Monday, July 11, 2011

Marineeritud kala ja täidetud munad


Mulle meeldivad sünnipäevad. Sel nädalavahetusel käisime me Janeki vanaisa õe juubelil.
Esiteks meeldib mulle kogu suguvõsa kogunemise traditsioon, juba viies aasta olen ka mina sellest toredast traditsioonist osa saanud. Teiseks meeldivad mulle sealsed inimesed - naljahambad ja lõuapoolikud, sarkastilised ja teravad naljad on just minu "teetassike", ma tunnen end seal koduselt. Kolmandaks meeldivad mulle üleüldse sugulaste koosviibimised - eriti kui üksteist harva nähakse ja sugulastega hullupööra vedanud on ning nad ühe toreda kamba moodustavad. (natuke out of topic: jaanipäeval sain ma tuttavaks Prangelite suguvõsa vanaisapoolse osaga -vahva punt! Et me varem küll kogunenud polnud?)
Ja neljandaks jumaldan ma vanemate inimeste sünnipäevi, sest kus muljal on laud lookas seenesalatist, rosoljest, kartulisalatist, makaronisalatist, singirullidest, täidetud munadest, heeringast sibula ja hapukoorega ja marineeritud kalast! Täidetud munad ja marineeritud kala on konkurentsitult maailma parimad leiutised! Julgen isegi väita, et mu toidutopi esimestel kohtadel, Caesari salati, sushi ja lasanje ees;) Ja nii möödubki suurem osa sellistest sünnipäevadest ohjeldamatult õgides.
Ma jumaldan söömist!
Ja "vanakooli" sünnipäevalaudasid! (Ma ise ka imestan, et ma nii palju süüa suudan; lisaks juubelil kilodeviisi söödud marineeritud kalale ja täidetud munadele, suutsin ma kodus pintslisse pista veel terve pizza.)
Selle kõige tulemusena vedelesin ma õhtuks garfieldilikult teleka ees ja ägisesin. Mu kõht oli nii täis! (Hommikul linnas käies nõudsin ma Janekilt burksi. Rumalana valisin endale peekoniburgeri, mis Janeki megaburgeri kõrval tundus nii tilluke ja mannetu, nagu lasteburger.)

Et nädalavahetuse söögirallist taastuda peab Janek vähemalt täna ja homme leppima menüüs olevate suppide ja salatitega. Selle nädala söögimenüü seega: 1.Take it 2.leave it! Olgu õnnelik, et ma jälle baklažaani küpsetama ei hakka;)

Pildi näpsasin Elina blogist ja proovin ka sulatatud juustuga mune täita, ise ei osanud selle peale tullagi:)

No comments:

Post a Comment