Monday, November 17, 2014

Halleluuja! Minu palvetele on vastatud!



Ma olen mõnda aega Idale hoidjat otsinud. Et ei peaks teda vaesekest igale poole kaasa tassima, et saaks teinekord ise rahulikumalt oma asjadega tegeleda ja noh et ei peaks koduseid sugulasi kogu aeg ahistama lapsehoidmisega.
Eelmisel nädalal käisime me vaatamas Trallituba Mustamäel. Jättis sümpaatse mulje, aga sel oli ka üks miinus. See asub Mustamäel. Meie kodust kaugel ja kui hommikul Ida sinna viia, siis jääme me  ummikutesse. Ma ei viitsi ummikutes istuda. Nii ma hakkasin ikka guugeldama, et ehk leiab midagi ka kodule lähemal -Laagris, Sauel, Keilas. 
Keila on muidugi üks selline naljakas linn, kus mu meelest ei ole mitte midagi. Kuigi linna suurust arvesse võttes, peaks siin olemas olema kõik, mis ühest linnast korraliku linna teeb. Sobivat lastehoidu ma siit muidugi leida ei lootnud.
Aga võta näpust. Mulle jäi silma selline lastehoid nagu Lustila. Täitsa Keilas või olgu, Kulnas kui päris täpne olla, aga see on juba poteito-potaato. Kõige olulisem oli esimese hooga see, et see hoid on meie kodust max 10 minuti autosõidu kaugusel. Siiski ei julgenud ma loota, et see ka sobivaks võib osutuda, sest ma ei tea küll miks, aga mul on kõiges Keilaga seotud asjades väike eelarvamus. 

Täna käisime me Idaga hoidu üle vaatamas. Juba viis minutit hiljem sain ma aru, et mu palvetele on vastatud. Õige asukohaga, ilus, puhas, piisava suurusega, toredate kasvatajate ja vahva päevakavaga. Lisaks selgus ka, et me oleme elukohaks valinud Eesti kõige laste(hoiu tasusude maksmise) sõbralikuma valla. Ja nüüd tuleb parim osa - seda peavad minu sõbranna vend ja tema naine. Seega ka usaldusväärsuses ei pea ma kahtlema. Kui ma olin seal ära käinud, siis mulle tuli meelde küll, et sõbranna oli mulle sellest rääkinud, aga minulikult ma ju jälle suutsin ära unustada või ei süvenenud. Ma pidin selle hoiu guugeldades leidma, mitte ei mäletanud, et vaid kuu aega (!) tagasi oli sõbranna sellest rääkinud.

Hiljem helistasin ma sõbrannale, et talle öelda, et nüüd on tal küll viimane aeg sõbrannat vahetada, sest vähe sellest, et ma unustan sünnipäevad ära, on selgunud ka tõsiasi, et ma ei kuula, mida mulle räägitakse. Mõttetu sõbranna.

Aga Ida on oma Mary Poppinsi leidnud. Homme läheb ta esimesele proovipäevale. 

                 

4 comments:

  1. Kui tihti on sul plaanis Idat viia hoidu ja kui pikkadeks päevadeks? Üldiselt pole ka 1.5a -2alapsed valmis pikkadeks hoiupäevadeks, rääkimata siis alles aastaseks saanud lastest. Samas on mõistlik, et laps ei pea vanematega käima kõigil kohtumistel jne kaasas. Edu Idale uues kohas kohanemisel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esialgu on plaanis kaks poolikut päeva nädalas. Just selleks, et näha, kuidas ta tegelikult hakkama saab, kuidas kohaneb ja kuidas meeldib ning see annab mulle vajamineva nö vaba aja.

      Delete
  2. Et siis kord tamme teel jalutades võin sinu ja Idaga kokku põrgata. Mu mehevend elab sisse sõites esimeses ridakas ja lustilast jalutame rõõmu minnes mööda :)
    Nii äge, et leitsite sobiva koha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehvita, kui näed tamme teel maailma kõige vanemat mondeot möödumas. Jp, see on meie Mati koos meiega. Vaevalt kellelgi teisel enam niiiiiiiii vana autot on:D

      Delete