Tuesday, September 24, 2013

Emotsioon nr 75

Tahtsin ka tubli titemamma olla. Et panen kokku asjad, millega titt haiglast koju tuua.Või noh üleüldse vaatan siis olemasolevad asjad üle. Lappasin kapis, kuhu me minu arvates suvel olime emmega mingigi süsteemi loonud, aga enam ma sellele süsteemile pihta ei saanud. Asju oli liiga palju. Või siis liiga vähe, kui lugeda must-have-list´e, mis haiglas kaasas peaks olema.
Mareki abiga suutsin ma vist vähemalt mingid asjad välja valida. Aga jällegi oli neid liiga palju. Vist. Või liiga vähe. Igatahes jooksis mul juhe kokku. Nüüd on kaasavõetavaid asju terve tilluke hunnik, milles ma ei tea, kas on kõik vajalik olemas. Ja kapp on sassis. Totaalselt.

Vähe sellest, et kapp on sassis, on ruumi (st panipaiga) puudusel ilus ja armas valge tuba muutunud kolalaoks, kus nurgas üksteise otsas seisavad vanker ja turvatool, mingid mänguasjad ja beebimonitor, padjad ja tekid ning muu titestuff.  Kui nüüd lisada tuppa veel päris titt ja kõik muu eluks hädavajalik, siis võime me varsti oma hoarders-realityshow teha. Toast, kust midagi ega kedagi üles ei leia.


Ma tunnen, kuidas maja juba mattub titeasjade alla. See rõhub mind. Ma vajan korda.

13 comments:

  1. No worries!
    Kapi jõuad veel mitu korda ümber korraldada. /Soovitus: ära pane asju suuruse numbri järgi, vaid reaalselt sama suured asjad kokku/. Ma panin siis paberitega enamvähem suurused peale ja korraldasin nii, väga praktiline.
    Toas lähevad asjad õigel ajal õigetesse kohtadesse, seal kus neid vaja läheb.
    Haiglakotti paki vaid soojad sokid, juua-süüa, mugavad riided, mehele sussid. Kõik muu saad haiglast või saad lasta tuua. Beebile võta, või pane valmis, vaid kojutoomise riided.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tundub kōik nii lihtne. Miks ma siis muretsen, maisaaaru:D

      Delete
  2. Noh, haiglasse kaasa võetud kotist, ei kasutanud ma ühegi lapsega midagi... Head paremat juua ja näksida tõid mees ja ema... Koju tulin samade riietega, millega sünnitama läksin (ausõna, sa ei ole kohe peale sünnitust raseduse-eelses kaalus). Lapsele kõik vajaliku haiglasoleku ajal sain haiglast, nii et vaja oli vaid lapse kojuviimisriideid. Aa, oma kotist susse ja hommikumantlit siiski kasutasin (öösärk oli haigla oma, ei tahtnud enda oma ära määrida).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Särk, sipukad, sokid, mingi soojem kampsun äkki, kombekas... Oleneb ilmast muidugi, aga neid asju saab Marek ka järgi tuua.

      Delete
    2. Ja that's it? Nii lihtne? Miks sellest siis igalpool nii suur number tehakse? Ma arvasin, et pean poodi tormama mingit stardipaketti soetama...

      Delete
  3. Nii ilus heegeldatud tekk on seal hälli peal.... Kas see on ise tehtud?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole isetehtud, soetasin selle 50 SEKi (ca 6 eur) eest Stockholmis second handist. Parim ost:)

      Delete
  4. Ära muretse - kõik loksub paika, ausalt. Esialgu ei ole sellele konnale ju midagi vaja - ja kui Sul midagi vaja on, mis maha ununes - siis saab Marek käia poes ära ja tuua (ITK juures on Stockmann ja Pelgu juures Kristiine või Selver) - vabalt võid endale lubada uue hambaharja.
    Heilyl on õigus - rasedariietega saab koju kenasti; kui teid pikemaks haiglasse ei jäeta, siis öösärk võta nende oma; pisikesele võta kojutoomise riided kaasa - ja ega midagi muud vaja polegi. Mugavusvidinad võivad olla, aga saab ka ilma eks.

    Ja sellest, et korda on vaja - eelkõige enda jaoks - ma mõistan Sind. Aga see tuleb ka ajaga, kui konnake kodus on ja natuke rutiin paika loksunud. Sul on lihtsam liikuda, loodetavasti esimeses otsas laps magab pikemalt - ma sain algul ikka igasugu asju teha. Meil on asjad nii hästi paika loksunud, et kui laps magama läheb, siis peale elutoas põrandal olema mängumati ja mänguasjakasti ei anna miski märku, et üks tegelane ringi sebib päevad otsa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehh,saan siis aru, et kurikuulus haiglakott on lihtsalt tavaline kott, mis kaasas kui kodust paariks päevaks eemale minna. Ja vajadusel saadan Mareki Stockmanni mulle Ralph Laureni

      Delete
    2. (Poolik kommentaar on kah äge. Paksud näpud ja nutitelefonid ei käi kokku:D)
      Ehk siis tahtsin öelda, et jube hea ettekääne Stokkist fäänsipäänsi asju nōuda;)
      Ja noh selle korraga...sellega on nii, et pean lihtsalt püüdma leppida, et küll jōuab. Kui just lotoga ei vōida, siis lähen küll poodi ostukäruga rallitama!

      Delete
  5. Ohh see ikka nii keeruline teema. Ühed räägivad üht ja ühed teist. Kes vedasid asju mõttetult kaasa haiglasse ja kellel kulus haiglas iga asi ära, seal hulgas ka mähkmed ja muud imeasjad beebile, mida siingi nimetatud, et haiglast saab. Ma tean, et nt natuke saab (mõndade jutu põhjal jälleg), aga et hea kui puudujäägi korral endal ka lisa on (samas ei tundu loogiline, et küsimise korral haiglast ju juurde ka ei anta.. jäetakse beebi paljaks siis või?). :D
    Ahh, ise lähen ka nagu kaamel. Vean küll ehk ilmaasjata, aga mulle meeldib teada, et mul on kõik olemas. Ikka enda kraam.

    ReplyDelete
  6. Ohh see ikka nii keeruline teema. Ühed räägivad üht ja ühed teist. Kes vedasid asju mõttetult kaasa haiglasse ja kellel kulus haiglas iga asi ära, seal hulgas ka mähkmed ja muud imeasjad beebile, mida siingi nimetatud, et haiglast saab. Ma tean, et nt natuke saab (mõndade jutu põhjal jälleg), aga et hea kui puudujäägi korral endal ka lisa on (samas ei tundu loogiline, et küsimise korral haiglast ju juurde ka ei anta.. jäetakse beebi paljaks siis või?). :D
    Ahh, ise lähen ka nagu kaamel. Vean küll ehk ilmaasjata, aga mulle meeldib teada, et mul on kõik olemas. Ikka enda kraam.

    ReplyDelete