Monday, August 16, 2010

"Maailmas on liiga palju tsirkust!"


Olgugi, et nädalavahetus möödus pidus ja pillerkaares, kaunimate siresäärsete glamuuritaride ja parimate sugulaste-sõprade seltskonnas naerdes, tantsides, lõbutsedes, kohvikutes-restoranides lonkimisest kuni private party' ni CasaDeLaIhaste verandal, sai mulle selgeks, et Suur Ja Tähtis Ettevõtte pole ainus koht, kus ma olen kokku puutunud valskuse, valetamise ja draamaga. Suur Ja Tähtis Ettevõte tundub meid ümbritsevat ka mujal, vähemalt Eesti suuruselt teine linn on täis kadedaid ja õelaid inimesi, kes varjavad end naerunägude, pooside ja siredate säärte taga. Võimalik, et ma elan oma Ussipesas nii vati sisse mähituna, et ei teagi, mis väljaspool turvalist metsatukka tegelikult toimub. Elu on hullem kui karuSSeLL!
Kuidas muidu seletada noori kenasid tütarlapsi laupäeval jalutamas hommikusöögile vananeva meesterahva, kelle silmatorkavamaks aksessuaariks on õllekõht, käevangus?
Kuidas muidu seletada, et sõbrad teevad laudkondadele säravatele naisterahvastele jooke välja,jätavad need maksmata ja kohusetundlik Tilluke Delisa on see, kes leiab, et tema (kes on praktiliselt karsklane)peab need kinni maksma? Töötu aga vanema õena tunnen mina kohustust need ise Tillukese Delisa eest kinni maksta? Kus on selliste meessoost sõprade väärikus?
Kuidas muidu seletada õelaid ja salvavaid jutte, mida räägitakse kadedusest?
Kuidas muidu seletada noorte meeste egosid, kes enam aru ei saa, mida nad elult tahavad, ega mõista, et allakäigu spiraal on ohuks kõigile, kes natukenegi liiga pehme iseloomuga on?
Kuidas muidu seletada mehi, kes enesenäitamisega nii ametis on, et enam aru ei saa, et neist seetõttu lugu ei peeta?
Kuidas muidu seletada mehi/naisi, kes ennast niivõrd teistest paremaks peavad, et aru ei saa, et teised neist ammu möödunud on?
Kuidas muidu seletada mehi, kes vaatavad pealt, kuidas ahned noored tüdrukud teiste ees alandavad nende endi naisi?
Kuidas muidu seletada mehi, kes teiste ees oma laste emasid värdjateks kutsuvad?
Kuidas muidu seletada valetamist, mis põhjustab hingevalu ja piina, olles samas nii läbinähtavalt võlts, külvates siiraste inimeste südametesse segadust?
Kuidas muidu seletada "sõpru", kes inimeste heausklikust ära kasutavad?
Kuidas muidu seletada inimesi, kes häbenevad, et on hetkeks "kontrolli kaotanud" ja end heast küljest näidanud, ja püüavad siis seda "korvata" tüli norides, etteheiteid tehes?
Kuidas muidu seletada lähedasi sõpru, kes käituvad arusaamatult?
Kuidas muidu seletada kogu hullust, mis kõhus keerama paneb ja mida ei anna sõnadesse panna?
CasaDeLaIhastes vahetus läheduses elab üks vanaeit, kes omadega natuke sassis on ja hommikust õhtuni millegi peale kuri olles kõva häälega oma aias sajatab. Eile kuulsin ma tema suust: "Kellele seda tsirkust vaja on? Maailm on niigi tsirkust täis. Sõitis jalgratas, aga inimest pääl ei olnud. Nii Karlssonid, kui Buratiinod, Karabass-Barabassid. " Täna ma mõtlen, et äkki ta polegi päris hull, sest maailm on tõesti tsirkust täis!

Positiivne on selliste asjade juures aga see, et sellistel hetkedel saan ma aru, kui õnnelik ma olen, et ma olen abielus maailma parima mehega ja et mul on maailma kõige ühtehoidvam perekonnaring! Muidu oleks ma "okserattalt" ammu maha kukkunud...

1 comment: