Friday, September 23, 2011

Karjuv vägivald

Täna olen ma pidanud taluma, et mu SÕBRAD oma FB seinal MIND egoistiks nimetavad:

"Ära usu kunagi 3 inimest: jäära, amburit, kala - nad on egoistid.Ära kaota kunagi 3 inimest: sönni, vähki, kaljukitse - nad on ausad ja töelised armastajad.Ära lase kunagi 3 inimesel minna: neitsil, kaalul, skorpionil - nad oskavad saladu...si hoida ja nad näevad ka sinu pisaraid.Ära kaota kunagi 3 inimest: lövi, kaksikut, veevalajat - nad on töelised söbrad."

Kujutate ette, mind. Mind? Ma ei ole selle karjuva füüsilise vägivallaga nõus. Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama Kalade iseloomustusest:

"Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest. Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadust paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks. Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule."

Kas nägite kusagil sõna egoism? Ei näinud? Just nii.

Exibit B - katkend Tillukese Delisa referaadist ja Exibit C - katkend emme pulmakõnest:

"Minu isiksuse kujunemisele on tähelepanuväärset mõju avaldanud mu õde. Ta on alati olnud väga kohusetundlik ja abivalmis."

"Oled rohkem kui täiuslik –oled ainukordne – ekslik, uudishimulik, alati kirglik oma avastustes ja unistustes."

Niisiis. Kuuldused minu egoismist on täiesti alusetu laim!
(kuigi kui tothebone-aus olla, siis tsipake on seda egoisti mus peidus küll. Aga teised seda ei tea;))

Lõpetuseks täiesti teemast välja mu uus lemmikanekdoot:
A man was depressed last night so he called Lifeline. They've got a call center in Pakistan. He told them he was suicidal. They got all excited and asked if he could drive a truck.

2 comments:

  1. Tupsu, keegi ei suunanud seda ju Sinu vastu. See on/oli palju laiem ja puudutas lausa tervet tähtkuju.
    Ja üldse- meis kõigis võiks olla rohkem egoismi ;)
    K

    ReplyDelete
  2. ohh ega ma seda siis tõsiselt ei võtnud, lihtsalt naljakas oli:))

    ReplyDelete