Monday, April 11, 2011

Hugo päritolu


Me oleme tihti juurelnud Hugo päritolu ja vanemate üle, pole inimest, kes ei küsiks, mis tõugu ta on. Siiani oleme me teda ikka puhtavereliseks Le Craanziks kutsunud. Naabrite juures katsikul olles sattus meile aga kätte üks loomaajakiri, kus oli juttu mulle täiesti tundmatutest whippet'itest.
Kõik, kes Hugot näinud ja teavad ta iseloomu, vaadake neid koeri sel leheküljel: http://whippet.planet.ee/ ja öelge, et sarnasus ei ole hämmastav?
Vähe sellest. Välimuse kirjeldus: "Levinumad värvid on punakaspruuni toonid ja selle taustal tiiger (brindle) erineva hulga valgega." Check. "Pea on pikk, kitsas ja lameda pealaega. Kõrvad väikesed. Liigutused on vabad ja hea kiirendusega. Karvkate peen ja lühike ning tihedalt liibuv. " Check. Check. Check.
Iseloom: "intelligentne, elav, hell, leebe ja kergesti õpetatav koer." Jälle check. "Nad on õrna hingega ja psüühiliselt tundlikud, parima tulemuse saab kui treening siduda jooksu ja mänguga. Tänu oma intelligentsusele õpivad nad kiiresti, kuid sa ei saa nende puhul ideaalset tulemust nende sõltumatu iseloomu tõttu." Hugo õrnahingelisusel ja sõltumatusl iseloomul ei ole vist vaja pikemalt peatuda.
"Lastega saavad nad hästi läbi niikaua, kui neid ei narritata. Mängulise loomuse tõttu on neil hea meel kaaslase üle, kes temaga trallida viitsib. Samas ei pruugi noor koer osata oma suurusega arvestada. Hästikasvatatud lastega ei ole neil probleeme. Võõraste suhtes on nad reserveeritud. See, et whippet võõrast inimest ignoreerib, on täiesti normaalne. Omasid tervitatakse õhinal." Kas on midagi veel vaja lisada?
"Tuleb teha palju tööd, et koer reageeriks käsule "siia" alati ja kohe." Mis on Hugo suurim probleem?
"Kui koeral pole oma pehmet aset, ei saa sa teda iialgi õpetada mööblil mitte magama. " Ja kus Hugo salaja magamas käib? Ja kuidas ta käitub kui lambanahk parasjagu pesus on?
I rest my case:)

No comments:

Post a Comment