Friday, March 4, 2016

Rahvusluse uus tase


Ma isegi ei jaksa tegelikult kogu sellest vihast ja vaenust ja inimeste ignorantsusest kirjutada, mis seoses pagulaste teemaga nii ägedalt üles on kerkinud. See on keeruline teema, kuid eestlane on ikka üks uskumatu loom. Ma räägin nendest juhtumitest, kus välistudengeid pillutakse kividega ja/või tumeda(ma)nahalisi turiste mõnitatakse. Nüüd aga tundub, et eestlus on jõudnud uuele absurdsele tasemele. Kuidas muidu  selgitada seda, mis juhtus mu ristitütrega täna bussis. 

Kopin siia teksti tema ema/minu sõbranna Facebooki seinalt: 


Niisiis, kui olete veidi tõmmuma nahaga, siis vutt-vutt poodi valgendajat ostma! Või siis tuletage hümni sõnad meelde, et oleksite võimelised niimoodi reageerima nagu mu ristitütar. Kuldaväärt reaktsioon 15-aastaselt tüdrukult! 



3 comments:

  1. Ma alati imetlen oskust sellistes idiootsetes olukordades geniaalselt reageerida ja teine inimene hoopis pika ninaga jätta häbi tundma. Kahjuks nagu ikka, tuleb alles kodus tükk aega hiljem pähe, mis ja kuidas oleks võinud öelda/teha.

    Kiitus, et su ristitütar nii uskumatus ja häbiväärses situatsioonis, nii nii nii geniaalselt reageeris! Aplaus! ;)

    ReplyDelete
  2. Märt Avandi tegi juba selle vea, kui üldistas... Sildistades põhimõtteliselt kogu Eesti rahavast, kes tema meelest süütasid kõik koos Vao pagulaskeskuse.

    Eestlusega ei ole Su loos mitte midagi pistmist. Lihtsalt kreisi ja sõge, rumal vanainimene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eestlus on vast pigem sellise olukorra vaikiv heakskiit, kui kõike seda jõllitab bussitäis rahvast ja mitte keegi suud tüdruku kaitseks lahti ei tee.

      Delete