Wednesday, January 26, 2011

Nüüd on teised ajad, suuremad on majad...


Mul on meeles, et vanasti (siis kui ma veel väike ja armas olin) oli haige-olemine pigem meeldiv kogemus. Kui me sellisest külmetuslaadsest haigusest räägime. Raskemate haiguste kogemused mul õnneks puuduvad (ptüi,ptüi,ptüi). Esiteks juba sellepärast, et kooli ei pidanud minema. Ilma igasugu vabandusi otsimata. Kõik nunnutasid ja poputasid, vaatasid et villased sokid ikka jalas oleks ja tekk kurguni. Tõid küpsiseid ja limonaadi. Tädi saatis onuga haigele lapsele lemmiktoitusid. Mitte et ma päris täpselt mäletaks, aga pakun, et mulgi putru ja marineeritud kalu, võimalik et ka lihapirukaid (isetehtuid, loomulikult). Ilma süümepiinadeta sai lihtsalt vedeleda. Videost "Tuulest viidud" vaadatud. Ja "Tagasi tulevikku" (videolaenutustes ei olnud just kõige suurem valik).

Moodsatel aegadel on asjad teisiti. Omatehtud lihapirukaid ei too keegi. Marineeritud kalast rääkimata. Janek pani mind lausa teise tuppa magama, et ma teda ka ei nakataks:) Mul on olemas küll nii "Tuulest viidud" kui "Tagasi tulevikku", aga teleka vaatamiseks pole aega. Moodsatel aegadel ollakse haige teisiti. Kahe arvuti taga tööd tehes:D
Ilmselt on asi selles, et ma pole enam väike ja armas. Ei, oota. Armas olen ma ju siiamaani! Aga kus on siis marineeritud kalad ja mulgi puder? (Peab vist kruubid keema panema.)

Üks asi pole siiski muutunud. Päev otsa võib olla hommikumantlis. Ja juuksed kammimata. Kui seksikalt kähisev (või on see hoopis mitteseksikalt krigisev?) hääl, valus kurk ja punetav kestendav nina välja arvata, siis tegelikult polegi see halvim viis töötamiseks?
Kui keegi veel marineeritud kalu ka saadaks (Omatehtuid ikka).

2 comments:

  1. Mulle ei meeldi haige olla, kuna 1)halb on olla 2) just siis toimub asju, millest tahaks, aga ei saa haiguse tõttu osa võtta 3)keegi ei võta vaevaks nunnutada 4) tööl ei ole (ei määrata) asendajat 5)on vähemalt üks inimene, kes arvab vist ka siis, kui ma suremas, et tegemist on teesklusega.
    Viimase haigestumise suur pluss oli siiski see, et organism keeldus nikotiinist ja nüüd juba üks kuu ja üheksa päeva ei ole ahvatlusele, mis nimelt lauasahtlis, järele andnud.

    ReplyDelete
  2. 1 kuu ja 9 päeva? Kui oleksime kihla vedanud, oleksin ma kaotanud:D
    Aga mis puutub haigusesse, siis tegelikult see tõesti sakib. Lisaks sellele, et on tõeliselt halb olla, tekivad ka süümepiinad. Nt. Olen kodus, aga sellest hoolimata on põrand pesemata (valguse käes on ju näha, et vajaks pesu), mustad nõud kraanikausis, riided pesurestilt korjamata jne jne. Teen küll tööd, aga vahepeal teen kerge uinaku. Ja siis veel see, et hakkan mõtlema, et külmetus pole mingi "päris haigus" ja tunnengi, et teesklen:(
    Haigeks olemine sakib! Lapsena keegi ei eeldanudki muud kui voodis lamamist, teleka vaatamist ja limonaadi joomist, aga nüüd... (arvatavasti ei eelda nüüd ka keegi rohkemat, lihtsalt ise ei oska haige olla)

    ReplyDelete