Wednesday, October 1, 2014

Eveliis ministriks!


Kunagi kui Urve Palo sai rahvastikuministriks vaatasin ma teda imetlusega. Et vau, üks ilus noor naine sellisel kohal. Tõeline eeskuju! Mida aeg edasi (või mida rohkem ta suu lahti tegi), seda rohkem ma hakkasin selles eeskujuks olemises kahtlema. Ilus ja noor küll, aga kas ka taibukas? Kas ikka õige koha peal? Ei läinud palju aega kui Urve Palo rahavstikuministri ametist tagasi astus. 

Minu üllatus oli suur kui ta uue valitsuse koosseisus majandus- ja taristuministriks sai. Esiteks milline peen nimetus, kas pole? Ma ei suutnud mõista, kuidas inimene, kes rahavstikuministrina hakkama ei saanud, peaks hakkama saama majandusministrina. Kas see ei ole kraad keerukam amet? Ämbreid hakkas kolisime juba enne kui Urve Palo tööle jõudis asuda, aga noh ma ikka olen arvamusel, et inimesele tuleb teine võimalus anda. Eriti kui tegu on ilusa naisterahvaga;) 
Paar päeva tagasi sattusin ma vaatama "Kahekõne" kordust. Jumal, kus ma kahetsen. Ma oleks muidu Urve Palost veel midagi arvanud, ses mõttes teda ikkagi eeskujuks pidanud, et kuidagi tal ju õnnestub nendele kõrgetele ametikohtadele jõuda, et respect, naine!  Mul oli "Kahekõne" lausa piinlik kuulata. Kusagil keegi kommenteeris, et saatjuht oli nii ebasõbralik ja ründav. Teate, kui mina oleks selle saate juht, siis ma oleks kordades "ebasõbralikum" olnud. Päriselt! Suuremat mulli kui see inimene ajas, ei ole ma veel kuulnud. Kogu tema intervjuu kõlas nagu päheõpitud luuletus. Luuletus pealkirjaga "Mina". Keegi oli juba jõudnud kokku lugeda palju kordi naine "mina" ütles -41 minuti jooksul 147 korda. Üks pärl, mis mulle meelde jäi, oli see, et paneme kõige pealt Rail Balticu tööle ja siis vaatame, kas see tasub ära, et hetkel me ei saa ette teada palju inimesi seda päevas kasutama peaks. Okeeeeiiiii.....

Ma ikka imestan, kuidas ministreid valitakse. Milline järgi? Mina mõtlen nüüd, et mina sobiks ju ka ministriks. Pool aasta pärast saab emapalk otsa. Tööd on vaja. Ma sobiks küll. 1) ma olen (ebaadekvaatselt) enesekindel 2) mind on süüdistatud ülbuses, enesekesksuses ja niiditõmbamises (ma pole muidugi veel aru saanud, mis niite ma tõmban, aga mida ähmasem, seda parem ju;) 3) ma oskan ka igasugu sousti suust välja ajada ja plähmerdada ning oma väljaütlemistega inimesi ärritada 4) mul on olemas oma "fännklubi" 5) ma usun, et kui mind tibake tuunida, siis saaks "keskealisest 33-aastasest" suhteliselt esindusliku ministriproua. 
Niisiis, ma ütlen, kallid poliitikud ja tegelikud niiditõmbajad, palun leidke Eveliisile ka üks koht. Sest "ministriprouaks ma nii hästi passiks, mu mees mind hellitaks ja kutsuks kassiks"!


6 comments:

  1. Minu teada rahvastikuministri koht lihtsalt likvideeriti, mitte ei astunud pr Palo tagasi. Muus osas Palo suhtes täiesti nõus! Absoluutselt ei taha kuulata teda. Väga ründav ja ennast kaitsev stiil on tal. Keegi võiks ju talle ometi suhtlust meediaga õpetada..

    ReplyDelete
  2. Ai, oli vist jah hoopis nii. Veel üks punkt, miks ma ministriks sobiks. Mul pole mälu;)

    ReplyDelete
  3. Palo alustas oma majandusministri teed muidugi ämbriga, ta ei saanud aru, et opositsioonile omane populism ei saa tulla koalitsiooni kaasa. Aga ma siiski pean ütlema, et Parts polnud mitte üks gramm parem kui Palo. Sosssepp, Palo puhul on mul siiski lootus, et ta midagi natuke liigutab. Lõpetab Leedo ja Miili poolse riigi koorimise, kui muud ei saa näiteks. See et ta meediaga suhelda ei oska, on erakonna poolne tegemata töö või majandusministeeriumi pressinõuniku.

    ReplyDelete
  4. Aga nüüd on meil veel üks kena noor naisminister - Anne Sulling. Ei tea temast palju, aga ühe hiljutise pikema intervjuu põhjal arvaks, et on kordades arukam kui proua Palo.

    ReplyDelete
  5. Kuule, aga kandideeri riigikokku - ma arvan, et blogilugejad valiks su kindlalt sinna, mina küll valiks! Ses mõttes, et Palost oleks nkn üle ja emapalk ka lõppemas - sinna on ka vähema põhjusega mindud :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vbla ma peaks tegema üleskutse nagu Gaute Kivistik, et erakonnad, olen avatud pakkumistele, vahet pole, mis erakond, mul pole põhimõtteid:D:D

      Delete