Monday, February 2, 2015

Kaheksa aastat abielu. Viiskümmend halli varjundit. Ikka detailselt, kuidas siis teisiti.




Ma ei ole erootilise kirjanduse suur austaja, kuid ometigi soetasin kunagi aastaid tagasi ka mina endale "Viiskümmend halli varjundit". Uudishimu sai minust võitu, ma tahtsin teada, mida miljonid inimesed selles leidsid. Minu lemmikraamatute hulka see teos ei kuulu. Ma mäletan, et lugesin sealt Marekile lõike ette ja ta heitis mulle ette, et olin pea kakskümmend eurot selle peale raisanud. "Miks sa selle raamatu endale ostsid?"küsis ta. 
Sinna paika see "Viiskümmend halli varjundit" jäi. Nüüd kui kohe on ekraanile jõudmas samanimeline film, muutus see teos meie jaoks jällegi aktuaalseks. Nimelt on Meriton Old Town Garden tulnud välja intrigeeriva nimega romantikapaketiga (mis muud kui ikka "Viiskümmend halli varjundit") ja nädalavahetusel käisime me Marekiga seda lähemalt kaemas. Kui ma talle ette lugesin, mida pakett sisaldab, vaatas ta mulle esimese hooga otsa, ütles, et see kõlab tibake perverselt ja et tema tahaks hotelli minna maskiga. Tõsi, pean tunnistama, et isegi jõudsin mõelda, et mida meist vastuvõtus arvatakse, aga tegelikult oleme me kõik täiskasvanud inimesed ning valehäbiks pole põhjust. 

Paketi kirjeldus on järgmine: 


Kui te nüüd arvate, et tuba asus kusagil pimedas keldris, neete ning kette täis nagu raamatus, siis seda ei pea te kartma. Keegi ei seo teid seina külge kinni ja ei kuku piitsaga nüpeldama. Või kui te just seda lootsite, siis peate te pettuma.
Tegu on täiesti tavalise standardtoakesega. Uksel oli silt, mis andis märku, et me pole broneerinud niisama romantikapaketti. Mulle õudsalt meeldis, et meie toas oli suur vanaaegne ahi, see tekitas kuidagi mõnusa tunde. Ahjuga kaasnev miinus oli natukene "vana" lõhn toas, natuke liiga soe oli toas ka, kui juba kriitikaks läks.

Ma saan aru, et ei oleks kuigi ohutu jätta järelvalveta tuppa põlevaid küünlaid, aga mulle oleks meeldinud, kui ukse avades oleks meid just põlevad küünlad oodanud. Oleks kuidagi teemasse sobinud, aga see on lihtsalt mõte, mis mulle pähe torkas. Küünlafriik nagu ma olen. Toas ootas meid pudel punast veini. Väga mõnusat punast veini. Tihti kipuvad sellised kingitused olema kehvemapoolsed, aga mitte siin. Vein oli hea. Voodil ootas meid kingitus ja personaalne kirjake hotelli managerilt. Kusjuures selline kirjake võiks paketi juurde kuuluda. See muudab paketi automaatselt personaalsemaks ja samas on ka tibake kinky, mis sellise paketi juurde sobib. 


Et teilgi põnevam oleks, jätan ma avaldamata, mis pakis oli, ütlen vaid nii palju, et oli väga viiskümmendhallivarjundilik. Toas võib igal pool leida romaanist pärit tsitaate. Üks neist ka üsna konkreetse teadandega, mis on igati mõistetav, sest romaani peategelane oli üsna konkreetsete soovidega meesterahvas. 


Paketi sisust arusaamise üheks eelduseks on minu arvates kasvõi vähesel määral teosega kursis olek. Muidu tunduvad kõik need kirjakesed, kingitused ja leping arusaamatu. Nii et naised, kui te oma meest selle paketiga üllatate, siis andke talle enne natuke enne aimu, millega tegu on. Ja mehed, kui te üllatate paketiga oma naist (valentinipäev on 14.veebruar!), siis võtke maksimum. Lisateenustest ma mõtlen. Roosi kroonlehed ja šampus, mis muidu ehk mõjuks imalalt, sobivad seekord hästi. Kõik ülejäänu on teie enda teha. Sest olgem ausad paketi teevad eriliseks teie enda fantaasia, julgus ja seksuaalsus. 

