Wednesday, September 4, 2013

Dialoog Soo tn Rimi mobiilipoes

Juba teist kuud käin ma ringi katkise displeiga telefoniga, uus displei sai ostetud kohe kui telefon katki läks ja juba teist kuud on see mul kenasti kotis kaasas. Aga vahetamiseni pole siiani ikka veel jõudnud. Kogu aeg läheb meelest ära või ei satu ma õigesse poodi.
Eile avastasin Soo tn Rimi mobiilipoe aknalt reklaami, et pood tegeleb ka mobiilide remondiga. Otsustasin sisse astuda ja lõpuks ometi uurida palju selline lõbu maksab.

"Mobiili displei vahetamine maksab teil...," tahtsin ma küsida palju see maksab, aga märkasin siis letil hinnakirja, kust lugesin välja, et see maksab alates 13 eurot. "Ahah, 13 eurot," jätsin ma esialgse küsimuse pooleli, sest sain suurusjärgu teada.
Müüja ei teinud mu´st suurt väljagi. Märkasin, et poes ei ole peale müüja ühtegi teist inimest ja kuna ma ei olnud kindel, kas keskealine naisterahvas selle tööga ise hakkama saab, küsisin edasi teise mind (hinnast rohkem) huvitava küsimuse:
"Kui ma telefoni teile siia täna remonti annan, siis kuna ma selle kätte saan?"
 "Teil on mingi väga vana telefon vä?" küsis müüja pahuralt. Ma ei saanud muidugi aru, mis see üldse asjasse puutus, aga vastasin, et ei.
"Mis telefon teil siis on?" küsis müüja edasi veelgi pahuralt.
"iPhone," vastasin.
Müüja ärritus ja küsis kõrgendatud hääletoonil: "Ja te arvate, et iPhone´i displei vahetus maksab 13 eurot?"
Ma olin väga hästi aru saanud, et hinnakirjas oli kirjas "alates 13 eurot", aga ma eeldasin, et küll me täpse hinna jutu käigus teada saame, pigem huvitas mind kui ruttu ma telefoni kätte saan, sest suvalisse poodi ei taha ma oma telefoni niisama jätta.
Igatahes tegin ma ilmselt maailma suurima vea, noogutasin ja ütlesin, et hinnakirjas ju seisab nii. See vastus oli müüjale nagu punane rätik härjale.
"Ja hinnakirjast kohe lugesite niimoodi välja vä? Et iPhone vahetus maksab 13 eurot vä?" käratas ta. Ma ei osanud enam ei a-d ega o-d öelda.  Ma oleks eeldanud vastust, et hinnakirjas on hind alates, lõplik hind sõltub mudelist ja sellest, kas teil on uus displei endal olemas ja nii edasi ja nii edasi. Ma olin müüja vastusest sõnatu.  Lõin käega ja astusin poest välja.

Ja ma olen veendunud, et kui ma oleksin poodi sisenedes jätkanud oma esialgse küsimusega, et palju displei vahetus maksab, oleks ta mulle käratanud: "Kas te hinnakirja ei näe vä? Alates 13 eurot!"

No comments:

Post a Comment