Friday, April 8, 2011

Tänane Norra


Ma mõtlesin küll, et ma ei võta Veerpalu-teemal üldse sõna, sest mul ei ole mitte midagi tarka öelda peale selle, et mina toetan ja usun Andrust nagu ka väga paljud teised. AGA täna hommikul kui ma norra ajalehed lahti tegin ja (võrreldes eilsega) seal toimuvat materdamist lugesin, läks mul kops üle maks. Näiteks Hjelmeseti intervjuu: - Det som er positivt er at han ble tatt, men man kan aldri si at han har dopet seg hele livet. Men han har vunnet så mye, og da er det veldig rart at man plutselig skal dope seg når man er 40 år. Da er det stor sannsynlighet for at han har dopet seg hele tiden. (=positiivne on see, et ta vahele ei jäi, aga nüüd ei saa kunagi öelda, et ta poleks terve elu dopingut kasutanud. Ta on nii palju võitnud ja on veider, et keelatud aineid hakkas ta kasutama 40-aastaselt. Tõenäosus on suur, et ta on kogu aeg dopingut kasutanud.) Odd-Bjørn, jäta Andrus rahule!

Ja siis kommentaarid: Må være jævlig for løpere som Frode Estil og Erling Jevne som har fått ødelagt noen fantastiske opplevelser pga disse doperne (=Estili ja Jevne jaoks on kohutav, et nende dopingutarvitajate tõttu mõned fantastilised hetked ära jäid/lõhutud said)

"Hvem er overrasket over at Verpalu har dopet seg? Mistanken har ligget det i årevis - godt at han endelig ble avslørt, før han rakk å trekke seg tilbake." (=Kas keegi on Veerpalu dopingust üllatunud? Seda kahtlustati juba aastaid, hea et ta paljastati enne kui ta jõudis tagasi astuda)

Kõik teised uudised tunduvad olevat tagaplaanil...


Ainuke, kes asja ei kommenteeri, on Frode Estil (Suusakuningas ei ole Dagbladet'i pöördumistele vastanud). Vähemalt üks normaalne norrakas!

3 comments:

  1. Ja ma loodan, et Estil jääb Estil'iks, ta on mulle ikka meeldinud!!!

    ReplyDelete
  2. üks kommenteeris ju ka veel, et Veerpalul on absoluutselt suurepärane klassikatehnika, mida dopinguga ei saavuta vms.

    ReplyDelete
  3. Loomulikult oli õnneks ka positiivseid kommentaare, eile jäigi mulle mulje, et norrakad olid pigem toetavad. Keskendusin aga tänastele kommentaaridele ja debattidele, kus soovitakse "herr, veerpalu, ha en helvetes jævlig dag" (=sitaks halba päeva) jms:(

    ReplyDelete