Thursday, March 13, 2014

Mis nad on kõik seemneid söönud vä?



Taavi Rõivas peaministriks? Tule taevas appi, tahaks ma hüüda. Mis nad on seemneid söönud kõik või lihtsalt lolliks läinud? 
"Ta on noor, energiline, kogenud, tal on võime materjale läbi töötada, ta oskab olulist ebaolulisest eristada," põhjendas Ansip valikut. 
Tõstan korraliku koolilapsena käe ja palun end nimetada kultuuriministriks. Ma olen noor, energiline, mul on võime materjale läbi töötada, ma oskan olulist ebaolulisest eristada. Ma olen kultuuriministrina sama kogenud kui Taavi Rõivas peaministrina. Kui ma kultuuriministriks ei saa, sest Urve Tiidus on ju suht okei, siis ma olen nōus ka mõne teise ministri kohaga. Sest no Taavi Rõivas peaministrina seab ikka lati eriti madalale. Mis järgmiseks? Truffaldino välisministriks, Piip ja Tuut saadikuteks, Britt Ida Loviisa presidendiks? Ebareaalne. Kui Taavi Rôivas on teie parim kandidaat, kulla Reformierakond, siis... Kes teie ülejäänud liikmed on? Lasteaialapsed?

Eilse Postimehe küsitluse järgi ütles 88% vastanutest, et Taavi Rõivas EI sobi peaministriks. Aga kutti see ei kõiguta, ta ütleb, et pole hullu, inimestele tuleb anda aega harjumiseks. Armas laps, inimesed ei suuda harjuda sellegagi, et sa sotsiaalminister oled, kôik môtlevad inimesed saavad aru, et sa ei sobi ka sellesse ametisse ja sa arvad ebaadekvaatselt enesekindlalt, et sa oled sobiv peaminister...

Mis toimub? Peab vist ka hakkama poliitikasse trügima, et sellistest otsustest aru saada.

5 comments:

  1. Taavi-Elu ei ole ainult Lotte muusikal-Rõivas
    Selline valik tekitas ka minus suurt pettumust.

    ReplyDelete
  2. Samas sa ei maininud ju ühtegi põhjust miks ta ei sobi peaministriks, väljaarvatud vanuse pärast norimine. See pole ka aus. Argumenteeri siis kui laimad :) Mitte, et ma mingil põhjusel mingi Rõivasoosija oleks, vaid lihtsalt.

    ReplyDelete
  3. Isiklikult ei tunne, kuid tunnen inimesi, kes kokku on puutunud ja olen aru saanud, et peetakse üldiselt n.ö karjeristiks. Olen keskpärasest kõrgema poliitikahuviga ja jälgin toimuvat ning arvan samuti, et ei ole hea valik, aga see on minu arvamus (mida jagavad ka 100% minu töökaaslastest). Tegelikult tuli mulle meelde üks noorhärra väljaütlemine televisioonis siis, kui temast minister sai. Küsiti umbes midagi sarnast, et kas ta üldse teab, mis elu elavad üksikvanemad, pensionärid jt. Ta vastas, et loomulikult teab, sest tal on ka vanaema. Nojah, kokkuvõttes on ju tore, et tal on vanaema ja et ta seda teab, aga ei pension ega lastetoetus ole siiani muuks kõlvanud kui jututeemaks. Karjeristid ongi tublid ja hakkajad, aga see tublidus on vaid teda ennast, mitte rahvast teeniv.

    ReplyDelete
  4. Näed, Madiken, saidki vastuse:)

    ReplyDelete