Thursday, May 13, 2010

AITÄH!


Kas te teate, kui palju on maailmas rumalaid inimesi? Mina tean vähemalt kahte.
Kas te teate, kui palju on maailmas pahatahtlikke inimesi? Mina tean vähemalt kolme.
Aga kas te teate, kui palju on maailmas häid inimesi? Mina tean VÄGA paljusid.

Mingil veidral põhjusel oleme me Janekiga suutnud välja kujundada oma Murphy seadused, et kohe kui üks asi läheb viltu, järgneb sellele ka teine. Erand ei ole ka seekord. Mutrike on ikka haiguslehel – polegi nii hull, mõtles Mutrike. Maria on selle kolme nädalaga omandanud nii palju uusi teadmisi tolmuimejavarre pikendamisest lillede istutamiseni ja ÕMBLUSMASINA kasutamiseni, mis seekord ei tundunudki täiesti saatanast olevat. Kui Maria suutis välja nuputada kumbapidi õmblusmasinat liigutada, sai Hugo endale uue Hugo Bossi kaelarihma – tõsi, õmblus tuli küll veidike viltune, aga vähemalt tuli välja. Ja niidi nõela taha saamiseks ei kulunudki Marial lõputuid tunde ja tuhandeid närvirakke. Seda võiks küll tõsiseks EDUSAMMUKS nimetada!

Ühel ilusal õhtupoolikul, kui Maria parasjagu aknaid pesi, saabus aga postiljon väga ebameeldiva kirjaga. Ebameeldivuse kõrvaldamiseks oli aega kümme päeva. Loomulikult tuleb tunnistada, et ebameeldivuses on suuresti süüdi meie endi naiivsus ja rumalus, aga tagantjärele targutamine enam ei aidanud. Oli vaja leida mingigi lahendus. Kiiresti. Lahendust polnud varnast võtta. Seitse päeva üritasime oma nõu ja jõuga erinevaid lahendusi leida ja kokkuleppeid saavutada, kuid kahjuks ebaõnnestusime. Vastasteks vaid õelus, viha ja kadedus, nii et naiivsel perekonnal Ussisilmalt ei olnud vähimatki võimalust kokkuleppe saavutamiseks. Häda ajab härjadki kaevu ja naiivse perekonna Ussisilmalt sõpradelt abi paluma.

Ja kas te teate, kui paljud inimesi meid aitas? See kõik oli nii uskumatu, et tugev ja kivikõva koorikuga Maria hakkas härdusest nutma. Siiamaani ei suuda kumbki meist uskuda, et nii paljud sõbrad-tuttavad meile appi tulid.
Ja kui nüüd mõelda, et Maria tunneb vaid kahte rumalat ja kolme pahatahtlikku inimest, siis võrreldes heade inimeste hulgaga, keda Maria tunneb, on see vaid tibatillukene mikroskoopiline protsent inimestest, keda Maria tunneb. Võrreldes heade inimestega on need kaks rumalat ja kolm pahatahtlikku inimest lausa nähtamatud ja ebaolulised. Müra, mida ei pea märkama.

Aitäh kõigile, kes leidsid võimaluse meid aidata!

2 comments: