Tuesday, March 18, 2014

Retooriline küsimus, mitte väljakutse!


Ega siis kui KÕIK teised ümberringi haiged on, siis mina ei saa ju ka kehvem olla. Otseloomulikult pean mina ka haigeks jääma. See veel puuduski! Ja loomulikult jään ma haigeks kõige ebasobivamal ajal. Mul oli sada tuhat asja vaja täna teha, kuid siin ma nüüd siis olen. Lääbakil ja poolsuremas.
Ja ega siis Ida ei ole samuti mingi lihtne lilleke. Tema otsustab ka just nüüd hea-lapse-perioodi mõneks ajaks unustada ja kisendab nagu põrguline. Millegi pärast on mul kuri kahtlus, et ka tema on haigeks jäämas. Pole ka imestada kui ma tema kõrval tatistan ja läkastan.
Alles eile ütlesin ma ühele tuttavale,et haige laps on mu suurim hirm. Muidugi on ju olemas tôenäosus, et haigus Idast mööda läheb, aga minu õnne juures...

Igatahes jube äge. Ma ei saaks õnnelikum olla. Parim ajastus ja üleüldse, nagu meil probleeme veel vähe oleks. 
Ma ei saa aru, KELLELE ma NII PALJU halba olen teinud, et mind nii karistada on vaja? Ma isegi kodus püüan hea naine olla, eile ma isegi pesin pôrandaid. Ma ei armasta põrandapesu. Aga ei, sellest pole kasu, et ma püüan hea olla. Mind on vaja haigusega karistada. 
Armas Elu, kui ma küsisin, kas saaks veel raskemaks minna, siis see oli retooriline küsimus, mitte väljakutse!

23 comments:

  1. Naljakas soovitus, aga väidetavalt pole kunagi (ca 30 a) alt vedanud - pane küüslauguküüs kummassegi kõrva ja sa ei jää haigeks. Kui sina juba oled, pane äkki Britt Idale :) Ma nüüd ükskord panin ise ka huvi pärast, tõesti algava haiguse tunne kadus. Oma beebi voodi kõrval rippus mul kunagi küüslaugukee - laps sündis ju detsembris, talvine haiguste aeg. Raudse tervisega siiamaani.

    See on võib-olla kõik üks surramurra, aga tasub proovimist, tükki küljest ei võta ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olgu või surramurra,lükkasin viimase küüslauguküüne Britt Ida kõrva. Kaua see seal olema peaks?

      Delete
  2. Huvitav!!!!! Kas see küüs peab oleme kooritud või koorimata?
    Ma muidugi veidi kahtlen kas 2 aastasega see trikk õnnestub, aga prooviks järele küll...

    ReplyDelete
  3. Mitte mingil juhul ei tohi midagi kõrva toppida, ka mitte ravi eesmärgil.
    Pane küüslauk ninna või kaela või söö seda või nuusuta niisama.

    ReplyDelete
  4. Küüslauk on väga võimas. Ära plikale külge pane. Lömasta/haki küüslauguküüs ja pane voodi lähedusse, sama soovitan teha sibulaga. (sul kui maanaisel sibulat ju ikka on ;)).
    Plika jaoks soovitan osta hanerasva, kui peaks haigeks jääma. Lisaks ikka klassikaline jalavann ja villased sokikesed (sulle ka) kui palaviku ei ole.

    Tahtsin tegelikult sarkastiline olla: kas vanemad inimesed mitte ei olegi tihedamalt haiged?!?!? :P

    Saage terveks!

    ReplyDelete
  5. Jagaks ka vanarahvatarkust nohu ja köha puhul, mis on järgi proovitud: küüslauk laupsele lõigata viiludeks ja panna marli sisse ja siis õhuke müts pähe ja küüslauk marliga kõrva peale (nohu puhul parim ravi), endale jalavann meresoola ja teepuuõliga või sinepiplaaster jalavanni ligunema, villased sokid ja vietnamisalv varba vahele ja nina alla, meresoolaveega nina loputada nii tihti, kui viitsid! ingveritee mee ja sidruniga kurgust alla ja oledki terve kui purikas :)

    ReplyDelete
  6. Ma ise panin küüslaugu kooritult kõrva ja naersin, paras nali oli. Aga mingil hetkel tundsin, kui hakkas midagi kõrvaseintesse imbuma - päris tõsiselt :). Ja kui ma seda olin paar minutit tundnud, võtsingi välja. Lapsele mõjub kindlasti kiiremini, võib-olla tõesti ei julge tugevaid asju sedasi valveta kõrva toppida - et pigem marlisse ja mütsiga pähe või miskit. Eks see küüslauk paras nõiarohi ole.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma haisen hetkel küüslaugu järgi nagu vana mees, aga enesetunne on kah parem. Meresool teeb ka imesid

      Delete
  7. Paljude lapsevanemate mure on, et laps ometigi omale midagi kõrva ei topiks, aga siin õpetab üks lapsevanem teisele, et pane lapsele küüslauk kõrva! Püha taevas, ma ütlen, hulem kui perekooli blondiinid :( Sorry tõesti, aga pean järjekordselt tõdema, et emaks saamine ei tee inimest veel täiskasvanuks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No kuule, siin ei ole ju juttu sellest, et laps päevotsa ilma järelvalveta ringi töllerdab küüslauk kõrvas. Aga palun seleta, MIKS see nii hull kohe oleks? Kaks minutit küüslauku kōrvas?

