Wednesday, February 19, 2014

Mul läks tuju pahaks


Just nüüd kui ma mõtlesin, et koju minnes hakkan Marekit ahistama, et ta mu Brutseleele pildid ära joonistaks ning olin paberit valimas, läks mul kogu Brutselee tuhin üldse üle.  Ma ei taha seda enam kaante vahele saada.
 Igaks juhuks kirjutasin ma ka paarile kirjastusele, et noh äkki ikka kellelgi on huvi...Viiest neli muidugi ei suvatsenud üldse midagi vastata, aga viies vastas: "et neid ei huvita, et nemad saavad konkursi kaudu piisavalt käsikirju, mida avaldada, ja et minu lugu ei ole küll nõrgimata hulgas, kuid kindlasti mitte ka tippude hulgas".
Tegelikult ei tohiks ma ju mossitada. Aus vastus. Ma ei oska kirjutada. Isegi blogi on alati ju täis kirjavigu ja mingit suvalist sousti. Aga ikka mossitan.

Võib-olla isegi mitte Brutselee pärast, aga mul on lihtsalt äärmiselt nukker tuju. Probleemid Diibi ümber ei ole ikka veel lõppenud. Kõik dokumendid on korras, välja arvatud üks volitus, mida me ei teadnud, et vaja on. Ma ei olnud ausõna ehitusseadust läbi lugenud. No ei ole selline ajaviitekirjandus, et enne magamaminekut loen veidike. Selgus, et üks volitus on on puudu. See võib meile probleeme tekitada. Kuid inimesed, kes sellele volitusele alla peaksid kirjutama, ei tee seda põhimõtteliselt. Lihtsalt. Ma ei tea, kas kiusu pärast või miks, aga ei tee. Ometigi peaks me ju olema tõestanud, et ei ole mingi suvaline techno-klubi, kelle südamesoov on iga hinna eest inimeste igapäeva elu segada. Kui on olnud probleemid, siis me oleme need püüdnud ka koheselt kõrvaldada. Meilegi on kogu see restoranindus uus asi. Me püüame kogu hingest ja südamest, kuid ikka on meie teel takistused. Üks tobe allkirjata paber. Ja kõik selle pärast, et me ei olnud ehitusseadust lugenud ega osanud seda volitust kohe küsida.

Nende probleemide valguses oligi Brutseleega tegelemine minu moodus oma stressi maandada. Nüüd aga läks mu tuju Brutselee pärast kah ära. Kuidas ma siis oma stressi maandama peaks? Pean vist jooma hakkama. Vahet ju pole, sest stressi tõttu on piim niikuinii otsa saanud. Kas kell 10 oleks väga imelik vein lahti teha? Või oleks viisakas ikka lõunani oodata? Kuigi...kusagil ju juba on lõuna.

9 comments:

  1. Igaksjuhuks võiks lõunani oodata, äkki läheb isu üle. :D
    Aga pea püsti, varsti tuleb kevad ja päike ja läheb soojaks ja mõnusaks ja kõik hakkab tärkama ja siis läheb tuju juba iseenesest paremaks .. oh ilus aeg ..
    Ja seda raamatut loodaks kunagi ikkagi lugeda, mulle tundus igatahes huvitav :)

    ReplyDelete
  2. Ära nukrutse!
    Täna on madalseis, ehk homme on juba parem.
    Kas sa mitte ei kirjutanud millalgi, et annad parem ise Brutselee välja? Kasuta hooandja abi näiteks. Kuigi sa vist kirjutasid ka seda, et sulle see videovariant ei meeldi väga, aga no miski lahenduse ikka leiad ju. Ma olen kindel, et sa saaksid sellega hakkama :)


    ReplyDelete
  3. Pea püsti, sõbrake! Sa oled selle raamatu kallal juba nii palju vaeva näinud ja kõik keelelised toimetused on tehtud. Sa ei tohi nüüd enam alla anda! Jah, mis mul viga rääkida- ma ei ole ise ühtegi raamatut välja andnud ja kirjastustega ka suhelnud. Ehitusseadust oleks võinud töö alaset lugeda, aga otseselt vaja ei olnud ja nii ei oska ka selles suhtes sulle nõu anda. Enda kirjutamise oskust ma ei hakka kommenteerimagai ;)
    Proovi minu kontakiga rääkida. Usun, et saate kokkuleppele ja Brutselle saab ikkagi kaante vahele. Mina küll väga ootan selle ilmumist!

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, mul oligi juba kõik kokkilepitud, et raamat ise välja anda. Hind sobis, inimesed abivalmid ja sõbralikud, aga hakkasin lihtsalt mossitama, et mis ma ikka maailma oma "saastaga saastan", see tagasiside lihtsalt pani mind mossitama.
      Ja lisaks veel Diibi mured, kus ühe tobeda dokumendi pärast võib juhtuda, et peame oma uksed kinni panema. siis tahaks jooma küll hakata. Ise ikka arvasime, et oleme midagi ägedat teinud, aga tundub ikka, et Diip on midagi nii koledat:S

      Delete
    2. Tead, mõni päeva kohe on selline, et ootad juba, et see saaks kord läbi! Loodan siiski, et see mossitamine läheb sul homseks üle ja rõõmustad neid, kes su raamatu ilmumist ootavad. Alati on igasuguseid inimesi, kuid ei ole mõtet enda kalleid närvirakke nende peale kulutada ;)
      Loodan südamest, et saate oma selle dokumeni ka korda. ei tahaks küll, et nii mõnus ja äge ja hea koht kinni ähvaradatakse panna :(

      A.

      Delete
    3. Mis veini puudutab, siis täna kohe on selline imelik päev. Mul ka neelud käivad ;)
      A.

      Delete
  4. Kui sina teed,siis teen mina ka! Veini siis lahti,ma mõtlen. Täna on endalgi ``SEE`` päev. Päev,millal homsele ei taha eriti mõelda. Praegu veel mõtlen. Homsele siis,aga ka veinile :D!

    ReplyDelete
  5. uh. ma olen end veini koha pealt hommikust saati tagasi hoidnud. ja beebi on ümber nimetatud stressibeebiks (vrdl stressipall; autoriks 9-aastane tütar), sest kohati on justkui ainult kaks rahustavat tegevust - beebi süles ringi marssimine või imetamine (sry).
    noh, ja et ei peaks pead murdma, et mis mind vaevab...korteriomanik lihtsat müüb mu üürika maha. ja kolida pole kuhugi, sest no lihtsalt ei ole depressiivses väikelinnas neid kohti võtta, kuhu kolme lapse, toatäie raamatute ja kassiga mahuks. ja et ei oleks elektriküte või välikemps, eksole.
    jääb ainult üle loota, et asjadel on tõesti kalduvus laheneda.
    kallistan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma väga loodan, et sinu asjad ikka lahenevad positiivselt, ei ole just lihtne situatsioon

      Delete