Monday, November 16, 2009

Meie siin, meie siin, meie siin....


Mida teab üks rumal Mutrike müügist, müügistrateegiatest ja Tähtsatest Otsustest? Mitte midagi!
Mutrikesele on tekkinud maale X klient Y - uus aga tubli. Maksab ilusasti ette ja muudkui tellib. Härra A, kes Tähtsas Ettevõttes vastutab otsuste eest, mis tehakse maal X, aga nii ei arva. Härra A leidis samasse piirkonda veel ühe kliendi. EELDATAVASTI väga hea. Väga võimeka. Ja juba praegu me usume temasse. Härra A poolt leitud klient saatis siiski turundusplaani ja muid värvilisi pabereid, mis sellest, et sisu ei olnud, aga vähemalt Plaan oli. Uuele Kliendile lubati kohe terve piirkond maast X, ainuõigus, allahindlused ja mida kõike ilusat veel. Küll ta tellima ka hakkab. Seniks aga toetame teda.
Ja põhimõtteliselt kliendile Y enam ei müü, veel viimane tellimus ja siis anname teada, et varsti käib kogu värk Uue Kliendi kaudu...aga igaks juhuks veel ei anna Uuele Kliendile kliendist Y teada ja vastupidi. See oli kaks kuud tagasi.
Vahepeal on tellimusi esitanud Uus Klient ja klient Y, klient Y veidike arvestusväärsemalt kui Uus Klient. Ja klient Y tahab tulla Suurde ja Tähtsasse Ettevõttesse külla, et näha, kuidas asjad käivad. Aga mis siis nüüd saab? Uus Klient tuleb ka külla ja temale on ju ikkagi kogu maa X üks piirkond lubatud!
Bad news...arvasid Tähtsad Inimesed. Võtame siis kõige pealt Uue Kliendi, vaatame, mis tema räägib ja siis vaatame, mis kliendist Y saab.
Üks Uus Potensiaalne Klient meil oli. Me uskusime temasse! Me panustasime temale! Uut Klienti jätkus üheks tehinguks. Huvitav, milline on uus Uus Klient?
Segased suhted...
Mutrike tahaks, et müügistrateegia oleks läbipaistev ja aus, eetiline ja korrektne, läbimõeldud ja....
Mitte nii põnev. Segane ja....
Aga mida teab Mutrike?

No comments:

Post a Comment