Monday, November 24, 2014

Siis kui ABC Motors mind lolliks tegi



Mondeo-Mati on küll üsna truu tööloom, kuid eks tal on ikka ka mõned ealised iseärasused, mis panid mind uue auto (rendi)võimalusi otsima. Kirjutasin ABC Motorsisse säärase kirja ja suur oli minu rõõm kui mind kohale kutsuti, et arutame erinevaid võimalusi ja kokkupuutepunkte. Renault poole pöördusin ma seepärast, et viimane kord kui Mati "haiglaravile" sattus ja mind koos cateringi toitudega keset Soo tänavat jättis, sain ma sõita Renault Capturiga, mis oli uskumatult hea auto. Käisingi siis ühel ilusal päeval nende esinduses kohal ja sain peale meeldivat vestlust teada, et nad saaksid mulle pikaajalisema rendi puhul pakkuda soodsamat rendihinda. Diil jäi siiski katki, sest Mati hakkas uuesti liikuma ja niisama uhkustamiseks ei ole mul raha raisata. 

Nädal tagasi andis otsad Mareki vana Range Rover. Enam ei käivitu ja kõik. Me püüdsime ühe autoga hakkama saada. Üsna ruttu oli selge, et see on praktiliselt võimatu. Eriti kuna meie Idaga tegime poolikuid proovipäevi lastehoius, Marek oleks pidanud Diibis olema ja tagatipuks oli minul vaja ka Kehrasse tankla avamist korraldama jõuda. Meil ei jäänud rohkem variante kui rendiauto võtta.

"Oota!"ütlesin ma Marekile,"ma uurin ABCst, kas nad ei saaks natuke veel soodsamat hinda pakkuda."
Viimane kord nad seda ju tegid. Vastus tuli üsna kiiresti, et ei. Auto on "tagatud täis turvalisuse, sõiduki ja selle hoolduste ja kindlustustega. Vastavalt hooajale talverehvidega." Läbirääkimistes polnud ruumi. Meil ei olnud ka midagi teha, autot oli vaja. Nii läks Marek autole järgi. Ütleme siis nii, et Renault Grandtourer või mis iganes ta nimi on, on samasugune nagu Mati. Vana ja väsinud, aga sõitis, mis oli meile kõige olulisem
Kui ma sellega eelmisel neljapäeval Kehrasse sõitsin, oli mul tunne, et see auto ei liigu üle 70 km/h. Nagu gaasi vajutasin, oli tunne, et see läheb lendu. Hiljem ütles Marek, et see on jube nõrga mootoriga auto. Seda oli aru saada! Kurb oli ka see, et "soodushind", mille pärast ma ekstra läbirääkimistel käisin, oli täpselt see sama tavaline rendihind, mis tal igal muul ajal igaühele on. See lihtsalt ongi nende kõige odavam ja halvem ja vanem rendiauto ilmselt. Mind tegi see kurvaks, sest esiteks olime me rääkinud turvalisest  autost, kuna tihti on autos ka laps. Sellest ei hakka ma isegi rääkima, et auto oli seest kaetud paksu tolmukorraga ja halvasti puhastatud. Isegi Ida toitu täis Mondeo-Mati on viisakam. 

Ja siis jõuame me parima osani. Maha sadas lumi. Selgus, et turvalise Clio rehvid on samuti üsna päevinäinud, see tegi teel püsimise üsna "vahvaks" väljakutseks. Marek helistas ABC Motorsisse ja palus rehvid ära vahetada. "Aga me panime teile ju lamellid alla!"vastati sealt. Marek seletas, et need on  üsna siledad ning sai selle peale vastuseks:"Sõitke siis ettevaatlikult! Või veel parem, püüdke selle ilmaga mitte sõita!" Jah, just seepärast me ju rendiauto võtsimegi. Hoovis seismiseks.

Aitäh, kallis ABC Motors, soodushinnaga turvalise rendiauto eest! Aitäh!  

1 comment: