Monday, March 17, 2014

Udupeen kassiliiv... My ass!

Nii umbes kui aega tagasi nägime me "Reporteris" uudist udupeenest eestlaste leiutatud kassiliivast, mis ei haise, mida võib wc-st alla lasta ja mis tuleb pakendis, mis toimib liivakastina. Halleluuja! Meie palvetele on vastatud, rôõmustasime me ja seadsime sammud poe poole.
Liiv sai ostetud ja meie olime väga rahul. Tõepoolest, lõhna ei tule liivakastist siiani, kaks nädalat pärast kasti soetamist. Lõhna ei saagi tulla, sest nii Skype kui Orkut keelduvad seda liivkasti kasutamast.
Õnneks käib Orkut ka väljas, kuid Skype oma karvajalakesi enne suve majast välja ei tõsta. Tema on otsustanud, et nüüd kui me liiva ära vahetasime, on terve maja tema liivakast. Nii me siin nüüd siis elame - hoiame kõik toauksed kinni ja otsime nurkadest kassipissi ja junne.
Ega meil jäägi muud üle kui tavaline liiv tagasi tuua ja elada majas, mis on täis valgeid kassiliivapärleid. Parem ikka kui maja täis kassipissi.
Nii palju siis peenest liivast, mis meie elu ilusamaks pidi tegema:(


                             

17 comments:

  1. Absoluudselt kõige parem ja haisuvabam liiv on cats best ökoplus, sai ka enne jageletud nende valgete pallide/kristallidega ja no ei sobinud, olid mööda elamist laiali ja haises kah.

    ReplyDelete
  2. Olen ka kuulnud kiidusõnu selle liiva kohta, tuleb vist ära proovida

    ReplyDelete
  3. Sõber-keeletoimetaja, auuuuu?

    ReplyDelete
  4. Mina kasutan nende öko toodete alternatiivi, ehk siis tavaliset puidugraanulit. tegu on küll vist natuke suurema graanuliga, kui nendes nn liivapakendites on, aga olen seda kasutanud kohe algusest peale (ehk siis juba üle 3 aasta) ja kass on rahul, mina ka. ühe 15kg-se kotiga saan läbi kuuaega ja maksab see olenevalt poest ja kampaaniast 3,5-4,5€.
    Paakuv ta muidugi ei ole, aga see pole minu jaoks probleem ka.

    ReplyDelete
  5. Olin ka paar nädalat tagasi väga suures hädas kassiliivaga seoses. Nimelt kasutasin ise siis neid pärleid. Lisaks sellele, et kass nädala möödudes ikka oma hädakese vahel kuhugi nurka tegi, oli mul terve korter lihtsalt neid pärleid täis ka. Kuna lugesin ka cats best ökoplusi kohta palju häid kommentaare, siis tekkiski juba plaan seda proovida. Google'st tausta uurides sattusin aga selle video peale: https://www.youtube.com/watch?v=mniC2pCZ8Xo. See kassiliiv, mida ta seal väga kiidab (professional classic) on isegi meil vähemalt kahes netipoes olemas (rohkemaid ma ei leidnud ja poodides pole näinud). Igatahes otsustasin ise ka ära proovida ja nüüdseks, kus ma olen seda kaks nädalat kasutanud, siis leian et just selle juurde ma jäängi. Nimelt see ei lähe haisema. Pärlitega oli mul ka see häda, et kuna see oli kassi jaoks väga ebamugava suurusega teradega, siis ta lõpuks junnide peale enam ei kraapinudki. No need kristallid ei jäänudki sinna peale. Ja seetõttu tuli alati koheselt sekundi pealt need junnid sealt ära korjata, sest see hais mis sealt tuli, oli meeletu (meil on liivakast kaanega). Teiste, peenemate teradega liivadega pole mul kunagi seda probleemi olnud. Ja seda liiva ei vea ta nii metsikult laiali ka. Puhastamine on ka üldiselt äärmiselt kerge, sest see klombistub väga korralikult ja kuna see liiv on suht peen, siis kõik puhas jookseb kühvli vahel ilusti liivakasti tagasi ka. Aga kuna mul cats best ökoplusiga kogemust ei ole, siis ei oska neid kahte võrrelda, Aga julgen kindlasti ka seda soovitada.

    ReplyDelete
  6. Ma ei tea millise liivaga tegu on aga kas kuidagi nii ei saa, et hakkad kahte liiva omavahel segama ja järjest rohkem paned seda uuemat? :P

    ReplyDelete
  7. Meie kass ka Cats ökopluss rõõmus kasutaja. Juba 3 aastat. Kassibeebina saime 10 kg-se kotiga ca 5-6 kuud hakkama, nüüd läheb 1 kott kvartalis.
    Eks ta veidi kallim on, aga haisuvaba, ilus ja mugav.
    Meil nn tavaline, aga on ka pikakarvalistele.

    ReplyDelete
  8. Eraldi liiv pikakarvalistele? Halleluuja! Kuhu poodi ma minema pean?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tartus nt Eedeni loomapoes ja Sõbrakeskuse loomapoes.

      Delete
  9. Cats Best on parim ka minu meelest. Eriti see, mida võib vetsupotist alla lasta. Meil on see mark kuskil 10 aastat juba kasutusel.

    ReplyDelete
  10. Lihtsalt huvist - teil ju oma maja ja loodus ümberringi, miks te nö kassiust ei tee, et kassid õues hädal saaks käia? See oli meil üks (mitmest) korterist oma majja kolimise põhjustest ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sest ma pole aru saanud, kuidas see tehakse ja kuidas see toimib nii et võõrad kassid, kitsed, karud ja naabrimehed sealt sisse ei roni

      Delete
  11. Võõraid kasse hoiab eemal kass magnetiga avanev klapp (väike magnet siis kassil rihmaga kaelas) või kiibiga avanev kassiklapp, kui kassil kiip olemas. Üks tuntumaid firmasid on vist see: http://www.staywell.co.uk/Intl/UK/Products/Cats . Mul mõlemad variandid järgi proovitud, toimivad väga hästi.

    ReplyDelete
  12. Liiga palju kasse sai esimesse lausesse ;) Et siis:

    Võõraid kasse hoiab eemal kas magnetiga avanev klapp (väike magnet siis kassil rihmaga kaelas) või kiibiga avanev kassiklapp, kui kassil kiip olemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma isegi vist siis uurin natuke seda asja

      Delete
    2. ja on ikka kindel, et naabrimehed kuidagi läbi selle klapi majja ei hakka murdma? :D

      Delete
  13. Naabrimehed raudselt ei murra läbi ;) Me ise ja paar tuttavat kasutame juba aastaid sellist Staywelli kassiust. Eelis oma maja puhul ongi see, et võibolla on võimalust panna seda ust nt. keldri või kõrvalhoone kaudu käima, mitte päris välisukse külge. Iseenesest hirmus mugav - kassikempsu enam pole vaja, ka puhkusel käies saab naabrinäine ainult kassidele toidu ette panna ja ei pea võõra kassikakaga rabelema. Kassid ise on kastreeritud meil, kuskile kaugele kondama ei lähe. Magnetiga uks on veidi odavam, puuduseks ainult see, et aegajalt kaotavad kassid kaelarihma või magneti selle küljest ära, siis tuleb asendada. Kiibiga uks iseenesest mugavam, ainult kassiklapi juures peaks siis olema elektriühenduse võimalus.

    ReplyDelete