Monday, December 29, 2014

Võida fotosessioon Efkaga



Ma ei pea end eriti fotogeeniliseks inimeseks ja seetõttu ei meeldi mulle väga piltidele jääda. Sel aastal olen ma vabatahtlikult suhteliselt paljudele piltidele jäänud. Endalegi üllatuseks on ka minust päris palju täiesti talutavaid, kui mitte isegi ilusaid, pilte tulnud. Ma arvan, et see on hea fotograafi töö. Mul on hea meel, et me rasedusepiltide jaoks fotograafi otsides Efka leidsime. Või et meile teda soovitati. Tänu temale on meil nii palju toredaid fotomälestusi.

Näiteks see pilt on üks minu lemmikuid. Mis sellest, et ma olen suur nagu vaal:) 


Otseloomulikult on üheks mu teiseks lemmikuks beebipiltide klassika: 


Ja loomulikult ka õdede pilt:


Või see pilt esimesest Moepühapäevast DIIPis. 


Ma võiks neid toredaid pilte jagama jäädagi. Ma armastan fotosid. Eriti kui need on paberkujul fotoalbumis. Piltide vaatamine on tore. Ei öelda ilmaasjata, et üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna.

Et teie saaksite ka oma pildialbumisse lisa, siis loosime me aastalõpu puhul välja ühe fotosessiooni Efkaga. Selleks ei ole teil vaja teha muud kui kommentaaridesse kirjutada, miks just sina väärid võitu, nädala jooksul valime Efkaga välja kolm finalisti ja juba 3.01.2015 valime välja võitja. Kommentaaridesse jäta oma kontakt ka. Paha ei tee ka see, kui Efka FB lehe meeldivate hulka lisad.

31 comments:

  1. Ma vajan ka ilusaks pildistamist, suht võimatu missioon:)
    Hannela@teed.ee

    ReplyDelete
  2. Inimesed pööravad vähe tähelepanu pisiasjadele (antud hetkedel piltidele ja pildistamisele). Kahjuks on alati väga kiire või aega napib - 21.sajandi ideaalsed ja vaikselt ära kulunud vabandused. Äkki on Efka see, kes annab nüüd põhjuse leida aega!

    ReplyDelete
  3. Minu beebi saab 4. jaanuaril 1-aastaseks ja vahva oleks, kui sellise tähtpäeva puhul ka seda vahvat vanust ükspäev jäädvustada õnnestuks :)
    lauralaid@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Fotod on hindamatud mälestused aga meil ei ole veel korraliku perepilti (preili saab kohe aastaseks). Neiu figureerib tavaliselt piltidel üksi sest emme on kaamera taga ja issi põgeneb siis kui kaamera välja võtta. See oleks ilus kingitus meie preilile esimeseks sünnipäevaks.
    diana.reile@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Meie pulmi pildistanud Diana Unt ütles mulle, kui ma põdesin enda väljanägemise jm pärast - et ei ole olemas mittefotogeenilisi või koledaid inimesi - fotograaf peab olema lihtsalt nii hea, et suudab pildistada inimest sellisena, et ta iseendale meeldib. Ja tal oli õigus - ning mul on kaks fotograafi, kelle puhul ma ei pea mõtlema, kas ma meeldin endale ta piltidel või mitte - üks neist on Efka.
    Mina leidsin ta tänu töökaaslasele, kelle beebipildid olid lihtsalt niiiiiii ägedad - ja kes tegi meie perepildid niiiiisama ägedad:) Ja ma arvan, et mina olin see, kes Sulle Efkat soovitas:):)
    Igaljuhul on mu emadepäevakingiks saadud fotosessioonist nii palju aega möödas, et oleks viimane aeg jälle pilte teha, seega oleks selle loosi võit väga lahe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vastab tõele, just sina see soovitaja olid. Ja selles on sul ka õigus, et fotograaf peab oskama pildistada nii, et inimene endale meeldib. Efka oskab

      Delete
  6. Kahe eelneva rasedusega ei jõudnud fotograafi juurde, et seda imelist aega jäädvustada. Seekord tahaks kindlasti sinna jõuda. Teades Efka töid, siis usun, et ta oleks ideaalne fotograaf selleks.

    marishuopolainen@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Miks just mina peaks võitma?

