Wednesday, May 27, 2015

Eilsest kummalisest külalisest lähemalt


Nagu ma juba Facebookis kirjutasin, siis eile oli üks kummaliste külaliste päev. Peale lõunat astus poodi sisse üks India härrasmees, pistis mulle pihku ühe kaardi ja enne kui ma sain arugi saada, mis seal kirjas oli või mida see mees tahtis, vaatas ta mulle läbipuuriva pilguga otsa ja ütles:
"Järgmised kolm kuud sinu elus saavad olema väga õnnelikud, kuid hoia end kahe inimese eest. Ühe naise ja mehe eest, anad räägivad sinust väga halbu asju ja soovivad sulle halba."

Ma tundsin kuidas mul südames võpatas, toonis, kuidas ta seda ütles, oli miskit, mis pani mul iseenesest jälle pisarad jooksma. Ta jätkas: "Viimased kaks aastat sinu elus on olnud keerulised, kuid kolm järgmist kuud tulevad väga head, ma ütlen seda sulle,"

Kui ta siis ütles, et ta võib mulle kõike rääkida, aga soovib selle eest 400 norra krooni, sain ma aru, et tegu oli ennustajaga. Uskuge mind, ma ei ole mitte kunagi elus käinud ennustaja juures, ma ei ole kunagi end selliselt mõttelt leidnud, kuid eile oli mul tahtmine kuulda, mida sel mehel mulle rääkida on. Ainult et mul ei olnud 400 nok'i.
"Kui palju sul raha on?" küsis ta. Ma vastasin, et mul pole üldse midagi. "Su hing on raske, kuid süda avatud," lausus ta.
"Kas sa saaksid uuel nädalal tagasi tulla?" küsisin ma.
"Ei," vastas tema. "Ma ei ole siit linnast, ma lähen kohe edasi."
"Jah, kahjuks mul ei ole sulle hetkel tõesti midagi anda," vastasin mina.
"Sellest ei ole hullu," vastas tema. Küsis, et ega mul pole talle midagi kinkida ja kui ma jälle eitavalt vastasin, siis mul korraks tekkis hirm. Teate ju küll mustlasi ja mida nemad sulle vastavad kui neile midagi ei anna/ei kingi. Nad neavad su maapõhja. Isegi kui sellistesse asjadesse mitte uskuda, siis ikka on see kole ja selline paha tunne jääb sisse.
"Jäta meelde, et järgmised kolm kuud sinu elus on õnnelikud," kordas ta veel kord, kuid sa pead hommikuti mantrat kordama. "Omnamashivai!"
Ma noogutasin. See ei rahuldanud teda.
"Korda minu järel!" ütles ta. "Omnavashivai!"
"Omnamashivai!" pudistasin ma järgi.
Ta hakkas lahkuma, pööras siis ümber, pistis mulle pihku ühe tillukese kivi ja ütles: "Keep it in your wallet, remember mantra, I wish  you happy life!"

Ma ei ole varem selliste ennustajatega kokku puutunud ja te võite mind naiivseks ullikeseks pidada, kuid selles kohtumises oli midagi sellist, mis mind väga sügavalt liigutas. Õhtul guugeldasin ma "omnamashivai" ja sain teada, et "Aum Namah Shivaya" on  tõepoolest mantra. Tervendav. Palve oma kõrgemale minale.

"Sa pead selle sõnumisse uskuma," ütles India härrasmees mulle kui lahkus. Ma lugesin sõnumi läbi. Ma uurisin rohkem selle mantra kohta. Mulle meeldis see, mis ma lugesin.

Täna hommikul kordasin ma endamisi "Aum Namah Shivaya".

5 comments:

  1. Võib-olla ongi hea, et sul seda 400 NOK-i polnud. Tegelikult piisab ju teadmisest, et hakkab paremini minema. Pea püsti! Mõõnale järgneb ikka tõus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, selles on sul õigus ja ilmselt see täpselt nii just pidigi minema. (400NOK ma muidugi ei olekski maksnud, aga kui mul oleks olnud rahakotis peenraha, siis selle oleks vist tõesti loovutanud).

      Delete
  2. Ma ei ole juba jupp aega suutnud su blogi postitusi lõpuni lugeda, sest ma ei saa aru kuidas sulle halvad inimesed kogu aeg kivisid kodaratesse loobivad.
    ma küll usun, et see mees tuligi seepärast, et sind aidata ja pole vahet, et sul pikemaks jutuks raha polnud. , vähemalt andis ta sulle usku kolme heasse suvekuusse. ma loodan, et sa ikka usud sellesse ja kõik läheb hästi ja ma saan su blogist positiivseid asju lugeda :)

    ReplyDelete
  3. Pealegi näed sa kogu selle tralli keskel super välja. Tervitusi Valgamaalt! Kadi

    ReplyDelete