Saturday, June 11, 2016

Kuidas eestlane lennujaamas ära tunda?


Ma ei ole ju ainus, kes eestlase lennujaamas kohe ära tunneb, eksju? Ja ma ei taha üldse üleolev olla, aga me lihtsalt oleme nii kergesti ära tuntavad. Noh ilmselt me lihtsalt oleme juba eestlase nägu, aga jätame sellise tavalise keskmise eestlase välja. Minu jaoks on kõige naljakamad (ja samaaegselt piinlikkumat) kolm eestlase-tüüpi:
1) Eesti ehitaja, kes nädalavahetuseks koju läheb. Igaks juhuks ütlen ette, et ma EI halvusta ehitusel töötavaid inimesi, eriti kuna Eesti töömees on väga hinnatud, ja üldistan siin. Igatahes SEE ehitaja on tavaliselt spordiriietes, spordikott üle õla, kui ta veel ei ole purjus, siis ta on seda lennukilt maha minnes, sest ta kaanib kaasa ostetud alkoholi endale lennukis sisse nagu oleks kogu maailma alkohol otsa saamas kohe kohe. Viimati istus meie ees mees, kes JUBA OLI maani täis, kuid kaanis lennukis otse pudelist viina. Ei teda heidutanud, et teda viisakalt keelati. See tüüp ehitaja on ülbe ja ennasttäis, möliseb kõigiga ja ikka vaid omas keeles, sest "no pekki, ma siis su keelest aru pean saama". Selliste kaasmaalaste pärast on mul tihti piinlik.

2) Ka ehitaja, aga eliitehitaja. Tema tahab näidata, et teenib hästi ja on sellepärast "piduriided" selga ajanud. Klassikaline piduvorm koosneb neljast elemendist. Guess teksad + suure Armani kirjaga t-särk + kuldkett + kingad. Ma iga kord seda ehitajat nähes tahan küsida , MIKS või hüüda, et üheksakümnendad helistasid ja tahtsid oma riideid tagasi. 

3) Välismaal töötav naissoost isik torkab silma selle poolest, et ta püüab välja näha "välismaalane", kuid feilib, sest ta miksib kokku KÕIK trendiesemed ja kokku tulebki äratuntav Eesti välimus. 

Muidugi on neid tüüptunnuseid veel kümneid, aga need kolm torkavad kõige tihedamini silma. Samas on ka kadedaksajavalt stiilseid eestlasi. Üht sellist kohtasin ma hiljuti Tallinna lennujaamas, ta oli minu selja taga kohvijärjekorras ja kandis maailma kõige romantilisemat lillelist kleiti. Ma jäin teda ammulisui vahtima ning pidin talle lihtsalt ka ütlema, et ta kleit on imeline. Ta vastas, et leidis selle vanaema juurest pööningult ning tahtis selle Pariisi kaasa võtta. Ta elas Pariisis. Ehk see seletab ta stiilsust:)

Mind tunneb lennujaamas (ja igal pool mujal) ära krunni järgi. Aga tšekkige allolevat pilti! Ma olin eile riietunud kooskõlas hotellitoa tapeediga:D

6 comments:

  1. Sinule omane lahmiv ja ärapanev postitus.
    Ja siis imestad, et miks sa küll inimestele ei meeldi!
    Nagu koer külale, kas tead...
    Btw, millisesse gruppi kuuluvad sinu klassifikatsiooni kohaselt krunniga kodanikud?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, ma ei imesta sugugi kui ma kellelegi ei meeldi, aga kõigile ei saagi meeldida:) samamoodi võib minu kohta lahmida ja ära panna, ei mina keela. Karavan liigub ikka edasi...
      Aga vat ma kahjuks ei oska krunniga kodanikke kuhugi paigutada, eeldan, et sul mõlgub peas mingi mõte ja oskad aidata?

      Delete
  2. viimasesse kategooriasse sobid ka ise ülihästi :)

    ReplyDelete
  3. Eks need tegelased on "eestlased" seetõttu, et liigud Eesti vahet ning kaasreisijad samuti. Neid "ehitajaid", "eliitehitajaid" ja välismaalase teesklejaid liigub ilmselt iga rahvuse seas. Eriti just nendel rahvustel, kus tavaks mujal suuremat raha teenimas käia. Samamoodi stereotüüpsed ei ole vaid eestlased vaid ka poolakad, rumeenlased. Eestlased käivad "suurt raha" teenimas Soomes, soomlased Rootsis, rootslased Norras jne...

    ReplyDelete