Wednesday, February 11, 2015

Jälle sammukese võrra lähemal aga ikkagi olen ma pahur


Norra projektiga liiguvad asjad nii kenasti edasi. Nagu iseenesest. Ma olen alati olnud arvamusel, et kui midagi südamest teha ja kui kõhutunne ütleb, et tegu on õige asjaga, siis lähebki hästi. Täpselt nii nagu peab. See kõhutunne pole mind ka varem petnud.

Katré tegi logo (loomulikult ei suuda ma ise valida), Marian hakkab nokitsema kodulehe ja muu sellise minu jaoks hiina keelt meenutavate asjade kallal, Efka aitab filmida. Mida veel tahta? Aga ma ei ole rahul. Ma olen lausa pahur. Miks?




Sest Ida on juba reedest saati haige ja ei näita mingeid tervenemise märke. Palaviku oleme me küll alla saanud, aga köha ja nohu ei kipu kuhugi kaduma. See tähendab, et ta on tavapärasest jonnakam ja magab minimaalselt. Me ei saa seda talle ette heita, ta on haige ja see on arusaadav, kuid ometigi ei saa me kumbki sinna midagi parata, et see on meid surmani ära väsitanud. 24/7 lapsega tegeleda on väsitav. Lööge mind või selle lause pärast risti!
Lisaks sellele olen ka mina haige. Kõige kõige pahuram olen ma nohuga, sest minu jaoks on see kõige hullem haigus üldse. Ma olen nohuga poolsurnud. Ometigi ei saa ma haige olla. Nii tahaks hommikul (kui ma olen pool ööd köhinud ja nina nuusanud nii et kõhulihasedki on valusad) lihtsalt voodisse jääda, aga ma ei saa seda Marekilt paluda, sest tema on öösiti kantseldanud nutvat Idat. 

Töö ei tee end ka ise ära. Vaja on näpistada aega ka töö jaoks. Muidu oleks ma seda teinud neil päevadel kui Ida lastehoius on, aga...Nii me siin siis madistame. Üks nohust poolsurnud, teine magamatusest poolsurnud ja kolmas haige nagu koer. Tegelikult mõtlen ma hirmuga, kuidas reedene moeüritus läheb. Ida tuleb sinna kaasa võtta, sest üksinda koju aasta ja neljakuust last ei jäta:) 

Mis mind veel kurvaks ja pahuraks teeb? Me ei ole erilised sõbrapäeva tähistajad, aga ometigi tuli mul klomp kurku kui lugesin arutelusid, mida kõik teised plaanivad. Meie ei tee midagi. Sest 1) Ida on haige 2) meil ei oleks Idat kellelegi hoida anda. 
Ja nii ma olengi pahur, sest jälle on see kõik nagu nõiaring. Ei mingit puhkust. Ida ja haigus ajavad meid hulluks. Pidage mind rongaemaks või vingatsiks, et isegi ühe lapsega ei saa hakkama, aga päriselt, ma ütlen kohe ausalt, et on ikka raske küll, kui ei ole kedagi appi paluda. Tahaks lihtsalt puhata. Ja mängida. Mängida Idata. Ärge saage minust valesti aru, Ida on kõige toredam asi, mis meiega üldse "juhtunud" on, kuid ma tahaks, et meil aegajalt oleks võimalus olla ka vaid kaheksesi. Aegajalt meil seda muidugi ka on, alles me ju käisime hotellis puhkamas, mis ma vingun, eks. 

Muidugi ma tean, et kõik see möödub ja muidugi ma tean, et me saame hakkama, et raskused on ületamiseks ja magamine nõrkadele ning et kunagi me naerame selle kõige üle ja nii edasi ja nii edasi, aga hetkel on raske ja väsitav. 

