Tuesday, November 3, 2009

Nõudmised? Ainult üks - Superv6imed!



Täna on Mutrike kõrvust tõstetud, lausa meelitatud, Mutrike on lausa õnnelik, et ta nii Tähtsasse ja Suurde Ettevõttesse tööle sobis. Siia ei saa mitte igaüks.
Siia saamiseks peab vastama nõuetele. Mutrike töötab Suures ja Tähtsas Ettevõttes - järelikult Mutrike vastas nõuetele.
Miks Mutrikesel sellised eksistenisaalsed mõtted üldse peas keerlevad? Aga sellepärast, et Suurde ja Tähtsasse Ettevõttesse otsitakse uut inimest - tegelikult tavalist Mutrikest, aga seda ei saa ju ometi töökuulutuses avaldada. Oo ei, töökuulutuses otsime me Superinimest, Supervõimetega ja pakume talle Supervõimalusi, Arengut, Väljakutseid ja Koolitusi. In your dreams maybe!
Uuel Supermutrikesel peab olema tehniline kõrgharidus, ta peab olema pidevalt kursis poliitiliste, majanduslike ja juriidiliste muudatustega maailmas, ta on nii hea läbirääkija, et hoiab ostuhinnad madalal, ta on nii hea planeerija, et lattu ei tekki kunagi tühimikku, samuti ei ole laos kunagi liigseid tagavarasid- ta hoiab laoseisu optimaalsel tasemel. Kasuks tulevad mehaanilised teadmised ja vajalik on vähemalt 4-aastane töökogemus mõnes Suures ja Tähtsas Ettevõttes. Lisaks tavapärastele ootustele, et ta oskaks vähemalt viit võõrkeelt, oleks soovitav ka lindude-loomade keele vaba valdamine. Uus Supermutrike peab olema võimeline tellima, läbirääkima, analüüsima, jälgima, juhtima, korrastama ja kontrollima. Ja valmis olema ootamatusteks! Jah, see on tõesti tõsi! Selleks peab tõepoolest valmis olema!
Huvitaval kombel sobivat kandidaati ei ole veel leitud.
Suurde ja Tähtsasse Ettevõttesse ei saa niisama.
Siia on oodatud vaid Supermutrikesed - neid meelitatakse siia nagu Hansukest ja Gretekest piparkoogi-ja siirupilõhnaga.
Vaikselt ja ajapikku kaob siirupilõhn ja alles jäävad vaid Mutrikesed.
Ja Tähtsad Inimesed.

4 comments:

  1. Kurvem lugu on see, kui inimene leitakse ning mõned kuud hiljem saab see võimekas inimene aru, et Tähtsa Ülemuse asemel oodati ja taheti hoopis ambitsioonideta usinat töömesilast. Või mingi muu kombinatsioon. Ma olen seda oma elus nii palju (pealt) näinud, et minu meelest on tegemist lausa trendiga.
    Huvitav, et personalijuhid ei anna endale aru, et töösuhe on kahepoolne asi ja kui sul on vaja lihtsalt andmesisestajat, siis seda otsigi...

    ReplyDelete
  2. Kahjuks Suures ja Tähtsas Ettevõttes kõik täpselt nii ongi. Mutrike teab ka omast kogemusest....tuli suurte lootuste ja ootustega ning sai ajapikku aru, et tema hääl jääb kuuldamatuks. Nagu kessekülalised tolmukübemel karjumas: "Meie siin, meie siin, meie siin..."
    Kas Mutrikese päästab põlevasse katlasse kukkumisest väike kängurupoeg?

    ReplyDelete
  3. Vaike kangurupoeg - plaanid adopteerida austraaliast yhe?

    ReplyDelete
  4. Võib olla välismaa sugulane saadab?
    ps: panin lõpuks raamatu ka posti

    ReplyDelete