    Kuna meil samuti elukaaslasega ei ole kunagi aega või ta lihtsalt ei ole nõus niisama koos pildistama/piltidele jääma, siis see oleks just hea võimalus, et nii professionaalne fotograaf pildistaks meid ja meiega koos elukaaslase väikest pätipoissi:) Saaksime ilusad "pere"pidid endale elutuppa raamidesse paigutatud!:)


    Vilbiks2@hot.ee

    ReplyDelete
  8. Oi, kuidas tahaks ka profikaamera ees poosetada. :D Nii lihtne põhjus ongi! Ja endaga koos poosetama võtaks oma mehe ja 2-aastase tütre. :)

    karinp@windowslive.com

    ReplyDelete
  9. Juba mõnda aega tagasi tõin oma lapsepõlve kodust ära 5-6 albumit,kus on minu esivanemate ja vanavanemate fotod,enamus must-valged.Võtan hoogu,et emaga rahulikult maha istuda ja igale fotole taha kirjutada,kes ja kus,sest mingil hetkel pole enam kellelt infot küsida.Ma olen albumiusku inimene.Seda rohkem on mul kahju,et viimased fotod,mis oma albumitest leida võin,jäävad aega,kui meil endil veel lapsi polnud. Kuigi mehega oleme nüüdseks koos elanud üle 15 aasta,siis fotosid,kus me koos oleks on ilmselt ühe käe sõrmede jagu.Perepilte aga pole ühtegi.Pilte olen ikka klõpsinud teha,aga kõik viimaste aastate omad on siis kas kusagil arvutis või mälukaardil. Olen hoogu võtnud,et korraldada fotosessioon oma perele,aga siiani on see mõtteks jäänud.Ei pea ma ennastki fotogeeniliseks ja hoidun pigem kaamera ette sattumast,aga kuna lapsed kasvavad nii kiiresti,siis oleks lihtsalt patt jätta jäädvustamata tuleviku jaoks oma pere just praegu ja täna.Meie kodu palkseinad ootavad ammu juba omale raame perepiltidega.

    ReplyDelete
  10. Tere! Meil jäi beebi sündides profipildistajaga pildid tegemata, sest ta polnud selline tüüpiline mōnusasti magaja beebi vaid uni oli nōrkadele, mitte et praegugi seda nii heldelt oleks ja tihti kustume enne ise ära kui tema :D Aga nüüd on pōnnil aasta alguses esimene sünnipäev tulemas, et oleks imeline see armsate piltidega jäädvustada, et hiljem neid vaadata ja silmanurgast heldimuspisaraid pühkida :)
    Brit

    ReplyDelete
  11. Esimesena tuli kohe idee, et nii vahva oleks kui saaks koos kihlatuga fotograafi juures ilusad pildid enne pulmi, mida saaks äkki kasutada ka pulmas (pulmalehes näiteks või kuskil mujal). Samuti kuna me ei ole koos fotograafi juures varem käinud siis oleks see nii öelda võimalus enne pulmi koos pildistamise hirmust üle saada :) Kihlusime küll juba mais kuid oleks tore mälestus - kihluse fotosessioon!

    kerliohlo@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Ma olen pikemat aega juba võtnud hoogu, et fotograafile minna.. Esmalt arvasin, et olen alles titerasvas - vaja rasedusega kogutud kilod kaotada, sest muidu ei mahu ma ju pildile.
    Seejärel asusin kõrgkooli ja mõtlesin, et pole mul selle jaoks aega praegu..
    Siis aga panin endale breketid ja kinnitasin endale, et selline raudne naeratus küll piltidel ilus ei ole ning lubasin, et lähen pildistama peale breketite eemaldamist.
    Pärast breketite mahavõtmist leidsin, et hambad pole piisavalt valged ja muudkui leiutasin igasuguseid põhjuseid, miks ma piltidel ilus ei jää.