Ahjaa, ja siis küsitakse minult, et kuidas ma saan hakkama nende "sõbralike" anonüümsete kommentaaridega, mis aegajalt mind ikka siin ja seal saadavad. Kuidas? Sest mul on pärisprobleeme piisavalt, et pseudoprobleemidega tegeleda:)







28 comments:

  1. Kas sul selline imemasin nagu inhalaator on? Kui pole äkki saad kuskilt laenata ning endale ja Idale auru teha. Enda kogemusest võin öelda, et meie poisiga saime mõlemad nädalaga nohust ja köhast priiks. Head paranemist teile :) Ja sa oled nii tubli, et seda Eesti asja ajad! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On:) Ida muidugi tundub arvavat, et see on miski 16.sajandi piinamisriist, sest kisa on siis üle Ussipesa kuulda.

      Delete
  2. Inhalaator on hea asi tõesti!
    Edu ja jaksu ravimisel, pisikestel võib nohu kergesti kõrva lüüa (endal 11-kuune ongi praegu kõrvapõletikus).

    ReplyDelete
  3. Kaks asja:
    1) Inhalaator võta välja siis, kui Ida on lõpuks ära vajunud. Meie oleme algusest peale nii teinud (UH oma, mitte kompressoriga - seega piisavalt vaikne). Hetkel kasutab seda mu mees muide - ja ütles ,et see aitab, Vähemalt tegemise hetkel:)
    2) Sõbrapäev on ka lihtne lahendada. Kutsuge endale ometi külalised. On kindlasti teisigi sõpru, kes ei saa roosamanna-kahekesi-kudrutamise õhtut teha, sest lapsi ei ole kuskile panna. Ja lõpuks on kõik lapsed ka meie sõbrad eks, loodetavasti - miks siis mitte hoopis niipidi?

    Ja usu mind - kui laps on poolhaige - st palavikku ei ole, aga välja viia veel ei taha - siis on külalised kõige teretulnum lahendus üldse. Ahjaa, mina olen ka köhiva-nohuse lapsega (kui palavikku ei ole olnud paar päeva) teinud õuetiire - soojalt riidesse ja mingi 20 minuti kaupa - pärast seda on hoopis parem laps.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja rumal küsimus - Sa enda jaoks Sudafedi/Aktifedi/ninatilku oled kasutanud? Mina kasutan Xymelini tilkasid - umbes 15 minutiga lööb pea selgeks ja püsib nii paar kuni paarteist tundi, et hädavajalikud asjad saab ära teha (või siis kui on võimalus magada, siis on uni vähe kvaliteetsem).

      Delete
    2. Kasutan, aga nagu Marek ütleb, siis mul on "meie suguvõsa loll nina" - rohud ei mõju ja tunne on nagu oleks trammi alla jäänud

      Delete
  4. Väga toredad logod! Aga punane meeldib rohkem, sest see on rõõmsam, paistab paremini silma ja meenutab skandinaaviale omaste punaste puumajade värvi :)

    Kiiret paranemist teile Idaga!

    ReplyDelete
  5. Tead, ega ma neid sõpru ka nüüd sellises poolsurnud/väsinud/pahuras olekus ei taha, ei ole teab mis võõrustaja siis:D

    ReplyDelete
  6. Mina kasutan nohu puhul Loratin Expressi, mis on sootuks allergiarohi. Kunagi üks apteeker soovitas. Pisike tablett mõjub terve päeva, võtab limaskestal turse maha ja nina on "lahti". Nohu on, aga palju minimaalselt. Olen pool tbl andnud ka lapsele (sai 4a). Nohu kulgeb muretumalt ja laps on ka rahulikum. Ühesõnaga, nohuga elukvaliteeti parandav ravim :)

    ReplyDelete
  7. Väga vahva logo. Eriti see punakas versioon meeldib mulle!

