Tuesday, October 14, 2014

Omakasu ja ükskõiksus


Oleme ausad ja tunnistame, et meile kõigile meeldivad tasuta asjad. Minul ei ole nende vastu mitte midagi. Eriti kui tegu on kleitide ja/või kingadega. Siiski, tarbijamängudest võtan ma osa vaid sellistest, kus loositakse välja asju, mis mulle päriselt ka huvi pakuvad. Kuigi ega ma siis ka alati ei viitsi osaleda. Ma lihtsalt ei viitsi, sest tõenäosus võiduks on nii tilluke. Mul ei ole loosiõnne nagu ma juba mainisin.
Mind panevad alati imestama inimesed, kes tasuta asjade peale hulluks lähevad ja/või igast auhinnamängust osa võtavad. Vahet ei ole mida jagatakse. Kasvõi tampoone ja kilekotte. Peaasi, et tasuta. *



Hiljuti korraldas üks aiamaju jms valmistav ettevõte oma FB kodulehel tarbijamängu, kus loosi läks mängumaja. Päris mängumaja, ei mingit trikki. Loomulikult võtsin sellest loosimisest ka mina osa, sest ma olen ALATI tahtnud endale mängumaja, kus nukkudega teepidusid korraldada. Nüüd kui mul on ka laps, saan ma selliseid asju teha. Kui ma 33-aastaselt üksinda mängumajakeses nukkudega mängiksin, siis suure tõenäosusega tuleks mulle hulluarst kutsuda. Loosis osales ka pea 150 teist inimest. Nagu oligi arvata, siis loosiõnn mulle ei naeratanud. kuigi fortuunaks oli mu oma lihane tütar:) 

Kuu aega hiljem korraldas see sama ettevõte uue loosimise. Auhinnaks jälle mängumaja. Seekord aga ei saa võitja maja endale, vaid saab selle kinkida kellelegi teisele. Kellelegi, kes sellest rõõmu võiks tunda. Näiteks minule. Olgu, nali naljakas. Selles loosimises osaleb vaid kaheksa inimest. Vaid kaheksa inimest tahab kellelegi teisele rõõmu teha. Mind tegi see kurvaks. Kui endale ei saa, siis osa ei võta. Mulle tundub, et sellised me olemegi. Kui ise ei saa, siis teistele ka ei anna. Ja kellelegi teisele rõõmu valmistada, no milleks. Rõõmu ära jagada. Äkää! Endalgi vähe.

Kui sina tahad siiski kellelegi rõõmu valmistada, siis HUT Eesti auhinnamäng veel kestab. PS: Kui kedagi teist pähe ei tule, siis kinkige see majake mulle;) 

*Kunagi ammu kui SEB eksimuse tõttu mu arvelt raha "röövis", helistas mulle pangast üks meeldiv naisterahvas, kes ütles, et kingivad mulle selle eksimuse tõttu SEB logodega salli. Tulgu ma ise järgi. Ma olin nii meelitatud. See TASUTA sall ootab mind seal juba mitu head aastat. 


2 comments:

  1. Mina ei teadnudki sellest enne. FB ei näita ju päris kõike, ja sellestki, mida näitab, jääb suurt ports nägemata, kui kogu aeg peale ei passi. :)
    Loodame nüüd, et võidab keegi peale minu, sest seda võitu ma isegi veits kardan, teatavasti heategu ei jää karistuseta :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samas ma mõtlen, et need inimesed, kes selle lehekülje meeldivaks on lisanud, peaksid ju nägema. Vähemalt paar tükki rohkem kui kaheksa;)

      Delete