    Nüüd on sellest juba palju aega möödas, aga mina ikka otsin vabandusi, ehkki mulle väga meeldiks endast mõned kenad pildid saanud - ei ole ma veel elu jooksul jõudnud fotograafi juurde enda lõbuks.

    Marutore oleks, kui Efka mind ilusaks pildistaks ja mu vabanduste otsimise lõpetaks.

    kaisa@koffer.ee

    ReplyDelete
  13. Mul on tunne, et lõppeval aastal ei ole minuga eriti midagi head juhtunud... kuigi ma ise muukui endast annan ja annan. Vaatan peeglisse ja näen, et olen allakolmekümneselt juba näost hall ja väsinud. Tahaks lihtsalt midagi ilusat vahelduseks, endale.

    liisike@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Mina ütlen lihtsalt, et Efka teeb ilusaid pilte :) Osaleda tahaks küll, aga ei saa, sest mul pole õrna aimugi kas ja millal ma järgneva aasta jooksul Eestisse satun, aga kunagi tahaks Efka kaamera ette jääda küll :) Kahju, et varem ei mõelnud, oleks praegugi lumiseid kõhupilte võinud teha :)

    ReplyDelete
  15. Minu põhjendus on - puhas edevus. Milline naine ei tahaks endast ilusaid jäädvustusi? Eriti kategoorias "issand, kui ilus ma SIIS olin" :) Ehk et oleks, mida mõne aasta pärast igatsevalt vaadata.

    herling_jevne@hotmail.com

    ReplyDelete
  16. Mina ei soovikski seda endale vaid teeksin kingituse hoopis oma kallile sõbrannale, kelle pesamuna sünnib jaanuaris. See oleks hoopis üks vahva kingitus nende perele, kus väikevenda ootavad kaks suuremat venda ja nad saaksid kõik koos pisikese esimesi elupäevi/nädalaid jäädvustama minna.

    kristytann@hot.ee

    ReplyDelete
  17. Esimese lapsega sai fotosessioon ette võetud siis, kui laps oli 2-kuune. Vennake on kohe -kohe saabumas, tahaks temaga ka pildile jääda. Nii, et katsume õnne! :)
    polledjapapud@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Siin on juba nii palju ilusaid mõtteid, miks soovida fotosessiooni hea fotograafiga. :) Minul on sarnane soov paljudega - et saada mõned kenad ja korralikud perepildid, mida jäädvustada enda jaoks, aga ka kaugetele-kallitele sugulastele, kes on juba nii vanad, et internetti ei tunne, aga tahavad siiski osa saada väikeste sugulaste sirgumisest.
    hirundo@hot.ee

    ReplyDelete
  19. me oleme pisike pere ning selle 15a jooksul pole me kahjuks kordagi ühiselt fotograafi kaamera ette sattunud. oleks tore seda teha enne kui järeltulija pesast lendab.
    marjekas at icoud.com

    ReplyDelete
  20. Tahtsin juba augustis lasta meist perepildid teha (eelmise aasta augustis sai kõhupildid tehtud), aga siis sama inimene ei saanud teha ja nii see jäigi. Mees pelgab fotograafi (võõra inimese) juurde minemist ja mul ei õnnestu teda kuidagi veenda :(
    Usun, et kui võidaksime, siis ta ikka oleks nõus :) Kõhupildid said meil niiiiiiiiiiiiiiiiii ilusad.
    Tegelikult tahaks siis juba mehe ema koos nooremate lastega (ja miks mitte ka vanaema) fotosessioonile kaasa võtta. Tegemist on maailma kõige heasüdamlikemate inimestega, kelle vastu saatus pole alati kahjuks kõige heldem olnud. Seega oleks tore, kui kaks vaprat naist saaks perepilte oma laste, lapselaste ja lapselapselapsega :)

    Ma olen selline foobik, et ei tahaks oma e-maili jm kontaktandmeid siia avalikult sugugi panna. Kui fortuuna naeratab, siis saame ehk omavahel ühendust ka ilma seda hetkel avaldamata :)