    Kui lapsel pole palavikku olnud, siis olen temaga õues käinud, et turse alla läheks. Pärast kõigil parem olla. Ja ööseks olen pannud küüslauguketi voodi külge. Koorin terve küüslaugu ära, ajan küüned niidi otsa ja seon selle voodi külge. Aitab päris hästi hingamise vabana hoida. Kui oleme kohe jaole saanud, siis olen kasutanud veel Hustagili salvi (aga seda palavikuga ei tohi minu teada kasutada). Nohuga lisaks veel Quixx või Humer.
    Kui palavik püsib, siis soovitan arsti poole pöörduda. Mu lapsel oli viimane kord nohu ja palavik, mis ei tahtnud kuidagi üle minna. Ja kuigi ta valu ei kurtnud, selgus arsti juures, et kõrvad punased, mis selgitas, miks ta nuusata ei tahtnud. Ilmselt oli siis valus. Siis saime paraku AB peale, aga palavik kadus juba järgmiseks hommikuks. Ja lisaks kirjutati Zyrteci tilkasid turse alandamiseks.

    ReplyDelete
  8. võta gelomyrtol sisse, sinupret teeb tati vedelamaks .... lapssele võid ka sinupreti ja köha puhul ka mukaltini anda

    ReplyDelete
  9. miks sa lapsehoidjat ei võta??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sest minu maailmas ei kasva raha puu otsas, et jaksaksin maksta lastehoiu eest ja siis veel lapsehoidjale. Ja üldiselt mis see lapsehoidja aitaks? Tuleks öösel siia Ussipessa, sest me tahame magada? Kui Ida on terve, siis ta käib kaks päeva nädalas hoius, et ma saaks tööga tegeleda. Hetkel oleme mõlemad haiged, nii hea oleks kui keegi meid nunnutaks ja põetaks, aga ma ei usu, et ka selline universaalne lapsehoidja kusagil olemas on, kes mary poppinsi kombel siis kohale lendab kui meil vaja. Või noh...kindlasti on, aga jõuangi tagasi algusesse, et minu maailmas ei kasva raha puu otsas.

      Delete
  10. Mina ka ei saa aru, miks teil nannyt ei ole. See on ebanormaalne, et kahekesi kaia kuskil ei saa. Nii need olmepasast tulenevad tylid tulevadki, mis halvemal juhul lahkuminekuni viivad. Ja lapsehoidja pole enam ammu mingi luksuskaup, et teda lubada ei saa. Vähem hala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Palun siis soovitage mulle lapsehoidjat, kes vajadusel sõidab Ussipessa peale tööpäeva ja jääb ka ööseks. Koos hinnaga. Võib-olla tõesti ei ole luksuskaup ja saab vähem halada.
      Ida lastehoid maksab 358 eur + 2.79 eur toiduraha, seal käib kaheksa last, minu loogika ütleb, et lapsehoidja, kes tegeleb vaid ühe lapsega tahaks suuremat tasu. Ja kui nüüd panna kokku lastehoiutasu + lapsehoidja, siis ma ütleks küll, et see on päris kallis värk.
      Ekspresslapsehoidmise tasu on ka üsna krõbe:)

      Aga tegelikult ei ole probleem ju selles, et meil oleks (igapäevaselt) päeval lapsehoidjat vaja. Probleem on nt selles kui tahaksime paar ööd välja puhata peale seda kui haigused pole kellelgi magada lasnud.

      Kui Ida on päeval lastehoius, siis on meie oma valik, kas teeme koos midagi (lähme kinno või oleme niisama) või tegeleme tööga, sellega ei ole muret. Paraku on restoraniäri, eriti talvel, selline, kus meelelahutuse asemel tuleb töö valida.
      Niisiis jääb hala, et oleks hea kui oleks tädid/onud/vanaemad/vanaisad varnast võtta nagu siis kui Ida beebi oli. Jah, ennetan kommentaare stiilis, et aga sinu laps, saa ise hakkama, teised ei pea hoidma jne. Ei peagi, ma ei ole seda ka öelnud. Olen tänulik, et meil kasvõi aegajalt on võimalus Ida kellelegi hoida anda ja stepsel välja tõmmata:) ja ütlen lihtsalt, et veab neil, kel on hoidjad kogu aeg käepärast:)

      Delete
  11. Logo kohta - punane! Sinine näeb välja nagu täitsa beebipood minu jaoks :) (nendest postituse alguses olevatest). Või kui alumistest variantidest rääkida, siis sealt kohe esimene või teine, need vist isegi paremad kui see punane postituse alguses...

