Tuesday, November 24, 2009

LÄBI-SEINTE-Nähtamatu Mutrike


Ma ei ole kunagi katsetanud, kas ma oskaksin läbi seinte käia nagu Vintski. Ma muidugi eeldan, et olles sama nähtamatu kui Vintski, siis võiks mul olla ka samasugused võluvõimed nagu Vintskil. Aga nähtamatu on Mutrike küll, isegi ilma läbi-seinte-pulbri!
Mutrikesel on turul X klient Y. Klient Y käis ka siin Tähtsa Inimesega kohtumas ja lepiti kokku, kas klient Y saab hinnaskeemi A või B järgi kaupa jne jne jne.
Kuna turule X on tekkinud nii palju uusi suhteid, skeeme, potensiaalseid kliente, siis Mutrike küsis Tähtsalt Inimeselt igaks juhuks üle, kuidas ja kas käituda, kui klient Y tahab jälle kaupa osta. Palju! Mutrike pöördus selle Tähtsa Inimese poole, kes pidi turul X tähtsate otsuste eest vastutama - ei olnud isegi šokeeritud, et vastas Teine Tähtis Inimene: "Sorry, ma ei ole hetkel turul X toimuvaga täitsa kodus. Kui nad ostavad Palju kaupa, siis tundub, et nad on tõsised kliendid ja pole probleemi kasutada hinnaskeemi B, aga ma täpselt ei tea kõike." Tähtis Inimene, kes selle turu tähtsate otsuste eest vastutas, ajas kõige pealt kõik sellel turul tegutsevad viis klienti sassi, aga vähemalt sai pärast teist meili ise aru, et ajas inimesed sassi.
Mutrikesel tekkis vaid kolm emotsiooni:
1)viha - sest Mutrike küsis küsimuse, kuid korraga liikus ta cc reale ning Teine Tähtis Inimene palus rohkem lisainformatsiooni Siit ja Sealt, justkui Mutrike tõepoolest ei tea midagi;
2)meeleheide - miks on vaja kõik elementaarsed asjad peapeale keerata, kas ühtne väljakujundatud hinna-ja müügistrateegia koos turu-uuringuga/taustainfoga on palju palutud;
3) jõuetus - kaua peab Mutrike vait ja nähtamatu olema; Mutrike tahaks oma suud avada, aga Mutrikese rahaline seis ei luba Mutrikesel töökohast ilma jääda.

Nii on Mutrike edasi kloun, kelle linnast ära sõitnud tsirkus maha on jätnud!
Aga...vähemalt katsetan ma täna töölt lahkudes läbi seinte kõndimist. Äkki siiski koos nähtamatuks muutumisega suudab Mutrike ka läbi seinte astuda. Graatsiliselt. Lööb parema jala kontsaga vasaku jala suurt varvast ja läheb LÄBI SEINTE!

No comments:

Post a Comment