    ReplyDelete
  21. Vääriksin võitu kuna pole kunagi saanud kogeda olukorda olla pildistatud, samuti olen see aasta saanud hakkama suure teoga ja kaotanud oma kehalt -18kg ja miks mitte lasta seda vääriliselt jäädvustada :)
    Kerli
    kerli_y0@hotmail.com

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Kohe kohe on tulemas minu noormehe ja minu sünnipäev ning mis oleks ilusam kingitus meile mõlemale kui paar tundi koos veetmist ning koguda selle jooksul toredaid mälestusi mida hiljem saab meenutada ja vaadata:)
    astra.puusepp@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Ma ei oska öelda, kas ma just väärin fotosessiooni, aga ma tahaksin küll väga-väga jäädvustada fotole oma peagi lõppev lapseootus või siis hoopis beebi esimesed päevad-nädalad. Tõsi see on, et lapseootust ja beebit on kõige parem pildistada just fotograafi juures, aga praegu tundub, et kui oma vahenditega seda korraldama peaks, siis jääks see hoopis ära – nii palju muud oleks vaja! Seega tahaksin ma väga minna üle meeletult pika aja stuudiosse ja jäädvustada fotodele oma vahva perekond.

    madlike001@gmail.com

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Meeldib lasta oma pere pildistada.Nii ilus vaadata hiljem.
    kristina.aarela@mail.ee

    ReplyDelete
  27. Mul ei ole ühtegi põhjust, mis teiste seast silma paistaks, aga ma lihtsalt väga tahaksin oma perega ühe fotosessiooni ette võtta. Mul ei ole lapsi ega peikat, aga mul on kõige imelisemad ema, vend ja vanaema, vanaisa, kellest tahaksin ilusaid pilte, millega oma kodu kaunistada. Eriti tahaksin jäädvustada oma vanavanemaid, kes homme õhtul 57. pulma-aastapäeva tähistavad ja mulle kõige kallimad inimesed on.

    (Pluss avastasin Efka Photo Facebooki lehte külastades, et olen samuti tema pilte varemgi imetlenud. Ta on teinud ühe hästi ilusa pildiseeria mu heast kolleegist :D)

    ReplyDelete
  28. Tahaks fotograafi ette sattuda oma väikse perega, kuna kunagi varem pole käinud. Aga pildid meeldivad väga, külas käies vaatan alati fotod ja raamaturiiulid üle suure huviga. Fotograafide blogisid vaatan ka mõnuga.
    Karinradiko@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Ühinen puhteestlasliku tagasihoidliku (kiidu-nutu)lauluga mokaotsast mainides, et ega mul ju midagi erilist ette näidata ei ole, miks ma peaksin võitma...
    Tegelikult vääriksid võitu minu kallid vanemad, tõelised pärlid, kes sel aastal ka oma pärli-pulma peavad. Ja kuna nende viimane fotograafilkäik ja seega ka viimane professionaalne (normaalne) pilt (e. pilt, kus nad on kahekesi, mis ei ole tehtud kiirustades, sest üks neist üritab mõnd üleannetut last (khm-khm) normaalselt pildile saada või lihtsalt hobifotograafide teadmatusest kellegi pöial pildil mõnd nägu varjutab)*, jääb 30.aasta taha, siis kindlasti läheks võit õigesse kohta. :)

    *Mõni näide võib, kuid võib ka mitte olla veidi ülepaisutatud.
    leelo@outlook.com

    ReplyDelete
  30. Ka meil on see mure, mis siin paljudel teistelgi. Perepildid. Alati on kaamera taga kas mina, või mees, ja koos pilte nagu ei olegi saanud teha. Ning oma peagi 3-kuuseks saavast tütrest tahaks ka pilte. Proff teeb ju ikka ilusamaid, kui mina oma 0 oskuse ja telefoni kaameraga. Loodan, et loosiõnn naeratab (tavaliselt ei naerta). :)

    Janeli.nirgi.004@mail.ee

    ReplyDelete