Ah, et te tahaks detailset kirjeldust sellest, mida meie tegime? Aga palun. Me jõime veini, nautisime õhtusööki, vaikust, teineteise seltskonda ja naersime. Restoran oli täitsa tore, keldrikorrusel asuv peakivist ruum. Teenindus oli alguses pisut kohmakas, teenindaja kuidagi närvis ja puterdas palju, kuid selle kõik tegi ta tasa meeldiva naeratusega ja õhtu lõpuks oli ka teenindus paranenud. Meil ei olnud kaasas rahakotti, et talle jootraha jätta, selle jätsime me hommikul hotelli vastuvõttu. Loodetavasti jõudis see ikka toreda teenindajani. Toit oli nii ja naa. Natuke on ruumi arenguks, veisepõsk oli nätske ja burger ei näinud visuaalselt kõige kaunim välja. Kuid see eest kaste, mis oli minu veisepõse kaaslaseks. Imehea! Ma kõlan nagu üks neist kohtunikest "My Kitchen Rules" saatest, aga tõesti, hea kaste teeb palju ära. Ja üks sõbralik soovitus restoranile -palun pange see helin, mis külaliste tulekust teada annab, vaiksemaks või endale leti taha. See piiksumine muutus pikapeale üsna irriteerivaks. 

Mõningatest miinustest, mis ma hotelli juures leidisin, hoolimata oli meil Marekiga lõbus. Kuna me mõlemad oleme raamatu ja selle sisuga kursis, siis toas leiduvad tsitaadid ja muu pakkus meile piisavalt nalja. Kahemõttelist ja piire kompavat nalja. Meile sobis. Julgen teilegi soovitada.
Ootasite teistsuguseid detaile? Minult te neid ei saa. Igaüks tehku oma detailid ise. Just sellised nagu te kuulda tahaksite. Kas ka teistele rääkida, see on juba teie enda otsustada. 
Minul on  hea meel, et mul on selline abikaasa, kellega koos kunagi igav ei hakka. Kellega saab alati nalja. Isegi kui me oleme juba kaheksa aastat abielus olnud.


Ma ei olnud Meriton Old Town Gardenist midagi kuulnud. Selles ei ole midagi imelikku, sest mul ei ole väga olnud vajadust Tallinnas hotellis ööbida. Küll aga ütlen ma, et hotell sobib ideaalselt meiesugustele "vanakestele" kui meil peaks tekkima peale õhtut linna peal mitte taksosõidu peale raha raisata. Hotell on hubane ja armas. 
"Viiskümmend halli varjundit" täpselt nii romantiline või erootiline kui ise olla oskate/tahate. Vaheldust argipäeva, veidike vürtsikamas paketis kui niisama tavapärased romantikapaketid, pakkus see kindlasti. Mulle meeldib, et hotell on vaeva näinud, et pakkuda midagi teistmoodi. Turundusnipina vägagi toimiv. 5+ püüde eest eristuda. Sõbrakuul tulevad kõik hotellid välja "Sõbrapäeva eripakettidega", mis sisaldab heal juhul õhtusöögi või pudeli veini. Meriton Old Town Garden on läinud sammukese kaugemale. Mulle meeldib kui tehakse midagi teistmoodi. Püütakse eristuda.

Kahjuks rikkus meie muidu suurepärase õhtu kesine hommikusöök ja kohv, ma olen nende suhtes keskmiselt pirtsakam klient. Toas oli meil ka kohvimasin, see kapslitega. Kahjuks polnud kaasas kapsleid, kausikeses oli vaid kaks pakki 2in1 kohviga. Kohvimasin jäi  seega kasutamata.  Need on tegelikult mu ainsad etteheited hotellile. Hommikusöögivalikuga peaks nad aga küll päris siiralt pingutama.  Õnneks suundusime peale hommikusööki Diipi brunchile. Nii sai lõõgastav nädalavahetus siiski ka positiivse lõppakordi. 


Meie hotellikülastusest saad lugeda ka hotelliveebi blogist SIIT.  

5 comments:

  1. Hei!

    Mitte üldse paha pärast, aga ega sa ei viitsi/ei taha teksti rööpjoondada ja ühe kirjatüübi ja suurusega kirjutada? Ma olen kooliasjade tõttu nii lugema harjunud ja nüüd kohutavalt häirib :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa, väga tahaks. Kahjuks blogger ei taha ja kui ma kirjutan erinevates kohtades, siis ta lihtsalt oma suva järgi muudab suurust ja fonti. Ma ei suuda seda ohjata! Kuigi väga tahaks:)

      Delete
    2. Aitab see kui teksti kopeerid kõigepealt notebadi (igas arvutis olemas) või siis webi versioon https://shrib.com/kFD8mBHi See muudab teksti plain tekstiks ja seejärel saad blogis oma formaati muuta.

      Delete
  2. Hind on ka sobivalt valitud ;)
    Meil ka plaanis, sest huvitavam, kui niisama tuba-ja-pudel-veini-pakkumised.
    Aga mis seal pakikeses ikka oli? :D Kas see, mis ühel pildil laiali laotatud või veel midagi?
    Noh, et kas ketid-piitsad peab ise kaasa võtma või ei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui sul ikka oma ketid-piitsad olemas, siis võta kaasa, kuid usun, et vastuvõtust saad ka kui kenasti palud:D

      Delete