Tuesday, February 18, 2014

Giveaway

Tüng! kui lootsite, et midagi superägedat välja loosin. Ei loosi ma midagi, hoopis mõlgutan mõtteid.
Ma üldiselt blogide giveawaydest osa ei võta, see tähendab et polegi võtnud, aga eile mõtlesin, et "kaotaks süütuse", sest tasuta šokolaadimassaaž kõlas nii ahvatlevalt. Läksin siis mina lootusrikkalt ka sinna blogi lehele, et osaleda ja vihastasin end surnuks. Või no mitte päris surnuks.
Nimelt tuli selleks, et loosimises osaleda laikida kahte lehekülge FBs, nii blogi oma, kus kink välja loositakse, ja salongi oma, kes kingituse välja pani. Ma loobusin. Seda blogi loen ma küll aegajalt, päris vahva on vahelduseks ilu- ja elu- ja titeblogidele, aga oma lemmikblogiks ma seda ei pea, seepärast pole ma ka selle FB lehekülge laikinud. Ja kuidas ma saan laikida salongi, millest ma alles esimest korda kuulen? Ma saan muidugi aru, miks seda tegema peaks, sest tasuta kinke pole ju olemas ja selleks, et mul oleks kasvõi teoreetiline võimalus võita pean ma olema valmis ühe ilusalongi ilu-uudiseid vastu võtma. Ma ei viitsi. Ja sellepärast jäi mulle ka "giveaway-süütus" alles.

Muidugi oleks ma võinud mõlemat lehekülge laikida ja siis pärast loosimist mõlemat lehte annlaikida, nii nagu ma varem tegin. Aga nüüd ei viitsi ma enam isegi suvalisi lehti laikida, sest tõenäosus, et õnn minu õuele kukuks on väiksem kui vikerkaare teisest otsast rahapada leida. Seega laigin ja sheerin ma FBs ka asju väga harva. Vaid siis kui ma midagi ikka väga väga väga tahaks ja see toode/teenus/inimene/loom/ mulle tegelikult ka meeldib.
Üks päev just puhastasin oma FB meeldimisi ja mõtlesin, et mille kuradi pärast mulle meeldib Peenikese Priidu Puidutöökoda? Siis tuli meelde küll, et kunagi ammu loositi seal sheerijate vahel välja aiamaja. Ma enam Peenikest Priitu ei laigi, sest kui ma tookord kui ma ofkoors ei võitnud, maja tellida tahtsin, oli Peenike Priit üleolev ja ebameeldiv. Ma laigin parem mõnda teist puidutöökoda, siis kui ma kunagi jälle otsustan aiamaja tellida ja mulle see ettevõte tõepoolest meeldib. Siis ma laigin ja sheerin. Kui neil FB lehekülg olemas on. Aga igal tootel/teenusel/inimesel/loomal ju on:)

Ma mõtlen, et miks alati peab nendeks giveawaydeks osalemiseks midagi laikima? Tõenäosus, et ma pärast loosimist toodet/teenust/looma/inimest ei laigi, on päris suur. See võiks ju olla valikuline, sest kui ma nüüd tänu loosimisele sellise toote/teenuse/looma/inimese avastan, siis võib ju juhtuda, et ma vabatahtlikult hakkan seda lehte laikima, sest ma tahan edaspidi saada sealse lehekülje reklaami? Kas reklaam niimoodi ei toimiks?

Ah, samas las ta olla. Laikijaid on niikuinii ja see, kas mina midagi laigin/ei laigi ei oma ju tegelikult suures pildis mingit tähtsust. Ei kaota mina, sest ma niikuinii kunagi ei võidagi, ja ei kaota ettevõte:) Lihtsalt tahtsin toriseda.

Natuke teemast välja, aga eile kui ma voodit tegin, küsis ema, et mida ma vuhvutama või midagi sarnast ja lisas siis, et: "Näe, jälle üks vanaema sõna!"
"Kui mul oleks mingi auhind välja anda, siis ma teeks blogis vanaema sõnade äraarvamismängu," vastasin mina selle peale ja "vuhvtitasin" linaga edasi. "Siis ma küsiks inimestelt, et kas nemad teavad, mida tähendab trihnuma ja vuhvutama ja jõbisema."
Aga mul ei ole auhinda. Ma võiks küll välja loosida päeva oma maailma kõige naljakama vanaema seltsis, aga ma ei raatsi. See on liiga suur auhind.

Siiski võin ma teilt küsida, niisama huvi pärast, kas te teate, mida tähendab:
- vuhvutama
- trihnuma
- jõbisema

mis vahe on:
-tsipakesel
-tsutsukesel
-tsortsukesel

kes või mis on:
- nuumajaan
-mutsumoor
-tiitsu

Ma lähen toon vanaema maalt linna, siis tuleb ehk veel huvitavaid sõnu juurde.

Instagrami loosimistest/mängudest võtan ma samuti osa vaid siis kui midagi päriselt ka meeldib. Kuigi tõenäosus võita on ikka sama väike;)

5 comments:

  1. trihnumine = vaikne nutt ;)

    A.

    ReplyDelete
  2. Noooo, sellega kahjuks kogu mu tarkus piirdubki :)
    ootan huviga teiste sõnade tähendust!
    P.s. Mis kandist Eestis sellised huvitavad sõnad pärinevad?

    A.

    ReplyDelete
  3. ma saan veel hiilata ;)
    mutsumoor = hilpharakas ehk keegi, kes näeb veider välja. Kui olla veelgi täpsem, siis mutsumoor on selga toppinud seitse seelikut, mitu kampsunit, mähkinud end paksu salli sisse, tõmmanud silmini pähe räti ja /või mütsi, tõmmanud peale jope, kasuka, toppinud jalga paksud sukad, sokid, põlvikud ehk siis teisisõnu on end liiga paksult riidesse pannud. Või veidralt.

    A.

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tark oled, A! Kaval ka. Need ägedad sõnad on kas lõuna-eesti originaal või puhtalt mu vanaema väljamõeldis. Kasutusel nad meie peres igatahes on.
      Mulle tuli just meelde, et tänu vanaemale on minu aknad näiteks "poikvil";)

      Delete