Wednesday, August 4, 2010

VIHANE


Täna üle (üle pika aja) olen ma vihane, V-I-H-A-N-E, vihane, vihane, viiihanee! Ma ei teagi täpselt, miks ja kas mul üldse on õigust vihane olla, sest tegelikult ei ole ju keegi mulle mitte midagi teinud. Kuid alati ei saa kõike vist vaid oma vaatenurgast vaadata?
Ma olen vihane, sest ma tunnen, et mind on alt veetud ja petetud.
Ma olen vihane, et olen nii kaua uskunud.
Ma olen vihane, sest haiget on tehtud kellelegi, kellest ma väga hoolin ja kes pole seda ära teeninud. Ta on kõige siiram (ja võib-olla eluvõõram) inimene, kõige suurema südamega - kuidas saab keegi talle haiget teha?
Ma olen vihane, et ei oska asju heaks teha, et mul ei ole võlukepikest ega kuldkala kolme sooviga.
Ma olen vihane, sest...

Ma tean, et minu viha ei muuda midagi ega too kellelegi kasu, pigem kahju, aga ma ei saa sinna midagi parata - olen seda viha, pettumust ja kurbust endast nii kaua kinni hoidnud. Püüdnud seda varjata, et ka ise mitte teistele rohkem haiget teha. Püüdnud mitte oma nina teiste asjadesse toppida. Elada oma elu. Lasta teistel elada. Aga võib-olla see teebki mind vihaseks, et ma olen nii kaua ükskõikne olnud ja vaadanud pealt südamevalu. Kui enda elus on kõik roosa ja mannavahuline, on raske mõista, millist piina südamevalu tekitab. Aga ma ju tean ise kui valus see on...
Ma ei tea, kuidas käituda ja mida teha. Üks osa minust tahaks sellel inimesel kratist kinni haarata ja talle mõistus pähe raputada, malakas otsida ja läbi nahutada. Teine osa minust tahab teda mõista. Kolmas osa minust loodab, et ma eksin.
Ma ei teagi, miks...

4 comments:

  1. Viha on tugev tunne ning viha tuleb läbi elada ja endast välja lasta. Anna endale võimalus olla vihane!!! Kui tunned, et aitab, siis mine lõhu puid, karju, jookse, trambi jalgadega... Aga lõpuks lase vihal minna, ära jäta teda enda sisse!!!

    ReplyDelete
  2. ma lähen vihaga tillukese postipaadi peale...ilm soosib, et saan viha endast välja loksuda:)

    ReplyDelete
  3. Muide, ma hakkan vihasena alati koristama - üleliigne energia vaja ju kuhugi suunata, olen siis kasulik. :P

    ReplyDelete
  4. minagi tavaliselt koristan...
    tavaliselt aitavad ka pikad jalutuskäigud koeraga. kiires tempos, nii et mõlemil keel vestil. noh, Pontul rohkem küll keel karvul :)
    ja teel aina mõtlen ja mõtlen, mida öelda, kuidas käituda... pea teeb klaariks...

    ReplyDelete