "how to crouchet a bunny blanket" ja muudkui vehid siis tädi järgi heegeldada, mina ei oska ja ei viitsi. Mul on hea meel, et teised viitsivad:)


Lisaks sellele oleme me Britt Idaga eelmisest neljapäevast külastanud Maitsev Lõuna-Eesti ürituse raames Tasku keskuses kõiki pop-up restorane. Alguse sai üritus Maitseelamuste Koja ja värske Peipsi kalaga. Mekkis hää. Lihtne, aga hää. Kõrvale pakuti Veinivilla Natuke Ulakate Tüdrukute Veini. (Muideks, kui keegi soovib, siis mul on mõned pudelid seda huvitava nime ja maitsega veini müüa. Kirjutage mulle kui huvi on.)
Britt Ida magas pool restoranikäigust maha. 


Reedel oli Tasku keskuses oma toite pakkumas naiselik ja üdini romantiline Noir. Pavlova viis keele alla.


Täna ahvatlesid külastajaid Werner oma tuntud headuses ja maalähedaselt äge Mr Jakob. 
 Ei saa keegi Werneri  kookide ja trühvlite vastu. On kohe ilusad ja head.


Mr. Jakob pakkus lisaks heale toidule ka silmailu. Meil tekkis kohe mõte, kuidas Diip ja Mr. Jakob võiksid koostööd teha. Sellest võiks tulla üks huvitav projekt. Kui kõik hästi läheb, siis saaks see toimuma juba kevadel.


Homme on jäänud veel Meat Marketi pop up ja ongi see vahva üritus läbi. Kuldkliendid püüavad kohal olla, kuigi see võib osutuda keeruliseks, sest homme on Vanemuises ka tore balletiüritus, kus esineb minu lemmik baleriin Laureen. No vaatame, võib olla õnnestub meil kahes kohas olla.


 Mu meelest on jube vahva, et selliseid üritusi korraldatakse. Ainuke, mis mind kurvastab on see, et Eesti inimene on arg ja häbelik. Ta ei julge peatuda ja uurida, millega tegu. Ta kõnnib pea maas mööda ja piilub siis eemalt, et mis imelikku üritust nüüd siis keset kaubanduskeskust peetakse. Selle asemel, et peatuda ja nautida head toitu. 
Ma siiski loodan, et mida aeg edasi, seda rohkem hakkavad inimesed heast toidust lugu pidama ja juba järgmisel samalaadsel üritusel on eemalt piilujaid vähem ning peatuvaid inimesi rohkem. Veelkord, suurepärane ettevõtmine. Mul on hea meel, et ma just praegu sattusin Tartus olema. 



4 comments:

  1. Novot, ma sain alles nüüd teada, homme tuleb siis piiluma minna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astu siis sisse ka, soovitan. Palju hääd kraami on pakutud, ilmselt pakutaks ka omme:)

      Delete
  2. Pea püsti!
    Mulle ei tundunud see arvustus sugugi 98% negatiivne... Pigem tuli negatiivne hetkelisest kokkulangemisest ja üleüldine mulje jäi mulle rohkem nagu 50:50. Kõige hullem mida saaks ühe restorani kohta öelda, oleks vist, et toit oli nii halb, et süüa ei kõlba absoluutselt. Ja selle koha pealt kõik ju tip top korras! :)

    ReplyDelete