Friday, February 13, 2015

Kuidas saab keegi nii armas olla teinekord nii irriteeriv?


Teate, mis on veider? Täna, kui Ida oli oma toidu vastu maad visanud, rohud välja sülitanud, mind näpuga silma torganud, Marekit küüntega kraapinud, trepist alla proovinud hüpata, keeldunud riietumisest, jonninud ja virisenud ning end pikali visanud, jõudsin ma järeldusele, et kuigi ta suudab mind teinekord hingepõhjani pahandada ja tüüdata, on mul kuradima hea meel, et ta olemas on.




Ilma Idata oleks ma nii palju rumalam. Ma ei teaks pooli asju, mida ma tean täna. Ma jääks ilma pooltest asjadest,  mis tegelikult rõõmu valmistavad. Ma ei teaks, mis tunne see on kui laps õpib ära uue sõna ja siis kõiki asju "mõmmideks" nimetab. Ma ei oskaks sellistest mittemateriaalsetest asjadest ròõmu tunda. Kasvõi needsamad "igavad" Moepühapäevad. Ei oleks ma usukunud, et midagi sellist mulle hobiks saab. Üritus lastega! 
Ja ilma Idata ei pakiks ma ka Norra projekti jaoks kohvrit. Ma ei oleks neid asju varem märganud. See on nii uskumatu, kuidas ta on mu silmad avanud ja maailma laiendanud. Aga aru ma ei saa, kuidas sellised imelised olendid suudavad teisel hetkel olla nagu väikesed põrgulised. Kuidas? Miks? 

Aga jah, kõigist neist sajast tuhandest pahandusest,  mis ta ööpäevas korda saadab, hoolimata, on laps ikka imeline küll. Naljakad sõnad. Minu suust. Minu, kes ma raiusin, et "ei laps küll mind ei muuda". Hahh! Muutis. Ja kuidas veel. 
Paremuse poole. Aga välimuselt vanemaks ja paksemaks;) selles viimases ei ole ju ometi minu oma laiskus süüdi...


9 comments:

  1. Ooo selline meeleolu muutus ja nii positiivne postitus! :)
    Tundub õige koht, et uurida kust sa ostsid Idale need sukkpüksid, mis facebooki piltidel on? Sellised punased ja täpid all ning mingid koerakesed? piiluvad ja asja? :D

    ReplyDelete
  2. Tõesti, just jõudsin mõelda et alles olid teistsugused meeleolud valitsemas:) selliseid postitusi on tunduvalt toredam lugeda.ma soovitan sul tõesti mõneks ajaks lapsele keskenduda ja mitte lootma jääda teiste abile-sinu laps ju ja pealegi ei tule see titaaeg enam ju kunagi tagasi. Eriti veel kui sa lapsi rohkem ei taha-nii sa oled ju oma blogis välja öelnud. Kes meist poleks kõigi nende probleemidefa võidelnud millega sina võitled praegu-magamatus, üleväsimus jne. Kas su mees ei pahanda sinuga et nii palju sellest kirjutad-mul oleks näiteks häbi kui mees meestetöödes nii häda oleks. Veelvähem kui ta sellest teistele kuulutaks. Nii et võta end kokku ja mõtle tõesti neile emadele kel rohkem lapsi või on need väikeste vahedega. Eks oled kindlasti ka seda soovitust varem kuulnud aga me ju ka blogist loeme üle päeviti seda magamatuse ja väsimuse juttu:) nii et võta end kokku ja ära taha olla ainult ärinaine vaid ka vahva ema oma lapsele. Tema ju ka võib kunagi häbi tunda et elu temaga on nii väsitav olnud:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorri, aga sellist jama on raske kommenteerida...Miks ei tohi naine olla väsinud? Miks ta peab seda varjama? See ei ole okei, kui inimene magab ööpäevas ainult mõne tunni. Endal mul lapsi pole ja võib-olla sseetõttu ei mahu mulle pähe, miks üks naine peaks lapse pärast enda elu täielikult ohverdama...

      Delete
    2. Mulle tuli selle kommentaari peale meelde üks lugu, kus ühe meie endise pangategelase värske abikaasa, mehe eksist kindlasti hulk maad noorem, teatas avalikult, et ta ei oska süüa teha ja et isegi mitte muna praadida. Oli ka kommentaare seinast seina. No ja mis siis, et ei oska! Küllap siis mees praadis need munad. Või vahet pole. Ja häbi ei pea kellelgi kindlasti olema sellepärast, et ta ütleb, mida asjadest arvab või mida ei oska, ei taha või ei viitsi teha, vaid pigem siis, kui on tehtud midagi, mis kedagi kahjustada võib.
      Või ma ka ei tea, aga tundsin, et pean midagi ütlema, sest mulle tundub, et selles peres lapsele keskendumisest küll puudust ei ole ja oma kogemuse pealt arvan ka, et lapsed on ikka väsitavad küll. Päris üksjagu. Ja ometi mul oli abistavaid lapsehoidjaid päris mitu. Nojah, ja kui edasi arutleda, siis võib-olla ühel kolme- või rohkemalapselisel perel on sedavõrd hästi läinud, et lapsed magavad hästi. Kui uni on rikutud, siis ei ole alati kerge uuesti magama jääda ja siis kui on uni, siis ei saa magada ja nii ongi, et pidev magamatus teeb tigedaks ja seda isegi siis, kui üldse lapsi ei ole. Oi, mul hakkasid mõtted jooksma, aga liiga kiiresti, et kirja panna - asi kisub segaseks, parem lõpetan :).

      Delete
    3. Miks ei tohi asjadest kirjutada nii, nagu need on. Elu lapsega/lastega ongi selline- on häid päevi ja päevi, kus tahaks väsimusest kokku kukkuda. Sekka kõik see kohanemine oma isikliku elu drastilise vähenemisega jms. Ja mis mõttes on lapsekasvatamine nö naistetöö? Mulle igatahes meeldib, et inimene kirjutab nii heast kui halvast ja pikaaegse lugejana ei leia ma, et negatiivse tooniga postitused esiplaanil oleks.

      Delete
  3. Mina uuriks, kust on pärit Ida vahva kiikhobu?

    Sulle jõudu ja kannatust, küll raskused mööduvad! :)

    Liina

    ReplyDelete
  4. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete