Wednesday, June 9, 2010

TSENSEERIMATA Mutrike on tagasi! vol2


...Mutrike oli pettunud, et talle ei selgitatud põhjusi, aga mõtles, et ootab siis nii kaua, kuni haigusleht lõppeb. Tuletan meelde, et Mutrike viibis siiski ka haiguslehel TÖÖSTRESSI tõttu. Arst pikendas Mutrikese haiguslehte, sest Mutrikese tervis ei ole naljaasi. Eriti kui Mutrike tahab samas ettevõttes edasi töötada – siis on tähtis end terveks ravida. Ega’s arst teadnud, et Mutrikesele veel LISASTRESSI tekitati.
Samal ajal pandi ülesse töökuulutus – Suur ja Tähtis Ettevõte otsib Uut Mutrikest. Huvitava kokkusattumuse tõttu samade tööülesannetega nagu olid Mutrikesel, aga of koors teise ametinimetusega ja of koors oli ka nõudmisi natukene muudetud. Kaval, kas pole. Mutrike mõtles, et tegelikult on ju vahva – järelikult on tööd nii palju, et abikäsi on veel vaja. Mutrike saatis nii hjuuman riisoorsis kirjavahetuse kui ka töökuulutuse edasi Tarkadele Seaduse Inimestele, kes ütlesid, et loomulikult võib tööandja otsida uusi töötajaid, kuid nii kirjavahetus kui ka töökuulutus näitab üsna selgelt, et Mutrikesest tahetakse lahti saada.
Veidike hiljem ilmus uus töökuulutus. Jälle uue ametinimetusega, aga samade ülesannetega. Selgus, et esimene töökuulutus , kus ametinimetus oli pandud nii absurdne, polnud toonud väga palju kandidaate ja ametinimetus otsustati teha atraktiivsemaks. Loomulikult ei toonud esimene kuulutus kandidaate, sest otsiti ju Uut Mutrikest, aga kirja ei saanud ometi panna sama ametinimetust, mis Mutrikesel. See oleks ju väär! Loomulikult oli ka uus kuulutus ajuvaba ametinimetusega ja oli kõigile teada "suur saladus", et otsitakse Uut Mutrikest.
Niisama vahemärkusena tuleb mainida, et ka varem on Suurest Ja Tähtsast Ettevõttest Tillukesi Mutrikesi koondatud, sest nad ei sobinud „ajalooliselt välja kujunenud ümbruskonda“. JOKK.

Nüüd võiks ju küsida, et äkki ei saanud Mutrike oma tööga hakkama? Oo, hoolimata kogu segadusest ja ajuvabadusest ning rumalusest,mis Suures Ja Tähtsas Ettevõttes lokkab, sai Mutrike oma tööga hakkama. Mutrike oli nagu umbrohi – väga kergelt ei hävinenud ja tegi kõik selleks, et kliendid oleks rahul. Olgugi, et see tähendas tihti vägagi loomingulist lähenemist. Kirjad tänusõnadega, mis Mutrike erinevatelt klientidelt sai, olid ka selle tõestuseks ja aitasid Mutrikesel uuteks "töövõitudeks" jõudu koguda. Alles enne haiguslehele jäämist, kirjutas Üks Klient Mutrikesele ja tänas abivalmiduse, professionaalsuse ja kannatlikkuse eest. Mutrikesega olevat väga meeldiv koostööd teha!

Kuna Mutrike viibis ikka haiguslehel ja mõtles pidevalt, et mis siis temast edasi saab. Mille alusel teda vallandatakse? Ettevõtte mainet Mutrike kahjustanud ei olnud. Midagi valesti teinud ka mitte. Ei käinud tööl suvalistel aegadel (nagu lubatud näiteks Tatraveskitele), ei jätnud midagi tegemata. ISEGI haiguslehel olles lõpetas ta pooliku töö ära, sest ei tahtnud ei keegi teine tema tegemata töö pärast kannataks.
Kas ka Mutrike koondatakse? Nagu kõiki teisi „ebasobivaid isikuid“, sest see on ainuke jokk-lahendus? Kuidas saaks teda koondada, kui samade tööülesannetega otsitakse põhimõtteliselt ju juurde lausa kahte uut inimest. Mutrike oli tegelikult hämmingus, et mitte keegi ei tundnud huvi, mis põhjustas Mutrikese haiguse, ainuke, millest mõeldi, oli kuidas Mutrikesest lahti saada. Mille alusel? Kuidas?

Ka Mutrike mõtles selle peale. Mis temast edasi saab? Aga keegi ei rääkinud temaga, sest ta „viibib haiguslehel“. Eile viis Mutrike ühe haiguslehe Suurde Ja Tähtsasse Ettevõttesse ära ja ütles, et viibib haiguslehel veel kuu aega nagu arst oli soovitanud. Küsis SPETSIAALSELT Tähtsatelt Inimestelt, kas ta peab nüüd ka hjuuman riisoorsise juurde minema, et saada teada, MIS EDASI SAAB. Tähtsad Inimesed raputasid pead ja ütlesid, et pole vaja, sest Mutrike viibib ikka veel haiguslehel ning nad ütlevad selle ise edasi. Mutrike oli sõnatu, sest ikka ei saanud ta teada, MILLE ALUSEL tema tööleping lõpetada tahetakse, aga mõtles siis, et ei hakka inimesi oma kohalolekuga rohkem häirima ja tuleb siis kuu aja pärast uuesti – et haigusleht lõpetada ja SELGUST SAADA.

Ja edasi läheb aina põnevamaks...

1 comment: