Sunday, October 31, 2010

Eestis on nii palju andekaid inimesi

Kui ma pühapäeva varahommikul kella ühe paiku silmad lahti tegin ja end diivanile teleka ette vedasin, käis minu õnnetuseks "Eesti talent". Olen siiani teadlikult seda saadet vältinud, sest sellised saated ei tõota kunagi head. Täna aga ei leidnud ma endas jaksu kanalit vahetada ja noh natuke uudishimu oli ju ka. Et äkki ikka tõesti on tilluke Eestimaa täis tõsiandekaid inimesi. Aga jälle kord oli mul õigus. Ja ma mõtlen, miks inimesed ometi sinna ronivad end lolliks tegema. Kõrge enesehinnang ja julgus on hea, aga oma oskusi ja talenti tuleks ikka osata adekvaatselt enne hinnata. Eminemi saatel räppimine EI ole talent. Seda oskan mina ka. Rulluiskudega üle laua hüppamine EI ole talent. Kui piisavalt harjutada, saaks mina ka sellega hakkama. Jne jne jne.
Tantsivad ja laulvad lapsed on kindlasti armas vaatepilt ning ma usun, et nad tõesti on andekad. Teatrilaval. Etendustes. Aga "talendiotsingu" saates on mul neist kahju. Selles mõttes, et kuidas sa ütled "ei" 12-aastasele kenale tütarlapsele, olgugi et ta tegelikult isegi viisist mööda laulab. Ja nii saavadki edasi kõik "lapsstaarid". See on ju tegelikult nende petmine. Lapsstaaridele on teised võistlused. Laulukarussell. Koolitants. Jne jne jne. Aga lasta neil uskuda, et neist saavad "Eesti talendid" on lihtsalt julm.
Ehk siis teiste sõnadega. Kui te tegelikult andekad pole, aga peate ilmtingimata saatesse ronima end eksponeerima, siis vaadake vähemalt kasvõi juutuubist, milliste etteastetega teised televaatajate ja kohtunike südameid on võitnud. Äkki saate inspiratsiooni?

2 comments:

  1. See et... Siis kui Jõhvi eelvoor on, siis muidu Laureen ka tantsukooliga kohal... Ja nad ise ei "roninud" sinna, neid kutsuti saate-tiimi poolt... :DDD Tegelikult muidugi saan aru, mida sa mütled, aga vahepeal peab ju norima ka :P

    Ps. Kõik lapsed kahjuks või õnneks siiski edasi ei saa...

    ReplyDelete
  2. oled sa alles norija:DDD aga mul on hea meel, et sa aru said, mida ma tegelikult mõtlen. Eile näiteks mingil veidral põhjusel vaatasin Laulukarusselli ja mõtlesin, et üks Eesti Talendis osalejatest oleks võinud küll seal esineda, oleks täitsa hea šanss isegi asi võita. Selles teises saates jääb ta kahjuks aga lihtsalt üheks tuhandest

    ReplyDelete