Friday, March 12, 2010

Häppiböörthdeitumiiii



Tuleb Mutrike hommikul tööle, varem kui tavaliselt, sest Mutrikese Abikaasal oli hädaolukorras vaja varem tööl olla. Ja kui peres on üks autos, siis ei jäägi Mutrikesel muud üle kui Abikaasast sõltuda.
Astub Mutrike uksest sisse ja mis ta näeb esimese asjana oma laual? LILLED! Saab Mutrike vaevu vaevu tööle hakata, kui saabuvad veel ühed LILLED! Õigus, Mutrikesel on ju omme sünnipäev! Aga Mutrike, rumal nagu ta on, oli selle justkui ära unustanud ega osanud lilli oodatagi. Seda suurem oli üllatus, seda suurem oli rõõm.
Mutrike mõtleb nüüd, et tegelikult on Suures Ja Tähtsas Ettevõttes ikka kuratlikult palju toredaid inimesi. Võib olla kui poleks Kurjasid Tatraveskeid, ei oskakski Mutrike neid toredaid inimesi niiviisi hinnata?
Mutrikesel oli peas kuri plaan seekord mitte sünnipäeval torti tuua, sest Mutrike arvas, et pole mõtet tuua torti inimestele, kes temast ei hooli ja kõik, kellest Mutrike peab, on juba Mutrikese sünnipäeval käinud.
Nüüd mõtleb Mutrike, et küll on hea, et ema ja Delisa nädalavahetusel külla tulevad. Nemad oskavad kooki küpsetada...mille Mutrike saab esmaspäeval kaasa tuua.

II

Päev läks oma rada edasi ja laomees-varustaja-komplekteerija-jne nagu Mutrike on, mõtles ta, et läheks korjaks mõned varuosad ise kokku. Kiirendaks protsessi või nii. Koperdasiki lattu, näitas töömeestele mida tahab ja tahtis naiivselt "käbi kõrvad" kaenlasse haarata. Aga Mutrike sööb ilmselgelt liiga vähe putru:)
Palus siis töömeest, et ole hea mees, pane kokku ja too ära. Töömees podises ja porises, aga et Mutrikesest lahti saada lubas tuua. Ja tõigi. Ilusasti pakitult ja puha.
"Oi, näe nagu sünnipäevakingi tõid mulle," ütles Mutrike.
"Kas sul täna on sünnipäev?" küsis töömees. Mutrike pidi tunnistama, et tegelikult ikka homme, aga noh mis seal enam vahet.
Ja korraga mingil imelikul põhjusel muutus muidu podisev töömees hüper-sõbralikuks:
"No siis me teeme sinu jaoks täna kõike!"
Krt! Aga täna ei ole Mutrikesel enam kõrvu ja tihendeid ja käbisid saata. Ei tea, kas esmaspäeval ka annab sama taktikat veel kasutada:D

2 comments:

  1. Küll on hea, et aega enne koosolekut parajaks hakkasin tegema ja lugema juhtusin - nüüd ma siis tean, millised on sinu plaanid. Kas materjal ka kaasa võtta või? :)

    ReplyDelete
  2. Ei no kui juba pakutakse, et võtad kaasa materjali, siis oleks väga imelik öelda, et ei ära võta. Võta, võta! ja kui juba soovimiseks läks, siis LIHA võid ka sügavkülmast kaasa võtta, väldime lihadraamat poes:)

    ReplyDelete