Tuesday, February 24, 2015

Bock, küpsisetort ja Eesti sünnipäev



Kusagil Eestimaal kauni looduse rüpes seisab üks maja. Veidike kulunud ja tundub justkui mahajäetud. Aga see ei ole nii. Vanadesse asjadesse mattunud elutoas istub toolil habemega vanem mees.  Tema ees laual lebavad koltunud mängukaardid ja pooleliolev "Kivid ja leib". Ta kallab  kruusi "Bock´i" (pudelist ei joo ta kunagi. See ei oleks tsiviliseeritud.), nii et vaht üle ääre ajab. Kuivatab selle muretult kättejuhtuva ajalehega ja keskendub siis telekast tulevale paraadile. Ta vaatab süvenenult. Kommenteerib. Paneb telekal hääle kõvemaks, kui "hea muusika tuleb".  Ja meenutab:

"Kunagi sai küünist seina sisse peidetud Eesti lipp leitud. Ma ronisin redelit mööda maja katusele ja panin sinimustvalge lipu uhkelt lehvima. Ega ma vist päris "mõistuse juures" olnud, sest meelest mul see lipp läks. Ja nii ta seal lehvis, kuni naabrimees küsis, et kas ma olen lolliks läinud. Lipp sai mitu tundi lehvida. Seda oli kaugele ja hästi näha. See pidi olema mitmed head aastad enne 1976.aastat. Siis kolisin ma siia."

Ta peab Eesti Vabariigi sünnipäeva. Igal pool peetakse täna Eesti sünnipäeva. Igaüks omal moel

Hoiame oma riiki. Hoiame oma inimesi. Hoiame oma vabadust. Ilusat Eesti sünnipäeva kõigile!



4 comments:

  1. Appikene! Mis jama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas see kommentaar käib mu loo või spämmkommentaari kohta

      Delete
  2. Kommentaar ikka spämmi kohta. Ma isegi ei mõelnud, et see võiks muu kohta käia kui vaid ainult spämmi. Kukkus kehvasti välja ja seega on see järjekordne tõestus, et kui ei täpsusta vms, siis võib päris teisiti aru saada küll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mõtlesin, et vat kus see oli alles kuri kommentaar nii ilusal päeval:)

      Delete