      Delete
  8. Lapse koha pealt ma ei oska isegi midagi soovitada, aga Sulle endale (eeldusel, et Sul on vann)- pool pakki meresoola ja pool pakki soodat kuuma vanni, ise sisse ja peale vanni otse voodisse. Töötab, isegi kui tervet ööd magafa ei saa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kôlab nagu spaa-protseduur:) kohe tahaks proovida, aga pool viis hommikul vist oleks imelik;)

      Delete
    2. Eveliis, kui sul on pisike laps kodus, siis ei ole imelik pool viis hommikul seda teha - sest lapse esimese eluaasta jooksul on ainus õige kellaaeg "kui laps magab" :)

      Delete
  9. Kui minu lapsed olid väikesed, siis meie jaoskonna lastearst soovitas hakkida sibula hästi peeneks ja segada meega ning vedelikku, mis sellest tuli, anda nii umbes lusikaotsaga aegajalt lapsele. Ega seda vedelikku ka ju nii väga palju tekkinud siis. Küüslaugu suhtes nii väikese lapse puhul oleksin ettevaatlikum, sest see on ju väga kange ja võib n. kõrvetada, aga talle voodipäitsesse (igaks juhuks käeulatusest eemale) panna üks-kaks kooritud küünt võiks küll ok olla. Tegelikult helistaksin ma perearstile, siis ikka asjatundja ütleb, et kas , mida ja kui palju.

    ReplyDelete
  10. Alla aastastele kohe kindlasti mitte mett anda! No ja toore sibula sobivuses ja mõjus nii väiksele tahaks ta sügavalt kahelda....Mina isiklikult ei topiks nii väikestele ei sibulat, mett ega küüslauku.

    ReplyDelete
  11. Aga mida siis nii väikestele topitakse?

    ReplyDelete
  12. Inhalaator on kindlasti hea, kui laps vähegi nõus on. Beebi ninatilku tasub vast ka panna. Ma tean, paljud panevad põhimõtte pärast ainult neid soolavee-põhiseid, eks nad aita Mina kasutan küll ka turset alandavaid beebi tilku, eriti just ööseks ja selleks, et nohu kõrvadesse ei lööks (beebil ju nina ja kõrva vahel nii lühike ühendus). "Nasivin" või "Otriven" näiteks, st. neid mis alates sünnist lubatud.

    ReplyDelete
  13. Häda selle kiirelt kirjutamisega, aga no äkki su keelekorrektor korrigeerib ka teiste kirjutajate sissekandeid ;)

    ReplyDelete
  14. Olen kuulda ütlusi, kui ma sain tagasi oma abikaasa, me abiellusime üle 9 aastat ja on saanud kaks last. asi ei lähe hästi ja meil on alati hea meel. kuni ühel päeval mu abikaasa hakkas käituma nii, nagu ma ei saanud aru, ma olin väga segaduses, kuidas ta mind kohtlema ja lapsed. hiljem, et kuu ta ei tulnud koju ja ta helistas mulle, et ta tahab lahutust, ma küsisin, mida ma olen valesti teinud, et väärivad seda tema enda käest, mis ta ütles, et ta tahab lahutust, et ta mind vihkama ja ei tahan näha mind uuesti oma elu, ma olin vihane ja ka pettunud ei tea mida teha, ma olin haige kauem kui 2 nädalat, sest lahutus. Ma armastan teda nii palju, et ta oli minu jaoks kõik ilma temata minu elu ei ole täielik. Ütlesin oma õde ja ta ütles mulle, et võtke õigekirja ratas, ma ei usu seda kõike loitse asja. ma tahan proovida, kui midagi välja tulema see. Võtsin Dr okojie tagastamise mu abikaasa mulle, mulle öeldi, et mu abikaasa on võtnud teise naise, et ta loitsu teda sellepärast ta mind vihkama ja ka tahavad meid lahutavad. siis nad ütlesid mulle, et nad on valatud loitsu talle, et teen ta tagasi minu ja lapsed, nad seisuse õigekirja ja 1 nädal pärast mu abikaasa helistas mulle ja ta ütles mulle, et ma peaks talle andeks, ta hakkas vabandama telefoni ja ütles, et ta elab ikka veel mulle, et ta ei tea, mis temaga juhtuda, et ta jättis mind. see oli lummuses, et ta Dr okojie seisuse talle, et teha talle comeback mulle täna, mina ja mu pere on nüüd jälle õnnelik täna. aitäh Dr okojie eest, mida olete teinud mulle oleksin midagi täna, kui ei oma suurt õigekirja. Ma tahan teile mu sõbrad, kes läbivad kõik selline armastus probleem saada tagasi oma abikaasa, abikaasa või endine poiss-sõber ja sõbranna kontaktide drokojiehealinghome@gmail.com. ja te näete, et teie probleem lahendatakse viivitamatult. Ta on spetsialiseerunud lahendamisel muid probleeme, sealhulgas järgmised:
    (1) Kui sa tahad oma ex tagasi.
    (2) kui teil on alati halvad unenäod.
    (3) Tahad edendada oma kontoris.
    (4) Kas sa tahad naisi / mehi kulgema pärast teid.
    (5) Kui soovite last.
    (6) Kui teil on vaja rahalist abi.
    (7) Kui soovite ravi HIV AIDS
    temaga nüüd kohe lahendus teie
    probleeme Drokojiehealinghome@gmail.com
    aitäh

    ReplyDelete