Tuesday, March 1, 2011

Mahtuvus ja mahutatavus


Meil puudub kodus korralik puhvetkapp. Selline, kuhu kõik nõud saaks ilusasti ära paigutada. Nii et neid näha oleks ja nii, et nad oleks ka kättesaadavad. Nõusid aga tuleb aina juurde. Serviiside ja vaagnate ja kausside ja klaaside ja pitside kaupa. Sama kehtib karahvinide ja vaaside kohta. Kuhugi tuleb need aga korraliku puhvetkapi saabumiseni ära paigutada. Olen üritanud neid kuidagimoodi siis köögikappi ära mahutada, aga kapp on kogu mammona ja niisama igapäevase sodi (mis silma alt vaja ära koristada) mahutamiseks liiga väike.
Kuna laupäeval tekkis meile jälle uus hunnik kristallnõusid ja teisi anumaid juurde, otsustas Janek ohjad asjade mahutamiseks oma kätte võtta. Tõstis kõik olemasolevad ja uued nõud köögipõrandale kokku ning hakkas vaikselt nendega madistama. Jälgisin kohe huviga, et kas ta tõepoolest kujutab ette, et need asjad mahuvad sellesse tillukesse kappi ära. Ma olen ju proovinud.
Õhtul kui ma sõbranna juurest tagasi olin jõudnud, ootas mind ees rahuloleva näoga Janek. Ja tõepoolest KÕIK nõud olid köögipõrandalt kadunud. Vähe sellest, et riiulitele oli ruumi juurde tekkinud, oligi ta suutnud kõik ülejäänu ÜHTE tillukesse kappi mahutada. Isegi nii, et sinna mahuks paar vaasi veel lisaks.
Uskumatu. Kohe näha, et koormamahtuvuse planeerimisega tegelenud. Ja loogilise mõtlemisega. Ja mitte kärsitu nagu mina. Ma oleks üsna pea alla andnud, sest "silmaga oli ju näha, et need asjad EI mahu sinna ära". Aga näedsasiis. Mahtusid.
Kogu lool on siiski ka üks miinus - mina ilmselt asju enam kapist kätte ei saa. Mul puudub kannatlikkus, et eespool olevaid asju eest ära tõsta, et tagumisteni jõuda. Õnneks Janekil kannatlikkusest puudust ei tule.

Uut puhvetkappi on aga ikkagi kiiremas korras vaja. Ega Janek ei ole alati käepärast võtta, kui mul kapi tagumisest otsast ilmtingimata lillelist serviisi on vaja kätte saada. Ja see võib lõppeda paljude purunenud nõudega.

3 comments:

  1. Ma võiksin aidata sellega, et olen nõus osa nõusid (ilusamaid, neid, mida oled pikema lunimisega saanud)tagasi võtma, aga see vist sulle, harakas, eriti ei sobi. Teine variant on veel - maal on see ilus eelmise sajandialguse puhvet ja kui Marek seda kõpitseks oleks jumala vinge ja mahutaks palju. Muidugi selliste sügavate kappide miinuseks on tõesti see, et raske tagantpoolt midagi kätte saada, aga te seal nutikad ja küllap leiutate mingi liigutatava mehhanismi vms.

    ReplyDelete
  2. Ei, tagasi EI saa tõesti midagi:D Ja mis puutub maal olevasse puhvetisse, siis viimati Andu enam ei olnud nii lahke. Marek peab vist ise küsima, tema on ju meil siiski kõigi (ka sinu?) lemmiklaps, mis sest, et ...DDDDD

    ReplyDelete
  3. Seda ütlemist tead, et omad koerad kaklevad ja omad lepivad või midagi sarnast. Ega see, kui ma sõna võtta olen otsustanud, ei tähenda seda, et keegi omadest mulle vähem tähtis hakkab olema - ma lihtsalt pean natuke distantsi, kuigi jälgin elu samamoodi, nagu enne. Ja mul oli ju ikka õigus ka (muide, mul on omast arust enamasti alati õigus :)). Aga seda puhvetiasja tuleb vaada siis.

    ReplyDelete