Sunday, March 23, 2014

Kas oma lapsest tohib väsnud olla?



Ma tundsin eile üle pika aja, et olen väsinud. Ei saa öelda, et Britt Ida tegelikult halb laps oleks olnud, et nutaks tundide kaupa või teeks midagi muud ekstreemset, pigem (isegi nohust hoolimata) lagistab ta naerda ja on nunnu. Sellegi poolest tundsin ma eile, et olen väsinud. 
Ma olin just lõpetanud koristamise ja tahtsin natuke niisama omaette olla, lihtsalt nautida rahu ja vaikust, kui ta ärkas. Ma olin löödud. Ma olin ju lootnud, et ta magab veel tunnike. Päevane Ida lõunauni on ainuke minu-aeg! Ma lootsin, et ta on nõus natuke aega omaette mängima, kuid loomulikult ta seda teha ei tahtnud, vaid hakkas vigisema kohe kui ta maha panin. Nii ei jäänud mul muud üle kui Ida süles mööda tuba ringi kõndida. Mingil hetkel arvasin ma, et tal võiks kõht tühi olla ja olin lahkesti nõus end lahti pakkima. Rinda nähes ei muutunud ta mitte rõõmsaks, vaid hakkas karjuma nagu ei tahaks ma teda toita, vaid ise ära süüa. Niimoodi kohe luksudes ja südantlõhestavalt. See kordus kolm korda. Ma andsin alla. Rahulik oli ta vaid süles. Ja mitte nii, et ma oleksin istunud. Ma pidin püsti seisma

Nii ma tundsingi, et ma lihtsalt ei jaksa. Et see rutiin ajab mind hulluks. Pole vahet, kas on tööpäev või nädalavahetus, mul ei ole Idat kellelegi hoida anda. Marek on ka tööl ning isegi kui ta on kodus tahab ta juba väljas toimetada, sest kevad on käes ja väljas on niiiiiiii palju teha. Ja ma tundsin, et ma olen lapsest väsinud. Et ma vajaksin temast puhkust. Sellist lühikest. Et jõuaks käia Titanicu näitusel või Noas söömas või küünehoolduses ja kosmeetikus. Ei mingit ulmepikka pausi. Lihtsalt väikest puhkust lapsest. Üle pika aja hakkasin ma väsimusest nutma. 

Täna lubas Marek mul veidike hinge tõmmata. Oli lapsega väljas sel ajal kui mina "Kon-Tikit" vaatasin. Mul oli selle üle hea meel. Kas oma lapsest tohib vahepeal väsinud olla? 


Järgmisel hetkel aga naeratab ta oma laia hambutud naeratust
 ning on maailma kõige armsam laps. Väsimus läheb ka korraks üle. Te ei kujuta ette, kuidas ma järgmise nädala spaad ootan. Massaaži ja vähemalt kaheksa tundi JÄRJEST magamist. 

2 comments: