Monday, February 24, 2014

Must-valge Eesti. Sinimustvalge varjundiga.


Eesti sünnipäeva tähistamist alustasin sellega, et ostsin kell kümme hommikul vanaemale sussid ja vanaisale Bocki. Õllega sulandusin kenasti massi. Nii minu ees kui taga olid pidused mehed oma pudelitega. Olid oodanud kannatlikud täpselt kella kümneni.

"Oih, kas see õlu on ka teie oma?"küsis müüja imestunult. Noogutasin. 

Poeukse ees istuvale kerjusele andsin oma viimased mündid.  Las ostab ka pidupäeva-Bocki.

 


Põikasin teel vanaema juurde läbi ka Vasula "keskusest".  Siin ei andnud midagi märku sellest, et oli pidupäev. Mulle meenus lapsepõlves nii naljakas tundunud salm: "Päike paistab, ilm on soe, joodik jookseb ümber poe, vaatab aknast sisse, naine peseb tisse".  Vanasti olid vähemalt pidulised oma Bockidega poe taga. Nüüd ei olnud ei joodikut ega poodi. Pood oli kinni. 



Maale jõudes hüppas Kenny oma massiivsete käppadega mulle selga. Ma sain poriseks.  Vanaema andis talle pidusöögiks konti. Kennyl oli hea meel. 

Päike paistis ja kogu hall maa justkui säras pidupäeva auks.



Linna tagasi sõites nägin perekonda jalgratastel. Lastel olid käes sini-must-valged lipud. Ma ei jõudnud pilti teha. Lihtsalt vaatasin. Ilus oli. 

Selle pildi näpsasin Toomase FBst. Ta vast ei pahanda. 



Britt Ida Loviisa sai ka neljakuuseks. Tõstame pidupäeva puhul teetassi ja igatseme koju. Õhtusöögiks ostetud küülik läks sügavkülma. Tartlased ei söö küülikut.



XOXO! Et päev poleks liiga maavillane ja kodukootud:)


2 comments:

  1. Mina küll prooviks küülikut. Tule tee meie pool!!! Aga tegelikult - imelist pidupäeva!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuud on loom juba külmas, muidu oleks võinud ju küll:) nautige pidupäeva, päikegi nagu tellitult väljas

      Delete