Tuesday, February 3, 2015

Kas pasteedisaial saab olla liiga palju pasteeti?



Õhtu Ussipesas. Marekil tuleb võileibade isu ja ta toob lauale "Merevaigu", pasteedi, juustu ja saia. Ajab mulle ka isu peale. Ma võtan ühe saia ja määrin sellele pasteeti peale. "Issand!" hüüatab Marek nagu oleks tonti näinud," mis teil on mingi suguvõsa viga, et te ühele saiale peate TERVE karbi pasteeti peale määrima?" 
Ma ei saa aru, millest ta räägib. Ma võrdlen meie võisaiu. Minu oma on kaetud korraliku pasteedikihiga, Mareki oma nii õhukese kihiga, et sai paistab veel välja. "Kas see on siis sinu meelest võisai?"küsin ma. Sama hästi võiks ma paljast saia süüa. Katet peab korralikult peal olema. Nii et hambajäljed pasteedis näha on. Marek vangutab peab.
"Vanaema on sul samasugune," ütleb ta, "sel ajal kui minul juba mitu saia söödud on, määrib tema ikka veel hoolikalt võid saiale." Ma kehitan õlgu. Minu arvates on see normaalne. Ma teen veel ühe saia. Määrin hoolega pasteeti saiale. Marek ohkab. "No vaata, ongi pool karpi pasteeti otsas! Ma oleks seda nädal aega söönud. 
Ma ei kuula teda enam. Ma olen ärritunud. Sest ta ei kasuta juustu lõikamiseks juustunuga, vaid tavalist nuga. Kes see tavalise noaga juustu lõikab? Viilud jäävad ju nii paksud. Pasteeti ja "Merevaiku" peab saial paksult olema, aga juustuviilud peavad õhukesed olema. Seda ei suuda jälle Marek mõista.
Me mõlemad vangutame pead ja nosime oma saia. Minu oma kaetud paksu kihi pasteediga. Tema oma paksude juustuviiludega.

Jah, sellised on vestlused Ussipesas.


5 comments:

  1. Mulle väga meeldis see postitus, sest parasjagu olin just endale hunniku pasteedisaiu valmis teinud. Ikka korraliku kihi või ja pasteediga. :) Mis pasteedisai see on, kus pasteeti peal pole...mhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. No just selline see pasteedisai peabki olema:)

      Delete
  2. Suurepärase pasteedisaia saab, kui segada pasteedi hulka pisut äädikat! Suu hakkas pelgast mõttest juba vett jooksma :D

    ReplyDelete
  3. Mina nii maias ei ole, et pasteedi kõrvale saia sööks, ilma saiata pasteet palju parem, lusikaga karbist :D

    ReplyDelete