Friday, November 7, 2014

Kuidas saab õunast imekaunis luik ja #todaysbreakfastinbed Eesti meestemoodi



Alles see oli kui 12 julget meest meie koduköögis askeldasid ja peale mõningat kohmetust õuntest luiki ja libikaid voolisid. Pean ausalt tunnistama, et mingi osake minus kahtles, kas mehed õpitut ka kodus praktiseerima hakkavad, kuid suur oli minu üllatus ja rõõm kui järgmisel hommikul pildid hommikusöökidest minu meilboksi potsatsma hakkasid. Kõik need oleks võinud julgelt #todaysbreakfastinbed hastag'iga märgistada.

Esimesed õunaluiged muideks valmisid kodudes juba vaid paar tundi peale koolitust. 


Tahad ka proovida, kas saad hakkama? Siin on step by step õpetus ja pildid Tine blogist: 


1. Pese õun ja eemalda vars. Lõika kaks viilu ühest poolest. Sile pool (kust sa viilud lõikasid) aseta vastu lõikelauda.


2. Leia õuna keskkoht ja lõika selle kohani. Enne kui lõpetad, korda seda külje pealt. Õunast tuleb  välja lõigata viil nagu pildil näidatud. Edasi lähedki selle väljalõigatud viiluga.


 3. Korda sama asja viiluga, mille oled just välja lõiganud. Lõika keskkohani ja siis külje pealt samamoodi, nii et saad uue lõigu. Tee sama ka selle lõiguga, nii et saad moodustada "tiivad" nagu viimasel parempoolsel pildil näha.



4. Tee sama õuna teise poolega. 



5. Mine tagasi selle õunaviilu juurde, mille esimesena lõikasid. Lõika viilust üks tükk nagu üleval parempoolsel pildil nii et ühele poole tekib sälk (sellest saab luige pea). 


6. Lõika viilust kaardus riba. Sellest saab luige kael. Tee luige "kehasse" neljakandiline lõige, kuhu kael panna. Aseta kael kohale.


7. Aseteta kolmest tükist välja lõigatud "tiivad" teineteise peale. Esimene, mille lõikasid, käib luige paremale poolele ja viimane vasakule poolele. Säti nii, et nad oleksid sümmeetriliselt. Ja valmis see imevahva õunaluik ongi. 

Hommikusöögikursusest saab lugeda ka homsest Postimehe "Arterist".  
Allpool paar näidet mulle saadetud hommikusöökidest ning kaks pikemat kommentaari.



Karli pikem kommentaar on selline: 

Hommikusöögi koolitus oli kindlasti kasulik ja lõbus viis laupäeva hommiku veetmiseks. Mina, kui üks kõige algajam köögikülastaja, õppisin midagi uut peaaegu igalt poolt. Alustades õunast luige tegemisega ja lõpetades väga lihtsate ja kiirete pannkookide retseptiga, mis varasemalt on tundunud utoopiliselt keerulised ning minu jaoks saavutamatud. Eriti ägedaks tegi kogu ürituse loomulikult fakt, et “kaaskannatajaid” oli veel ning kokku sattus koos koolitajaga väga humoorikas seltskond ning lisaks uutele teadmistele jagati ka varasemaid kogemusi ning visati nalja.
Mis aga puutub asjadesse, mida ma järgi proovisin, siis tuleb tõdeda, et oma lühikese karjääri teise luige tegin viis minutit peale koju jõudmist ning tänaseks on neid juba päris mitu tükki tehtud. 

Hommikuti sai tehtud neljal järjestikusel päeval abikaasale ka hommikusöök, Vastavalt võimalustele - kui on võimalik ja oleme kodus, siis ikka üritan seda hommikuse rutiini osaks muuta. Seega võin kindlalt öelda, et abikaasat ootab veel ees päris mitu hommikusööki, sest pole isegi veel kõiki koolitusel õpetatud lahendusi näinud. Oma hommikust ärkamise aega pole ma pidanud palju muutma ja isegi kui selleks on vajadust olnud, siis naise reaktsioon on alati isegi kõige närvilisemad hommikud ilusaks teinud. 
Peale nelja hommikut, kus naine on nautinud hommikusööki ning selle ka hiljem Instagrami riputanud, võib vist väita, et naine jäi tulemusega rahule, sest taldrik on igal hommikul suure kiiruga tühjaks söödud ning tänuavalduste rida on üpriski pikk. Kui meile koolitaja rääkis, et tema blogijast naine samuti hommikuti oma hommikusöögist pildid üles riputab ja koolitaja selle järgi enda tööd hindab (mida rohkem meeldimisi, seda edukam), ja 150 meeldimist tekitab küsimusi, et kuidas paremini, siis minu senine parim tulemus on neli, mida pole palju, kuid alguse kohta üpris hea tulemus. 
Kui keegi küsiks mult täna, kas ma läheksin uuesti, siis vastaksin kindlalt jah, sest ilmselt suudaksin veel midagi head kõrva taha panna. Aga kui keegi küsiks, kas ma saadaksin sinna oma naise, siis vastus oleks samuti jah, sest asjad mida meile õpetati on kasutamiskõlblikud ka teiste söögikordade ajal.



Kursusel osalenud Joe kommentaar kahjuks enam lehte ei jõudnud, kuid mul oli siiralt hea meel seda lugeda. 

I wanted to provide you with the feedback on the Breakfast Cooking course which I loved and found excellent way to introduce new ideas.
  • Did you learn anything new?
Absolutely I did learn new ideas, I see myself as a vivid chef though i found the importance on taking some that tastes good and making it look awesome makes a huge difference.  Most of the courses i knew how to make the basics though i did learn how to save time making them and the importance on adding some colour with fresh fruit and making the fruit personal by carving the fruit into butterflies or swans is an amazing idea.  


  • Did you try to make this at home? 
Yes absolutely the next morning i made all of the breakfasts from the course with ease though a big difference is doing this with two young children hanging on your leg.  I think a great idea in in the future would be how to involve children in the cooking process as we had some drama when my son ate the head of the swan not knowing it was going to be a swan.  It took a little longer as carving the fruit can be time consuming at first but after a few tries and my son eating the apples as i went along it did get faster each time.    

  • What did your wife think about the breakfast?
She thought it was wonderful and amazing as sometimes having the same thing each day for breakfast can become quite boring and dull though adding some fruit and colour along with presentation makes a big difference.  It shows that thought and passion has went into the breakfast which is the most important meal of the day and the start of a new morning.


Meie saime Ussipesas hakkama sellise #todaysbreakfastinbed'iga. Ma pole KUNAGI varem Hollandi kastmega hakkama saanud, ma muidugi olen ka vaid kaks korda katsetanud, aga no mulle piisas neist kahest feilimisest. Seekord oli pilt hoopis teistsugune.




      Meie poolt veelkord suur aitäh kõigile osalenud meestele ning meie toetajatele: Puuviljakeskus, Victorinox, Rõngu mahl, Efka Photo, N.O.R.A., St.Petersbourg hotell, Vestmint Events, Froufrou.

No comments:

Post a Comment