    ReplyDelete
  12. See punane logo on üldpildis ägedam aga kas seal võiks ka see N-täht olla veidi väiksem, et seda EST-i rõhutada? :)
    Eks haige lapsega ongi raske! Ja ma mõnes mõttes saan su vingumisest aru (ise magamata, laps magamata, mees magamata, laps vinguv, ema vinguv, mees vinguv jne jne) aga kohati nagu ei saa ka! Sul nii väike laps...ta käib ju hoius ning tõesti alles olite spaas. Eks see ongi kuidas olukorrale vaadata otsustad! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks ma pean harjuma sellega, mida tähendab haige laps, esimene selline pikem kogemus, loomulikult võtab vinguma ja ohkima. Aga kui ma ei vinguks ja ohiks ning hoiaks kõike enda sees, siis ega see ka tervislik poleks;)

      Delete
  13. Ja et ma ei jätaks ekslikult muljet nagu me tahaks vaid puhata ja mängida, siis teinekord oleks hea kui saaks Idata tööalaseid asju ajada. Päris keeruline on laps süles koosolekur pidada või kohtumisel olla, alati ei saa neid ka lastehoiu pâevadele planeerida.
    Aga noh... vingumiseks põhjuse leian ma ikka

    ReplyDelete
  14. ma valiks logo2 kujunduse ja logo1 värvid. ja oksad paneks turritama nagu logo1-s.

    lapsehoidjat pakkuda pole ja lohutada väga ei oska. kui mitte enne, siis kooliks nad üldjuhul magavad ja ei ole enam ka nii sageli haiged :)

    ReplyDelete
  15. See on nii naljakas, et sa räägid, et raha ei kasva puu otsas, aga samas lastehoiutasu 358 eur suudad maksta...Kas teil vald ei toeta lastehoiuteenust? Minu pooleteistaastane käib kümme korda odavamas eralastehoius. Ausalt. Seda küll pealinnast kaugemal, aga ikkagi.
    Ma olen üsna kindel, et selle summaga leiaksid lapsehoidja mõneks päevaks nädalas.
    Ma üldse ei tulnud sind halvustama..endal on kaks väikest last ja suurem luksus ongi see, kui saab terve öö magada; mitte see, kui saab kuskile uhkesse restorani minna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei ole öelnud, et ma 358 eurot maksan, vaid et see maksab nii palju kui laps käiks viis päeva. Ida käib kaks. Vald toetab siis kui laps pooleteiseaastane, sinna on kaks kuud aega:)

      Delete
  16. Seda mõtlesingi, et kahtlaselt suur summa. Õnneks kaks kuud läheb ruttu.

    ReplyDelete
  17. Kiitsid siin mõni aeg tagasi kui palju sõpru sul on-miks keegi nendest siis ei aita sul haiget last vaadata. Ise muidugi olen arvamusrl et haiget last vaatavad ikka vanemad ja olenemata sellest et tööd on palju. Anna andrks aga sa ei ole ainuke lapsevanem kes tööd peab tegema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu sõbrad käivad tööl ja elavad teistes linnades:) ja muidugi hoiab vanem oma haiget last ise, ma ei arvagi muud, aga kui vanem ka haige on, siis tahaks, et varnast oleks vanaema võtta, kes limonaadi ja küpsist tooks ja Ida järele aitaks vaadata.

      Delete
  18. Ja mul on ka kahju, et vanaema ei saa päriselt vanaema olla, kuigi ta seda tahab :( -. Lihtsalt elu on selliselt kujunenud, et vahemaa on liiga pikk. Aga ehk suvel, kui koolis on vaheaeg ja vanaema ei pea tööl käima, võib Ida olla mõnda aega vanaema juures. Või vastupidi. Vanaema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida vanaema juurde. Saab keele ka selgeks. Ja Bullerbys käia.

      Delete
  19. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete