Wednesday, June 9, 2010

TSENSEERIMATA Mutrike on tagasi!


No nii – Mutrike on tagasi ja räägib lõpuks ometi, mis Mutrikesega vahepeal põnevat on juhtunud. Mutrike oli juba pikka aega olnud Suure Ja Tähtsa Ettevõtte töökorraldusest nii väsinud, et aprillikuus lõppes Mutrikesel jõud. Juhe jooksis kokku ja pilt läks eest ära. Mutrike läks arstile ja jäi tugeva stressi tõttu haiguslehele.
Nädal hiljem kohtus Mutrike Kolleegiga, sest tahtis üle anda töö, millega oli pikkkkka aega tegelnud ja ei tahtnud, et haiguslehe tõttu töö kannataks ja teised ei saaks oma tööd teha. Niisiis rumal, aga kohusetundlik Mutrike andis töö üle ja oli endaga rahul. Mutrikese Kolleeg teatas, et tal on Mutrikesele veel midagi rääkida. Nimelt olla keegi lugenud Mutrikese blogi ja terve kontor kihas. Vaesekesed, mõtles Mutrike, ei saa isegi tööd teha, peavad lugema. Tähtsad Inimesed ja kõik Vähem Tähtsamad Inimesed olid Mutrikese blogi lugenud ja ei osanud seisukohta võtta. Kas seal kirjutatakse neist? Mis neist kirjutatakse? Need, kes eesti keelt ei osanud, lasksid Mutrikese blogi endale eesti keelde tõlkida. Pärast lugemist oli Tähtis Inimene võtnud vastu otsuse – Mutrike PEAB blogisse kirjutama Suure Ja Tähtsa Ettevõtte kohta midagi positiivset kui tahab, et ta töökoht alles jääb. Mutrike ei saanud sellest aru – tema blogi on ju tema isiklik päevaraamat, kuidas saab keegi dikteerida, MIDA ta tohib kirjutada. Mutrikese Kolleeg keelitas Mutrikest tagasi tulema ja kui vähegi võimalik haigusleht nii kiiresti kui võimalik lõpetada. Igaühele sellist võimalust ei antavat – ju Tähtis Inimene tunneb, et Mutrike teeb oma tööd hästi ja peab tast lugu. Mutrike läks koju ja mõtles, mida edasi teha. Mutrikese Abikaasa ütles Mutrikesele, et võib-olla tõesti peaks pakkumisest kinni võtma.
Mutrike ei olnud isegi jõudnud asju läbi mõelda, kui info juba muutus.

Järgmisel päeval (!!!!) kutsus Tähtis Inimene kokku koosoleku ja uuris kõigilt Mutrikese Tuttavatelt Kolleegidelt, kas nemad ka Mutrikese blogi on lugenud. Selle tõttu jäid nemad „range tähelepanu alla“ – justkui Mutrikese blogi mõjutaks kellegi töö tulemusi. Ja siis teatas Tähtis Inimene, et talle on blogi veel rohkem tõlgitud ning keegi peab Mutrikesele teatama, et Mutrike ei ole enam Suurde Ja Tähtsasse Ettevõttesse oodatud. Mutrikese Kolleeg oli hämmingus ja küsis, et kuidas nii, alles eile oli teine pakkumine? Tähtis Inimene aga ütles, et tema arvates kahjustab blogi Suure Ja Tähtsa Ettevõtte mainet. Mutrikese Kolleeg helistas Mutrikesele ja teatas: „Mul on väga kahju, aga täna ei ole enam sama, mis eile. Tähtis Inimene palus edasi öelda, et sul pole enam Tähtsas Ja Suures Ettevõttes töökohta ning käskis sul ka oma blogi kustutada!“
Mutrike oli nii hämmingus, et ei osanud ei a-d ega o-d öelda. KUIDAS? Blogi kustutada? Mille pärast? Sest Tähtsad Inimesed ja Tatraveskid tundsid end tema blogis ära? Kui Tähtsad Inimesed ja Tatraveskid end ära tundsid, siis järelikult peaks tegu olema millegagi, mis neil südametunnistusel kripeldab, sest inimesed loevad ja mõtlevad teiste ütlustest välja täpselt seda, MIDA NAD ISE TAHAVAD. Ja kui päris aus olla, siis Mutrike ise on ka uudishimulik ning tahaks hea meelega päriselus ka kohtuda Hr. Tähtis Inimene ja Pr. Tatar Veskiga. Oleks huvitav kohtumine...

Hea küll, mis siis ikka. Mutrike pöördus Tarkade Seaduse Inimeste poole, et kas tõepoolest saab keegi teda blogi pärast vallandada? Targad Seaduse Inimesed tegid suured silmad – mis mõttes? Selline asi oli ennekuulmatu. Mutrikesel soovitati pöörduda Suure Ja Tähtsa Ettevõtte poole ja paluda endale saata töölepingu ülesütlemise alus. Mutrike tegi nii nagu kästi ja kirjutas Tähtsale Inimesele, et kuulis, et tööleping tahetakse lõpetada, millest on väga kahju, sest Mutrike ei saa aru, mille pärast. Ja palus saata töölepingu ülesütlemisavalduse.
Mutrikese kirjale vastas hjuuman riisoorsis: „Nii kaua kuni viibid haiguslehel, ei ole meil millestki rääkida.“ Ja üllatus-üllatus saatis edasi ka enda ja Tähtsa Inimese vahelise kirjavahetuse, kus Tähtis Inimene kirjutas:
„No näed, ta ei saa isegi aru. Aga võib-olla ongi parem. Palun lõpeta ta tööleping VASTAVALT meie võimalustele.“

JÄTKUB

4 comments:

  1. Kõoge põnevama koha pealt jätad pooleli... :P

    ReplyDelete
  2. No jah, aga siiani ma juba teadsin... Edasist aga mitte...

    ReplyDelete
  3. Jeeeeeeeeeeeeeeebus :)
    Ära unusta muide vallandamise eest valuraha kasseerida, ja vähemalt sama suurt kui misiganes kulka aastapreemia :)

    ReplyDelete